aku cukup marah kalau orang komen tak baca isi!

haha. takut tak takut tak? aku kalau marah memang habis coklat dalam peti ais tu aku makan. nasib ah kan. macam ni..ce cite cee cite. aku marah jugak ah kalau orang komen entry aku, tapi komen tajuk padahal isi nya lain. contoh macam aku buat entry Cara nak beratkan blog.  pastuh orang komen "orang lagi nak ringankan blog ko nak beratkan pulak" 


hahaha aku hanya mampu gelak jelah. padahal entry aku sebenarnya tentang cara nak ringankan blog. tu ah tak baca tau tau nak komen je ea? siku nak?kalau taknak pergi beli coklat!


tapi aku nak cakap sikit ah kan. sebenarnya aku TAK SALAHKAN korang kalau korang komen tapi tak baca entry aku. nak tahu sebabnya?


1. blog aku  pasang lagu remix
sebab tu korang tak sangup duduk lama lama dalam blog aku ni. sempat baca tajuk je. haha. tu pun dah kira ok korang sempat baca tajuk. kalau sempat tanda pangkah je lagi kesian blog aku. 


2. blog aku font pelik pelik
aku guna font kejap kecik kejap besau! pastu tulisan aku kaler kaler. kejap jingga kejap oren kejap merah. korang sakit mata tengok entry aku. dapat baca tajuk pun kira bersyukur ahh


3. blog aku takde paragraph.
aku suka buat entry panjang panjang pastu tak buat perenggan. sekali hamik kau 8000 perkataan nak kasi korang baca. aku rasa korang baca intro aku je kot.haha


4. aku guna bahasa pelik
contoh macam "itew ukee btol g uma dieww taww..asew best ilewwwwww.." camna korang nak baca entry aku? haha


aku rasa tu je ah sebab kenapa korang datang blog aku komen tajuk je tapi tak tahu isi entry aku. tu lah sebabnya. abih tu aku nak marah korang pun tak boleh jugak nih. korang komen aku dah cukup bersyukur. dan walaupun komen tak bernas pastuh lari tajuk, tapi nak buat camne. blog aku ni ha punca korang taknak baca entry aku! miahaha


moralnya adalah, kita sebagai blogger kena faham kenapa orang komen lari dari tajuk kita. there must be a reason!


entry ni guna bahasa kiasan. pandai pandailah cari yang tersurat. lalalala.


Previous
Next Post »

32 komen

Write komen
fadh leyanie
AUTHOR
April 27, 2011 at 1:42 PM delete

pernah jugak trkene camni,,lain kte cter lain yang dia comment..sabor je la.

Reply
avatar
Syiera Bucuk
AUTHOR
April 27, 2011 at 1:45 PM delete

sy bce content en3 ni..n dah taw sbb ape awak marah nar melalui tajuk tu...hikhik

Reply
avatar
sweet stalker
AUTHOR
April 27, 2011 at 1:48 PM delete

faham..rase nye mcm terkena kat atien je.. huu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 1:58 PM delete

@sweet stalker
nop..entry ni tk bermaksud tuju sapa2..cuma kt sdiri kena faham kenapa org komen lain dr tajuk kt..

must b a reason dear..

:)

Reply
avatar
*47!k@#
AUTHOR
April 27, 2011 at 2:07 PM delete

hahaha..terbaek laa!!rasa macam nak copy je entri ni..kasi sebar artikal ni..haha..b4 that,,ika nak check dulu entri ika ada ciri2 ni x..haha..

Reply
avatar
n.asha
AUTHOR
April 27, 2011 at 2:12 PM delete

kite pun ada jugak yg komen mcm ni...huhuhu

Reply
avatar
Amoi
AUTHOR
April 27, 2011 at 2:14 PM delete

ai dah block semua lagu kat blog. ada cara dia.
baru sedap sikit blog walk. bandwidth pun tak habis sebab nak buffer dia punya lagu tu.

hwhw

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 2:15 PM delete

@n.asha
terpulang masing masing sebenarnya :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 2:19 PM delete

@Amoi
hehe..aish pun bt camtu gak :)

Reply
avatar
mary ann ;)
AUTHOR
April 27, 2011 at 2:24 PM delete

betul2..kalo kena ngn isi takpe gak..kalo lari tu, kita jugak yg pening..

mn nk tau kot2 dia silap komen entry ke kan..hahaha

Reply
avatar
April 27, 2011 at 2:55 PM delete

hehehehehhehe mmg2.kdg2 mst pelik kan.dye komen pasal apa ni.but mcm rara,rara mmg akan bc,but ske bg summary & bg pendapat2..tu kdg2 mcm lari dr tajuk.malu gak.hehehe

Reply
avatar
Lizzie Yasmin
AUTHOR
April 27, 2011 at 2:57 PM delete

itu rasa bab singgah kot.. tp aku paling nyampah bila orang comment hanya..
"nice n3, tq for sharing.."
padahal tak der kene mengena pun.. main taram jer,...
waaaa,.. hangin..

