Biar Enset Hilang Jangan Laptop Hilang!

Sebenarnya nilah prinsip aku. Enset ilang boleh dicari ganti. Laptop ilang pun boleh dicari ganti tapi isi dalam laptop tu burn la. Ha ha ha. Maka aku pun macam tak kisah kalau enset yang ilang. Maklum ah bukan ada siapa siapa yang nak call tanya khabar ke kan. ehem. batuk jap. 


Tapi nak dijadikan cerita, prinsip aku ni macam gerun gak kalau betul betul terjadi. Memang dah terjadi dah pun. Semalam masa menternak lemak makan kek coklat dekat Secret Recipe, tak tahu la kenapa bagaimana dan macam mana boleh tertinggal enset aku canteekk atas meja.  


aku sedar masa tu tengah drive nak balik. apa lagi patah balik ah dengan memecut sepuas puas hati aku mengalahkan watson nyambek gua cakap sama lu. Muka pun pucat lesi gak ah. Ahh kata tak kisah kalau enset ilang? Memang la sebab belum mengalami betul betul macam mana enset ilang. 


tapi hari tu baru ah aku tau kalau ah enset aku ilang, macam mana aku nak cari balik nombor nombor pakwe ensem yang aku pernah curi dulu? lecturer aku, nombor nombor advisor aku, nombor nombor cikgu aku. Dorang bukan aktif facebook pun. Susah gak ah.


Alhamdulillah setelah berjaya gak aku sampai ke garisan penamat betul betul depan kedai Secret Recipe tadi tu, dorang baik hati simpankan enset aku. Rasa terharu terkesima semua ada lah. walaupun aku bukan pakai Blackberry atau Blueberry wateva, tapi aku sayang enset aku. sob sob. 


maka aku pun tukar prinsip aku.
Enset ke Laptop ke Jangan biar hilang. 


abes da citer


Previous
Next Post »

22 komen

Write komen
NaNaKyu
AUTHOR
April 19, 2011 at 9:32 PM delete

hahahaha..
wowww..nyawe kot henpon tu..kih3..
cik aishhhhh!!bosan!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 19, 2011 at 9:47 PM delete

@NaNaKyu
awatnya bosan..haha..sama la bosan gak nih..uwaaa

Reply
avatar
NaNaKyu
AUTHOR
April 19, 2011 at 9:56 PM delete

huhuhuhuhuh
bosan la sesorg kt umah..tv lak rosak..ahhh..stress...huhu..cik aish xde facebook ke..nk add..hehe..gatai x

Reply
avatar
Aisya J
AUTHOR
April 19, 2011 at 10:12 PM delete

ishh nasib baik jumpa! kalau saya dah mati agaknya phone hilang -_-"

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
April 19, 2011 at 10:16 PM delete

pasni tukar ape pulak..
cube check dlm name list dlm phone tu...mane tau ade org masukn nombor telepon...hahaha..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 19, 2011 at 10:23 PM delete

@NaNaKyu
adaa..tu kat atas tu terpampang logo facebook..haha add ler

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 19, 2011 at 10:23 PM delete

@Aisya J
tu la..nasib bek pekerja tu baik ati

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 19, 2011 at 10:23 PM delete

@Fazil Hamid
haha takkan la kot...jap nak check..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 19, 2011 at 10:39 PM delete

huhu cik aish faham camne deritanya seorang student yg bergelut ngn perasaan nak berblogwalking..muahaha..nasib bek cik aish dah keje..tp time keje pun asik nk blogwalking je..sobs.

Reply
avatar
April 19, 2011 at 10:45 PM delete

saye taleyh idop tnpe enset oww. =_="

Reply
avatar
aNiss :):)
AUTHOR
April 19, 2011 at 11:05 PM delete

hahaha =) aniss dulu pernah jugak hilang nset... mang gelabah kott! ngee =)

cik aish, jgn bagi hilang lagi okay nset tuh =)

Reply
avatar
pena rozie
AUTHOR
April 19, 2011 at 11:08 PM delete

handset dgn lappy mcm nyawa tau. Tak boleh bg ilang...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 19, 2011 at 11:33 PM delete

@Cikbeyla Nabiella
hehe nak sms ngn cik abang la tu ye..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 19, 2011 at 11:34 PM delete

@aNiss :):)
tu la..mmg menggelabah habis...pasni kene labih berhati2..sobsob

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 19, 2011 at 11:35 PM delete

@pena rozie
hehe yup..mmg klu ilang dua bende ni...meraung laa..nak beli mahal..haha

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
April 20, 2011 at 12:06 AM delete

hahah. nsib baik ad lagi :D

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 20, 2011 at 12:24 AM delete

@.m y z.
aah..klu takde..nangis teresak2 lak akak..haha

Reply
avatar
HAZWAN17
AUTHOR
April 20, 2011 at 5:11 AM delete

nasib baik masih ada orang yang baik dunia ni...
lain kali kena alert sket huhu

Reply
avatar
myezatul aQma
AUTHOR
April 20, 2011 at 9:33 AM delete

dua2 benda tu tak leh ilang la weh..
aku pnah jadi macam kau...
tp , bukan tertinggal kat secret resepi..
aku tertinggal kat CC...
aku sdar masa otw balik so trus patah balik & nasib aku baik enset tu masih ada kat meja pc tu & tak terusik pon(^__^)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 20, 2011 at 1:35 PM delete

@HAZWAN17
betul betul..nasib baik dorang simpankan..susah nk cr org baik mcm tu..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 20, 2011 at 1:35 PM delete

@myezatul aQma
pergh halimunan apa enset ko..haha..kira bersyukur laa tak ilang..mesti pucat lesi kan masa tu.

Reply
avatar
rj Etika
AUTHOR
April 23, 2011 at 9:45 PM delete

woahh...muke pucat henset hilang ni konfem henset mahal punye. hahaha.
psstt psstt....ada lagi tak nombor tepon pakwe hensem? meh satu. hahahaha!

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...