Segmen Blog Review tu penting sangat ke?

sekarang makin lama makin ramai blogger yang rajin buat segmen blog review. macam macam style. tapi apa yang kita semua faham tentang blog review? penting sangat ke blog kita kena review oleh blogger lain? kalau blog kita lawa takpe ah gak. kalau blog kita tak lawa pun nak ke kita kena review?


blog kena kritik
bila kena review kita kena sedia kalau dorang kritik blog kita. tapi jangan ah cepat melenting kak oi. orang kritik tu bukan suka suka. tapi untuk kebaikan kita gak. mana yang bernas tu kita amik untuk baiki lagi mutu blog kita. learn from mistakes.


blog kena puji
kalau blog kita kena puji, kredit untuk kita la. tapi pas tu jangan ah sombong lak mentang mentang ekau dah kena puji. sekeh kang. bila blog kita kena puji, kat situ ah kita dapat kepuasan tau. sebab penat lelah kita bermain dengan blog ni ada gak orang hargai. kan kan kan. 


naikkan trafic
segmen blog review ni penting especially untuk blogger baru macam aku. sebab kat situ lah blog kita dalam masa yang sama akan dipromosikan. yelah kot kot kena kutuk kaw kaw ke, kena puji ke, mesti pembaca nak tahu sapa ah blogger tu kan. so benda tu boleh menaikkan trafic blog kita. 


so sapa kata segmen blog review tak penting? 



Cik Aish : teringin nak buat Segmen Blog Review jugak!


Previous
Next Post »

4 komen

Write komen
March 28, 2011 at 7:09 PM delete

huhuhu betul tuh...
boleh naikkan trafik.jugak bagus untuk blogger y jenis buat bisnes melalui blog.kan?

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
March 28, 2011 at 7:15 PM delete

saye pon baru jgk dlm dunia blog..
prnh la kene review..
traffic naek la ckit..
hihikk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
March 28, 2011 at 7:24 PM delete

rose..betul tu. sambil menyelam minum air namanya..hehe
cik ezy .. sama la.sy dulu nelly yang review.. masa tu traffic naik la kejap. kejap je la. hehe.

Reply
avatar
Sogeking Kun
AUTHOR
March 28, 2011 at 8:28 PM delete

entah. aku tak suka buat request utk orang review blog aku. aku lebih suka baca review daripada orang yang betul-betul nak buat review pasal blog kita. tapi yang tu, kalau macam aku yang baru start blogging ni, tatau la bila orang nak review kan? kan? hahaha.

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...