Pencarian Puteri Melayu 2011 - perlu ke berkemban?

"Konsep Pencarian Puteri Melayu 2011 jelas melanggar nilai-nilai budaya Melayu."
 
 
 
 
PERTANDINGAN Pencarian Puteri Melayu 2011 di Plaza Angsana, Johor Bahru minggu lalu berakhir dengan insiden memalukan apabila lima finalis tergamak beraksi seksi di atas pentas. Namun gara-gara aksi terlampau sanggup berkemban, orang ramai yang hadir terkejut dan kesal apatah lagi semua finalis itu adalah gadis Melayu yang beragama Islam. mereka sanggup menggadaikan maruah anak gadis Melayu di pentas dengan menyuruh mereka beraksi berkemban bagi tontonan ramai? Bayangkan seorang gadis Melayu yang baru berusia 17 tahun sudah didedahkan dengan aksi sedemikian. Padahal dia sepatutnya menumpukan perhatian kepada Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) pada penghujung tahun ini. banyak kriteria pertandingan boleh ditentukan untuk memilih pemenang dan bukannya hanya menitikberatkan kepada pakaian yang terdedah dan seksi sahaja.
 
 
 
Pendapat Cik Aish
 
adakah gadis melayu sinonim dengan berkemban? kenapa penerbit program ini tidak memilih gadis melayu yang mempunyai kriteria SOPAN DAN TIDAK MENJOLOK MATA sesuai dengan gelaran GADIS MELAYU?


kesal sangat ahhhh.
Previous
Next Post »

13 komen

Write komen
annenyss
AUTHOR
March 6, 2011 at 12:26 PM delete

baru terbaca tadi.diorang tengok body siapa lagi seksi kot..muahaha

Reply
avatar
iemah
AUTHOR
March 6, 2011 at 1:59 PM delete

assalamualaikum
kesal sungguh...sanggup mendedahkan aurat n beraksi di depan org ramai...

Reply
avatar
Marya Hana .
AUTHOR
March 6, 2011 at 3:10 PM delete

haah la. kenapa berkemban ni?
ni ke pencarian puteri melayu?

Reply
avatar
bun
AUTHOR
March 6, 2011 at 5:13 PM delete

kalaw pakai sopan lagi MANTOP
melayu SOPAN lah
bukan macam nie
sedih sedih

Reply
avatar
March 6, 2011 at 5:41 PM delete

wah kompem juri berdarah hidung..ngehx3

Reply
avatar
♥sophie♥
AUTHOR
March 6, 2011 at 8:11 PM delete

apa la mcm ni pulak..kata melayu ?? tiada baju sopan dah ke ? huhu

Reply
avatar
Zyash
AUTHOR
March 6, 2011 at 8:14 PM delete

Memalukan je la negOk diorg ne.. Mane mak bapak diorg ne semua..Tak reti nak tegur ke??

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
March 6, 2011 at 8:18 PM delete

@annenyss : tu la kot..hadeh
@iemah : ws.. ye lah..mmg kesal sgt2..tak sesuai dipanggil gadis melayu
@Marya Hana : ya...ni la pencarian Gadis Melayu tahun ni.
@bun : tu la pasal..tak perlu la berkemban untuk bwk title Gadis Melayu.
@Uchi kay-f @hmad : haha berdarah tu awak laa..haha
@♥sophie♥ : takde kot..tu pasal ah..haha..sian gak kdg2 dorang ni

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
March 6, 2011 at 8:21 PM delete

@Zyash : ntah lah..masalahnya dorang ni gadis 17 TAHUN, so sebelum masuk, kena mtk permision parents dulu. so salah sapa skng ni?

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
March 6, 2011 at 8:44 PM delete

ni namenye pencarian gadis terseksi..
huhu

Reply
avatar
muhammad khairul azrul tan
AUTHOR
March 12, 2011 at 6:07 PM delete

juri da x tahan ker tgk anak gadis melayu cntik2..
juri nie brbngsa ape???yahudi ker???kn kite ni rakyat MALAYSIA yg penuh ADAT RESAM,KESOPANAN dan KESUSILAAN...tmbh2 lg TAJUK nyer PENCARIAN PUTERI MELAYU dan bkn nyer PENCARIAN BANGSA ASING...mana pergi nyer pengangan juri semua nie....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 25, 2011 at 8:30 PM delete

ni mesti nak ikut tema kostum kebangsaan CIK SITI WAN KEMBANG.... as usual kostum ni sesuai la untuk org dlu2 zaman Sultan Melaka dan klo sekarang pon non- muslim je pakai.... hurm... klo nak bawa tema melayu tuuu.. baju kurung pon bleh.. mmg tak leh blah la dieorg.. =.="

Reply
avatar
Nani Chanduri
AUTHOR
August 30, 2011 at 3:00 PM delete

Orang zaman dulu pun mandi berkemban.

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...