Reply
avatar
Sogeking Kun
AUTHOR
April 27, 2011 at 3:13 PM delete

nasib baik sedar diri. haha. btw, blog ko ni dah ringan ke? sebab aku nak scroll pn terlekat lagi. tatau la kot2 ram pc aku yang rendah gila. bab lagu tu, aku tatau la. sebab pc aku ni xpkai speaker. so xdengar pe2. haha.

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
April 27, 2011 at 3:22 PM delete

lagi 1...baru bace sikit je dah keluar blackout...energy saving mode kate nye...hehehehe...dah la saye bace merangkak...ish malu ngan ank2 cenggini...

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
April 27, 2011 at 3:37 PM delete

hihik..
baek pnye perli ni..

cik ezy prnh tulis pjg2, tp yg komen tu psl tajok je..
mmg lari topik la..
cik ezy suke buat tajok xde kene ngene ngn entry..
koh3

Reply
avatar
Mila Ahmad
AUTHOR
April 27, 2011 at 4:11 PM delete

nak komen jewk sebab suh komen balek blog dia kOwt...2 bole tahan lagi..nie yg fOllow pas 2 senyap jewk..alasan kOnon nk jadi silent reader.
tp habuk pown xde cuma nk tmbh follower jewk ...
agk² lari tajuk x???hehe...

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
April 27, 2011 at 4:33 PM delete

macam tahu tahu saja usop yang nak bako...(alamak terkeluar tajuk la komen ni?!!) hahaha

kalau komen mcm tu confirm dia x baca isi entry tu habis2...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 5:40 PM delete

@mary ann ;)
takpe..asalkan komen..miahahah

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 5:41 PM delete

@rara pinkmafia
tkpe rara..asalkan dia komen rara..hehe maafkan lah dia

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 5:41 PM delete

@Lizzie Yasmin
haha..alaa tah2 mmg btul kot entry ko nice..tu dia puji tu..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 5:42 PM delete

@Sogeking Kun
blog aku berat weeehhh...tu yg dok nasihat org, blog ak pun berat nih..nak kata psg lagu tak pasang, nak kata 10 entry aku letak, aku ltk satu je..nak kata ada banner byk2, takde..muaaaaaaa tensen beb

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 5:43 PM delete

@Fazil Hamid
haaaaaaaaaa...saving tu amalan mulia la..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 5:43 PM delete

@Cik Ezy
haha..yeke cik ezy..takpela..maafkan la pengomen tu..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 5:44 PM delete

@Mila Ahmad
haha tak lari mana pun..silent reader...hmmmmmmm

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 27, 2011 at 5:44 PM delete

@Khairiltu stok nk kena siku..hahaha

Reply
avatar
April 28, 2011 at 7:45 AM delete

bahasa kiasan yg mantopppp, hehe..cik aish x ade gune bhase pelik, ade je prgraph, x ade font pelik2 ah n mane ade lagu, muahahaa..oh, ye, it's prove tht biha bce entry ni b4 komen, ngeee~

Reply
avatar
Dinda Iva
AUTHOR
April 28, 2011 at 9:35 AM delete

paling tension bila blog yang suka guna bahasa pelik tuh..pening nak fahamlah...tapi memang betul.//sebaiknya gunalah font senang baca dan warna hitam je cukup...huhuhu..kalau banyak sangat kaler berpinau mato ni ha...hehehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 28, 2011 at 11:06 AM delete

@biha a.k.a PETOM
hehe..thanks sudi baca sampai abis..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 28, 2011 at 11:06 AM delete

@Dinda Ivahurm yup..tp blog org lain, kt tkleh nak paksa dorang tukar..tpulang masing2.

Reply
avatar
nysa
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:27 AM delete

huhu..ade jugak ke orang yang comment bace tajuk je..hehe..lawak betol laa

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...