Kalau boyfriend saya sendiri tak kisah..apa salahnya.

Assalamualaikum. wah mentang mentang hari ini Jumaat, bersopannya aku bagi salam. hehe. tu yang sebaik baiknya ok! Em. kali ini aku nak kongsi satu perbincangan yang pernah kita semua utarakan dulu. iaitu tudung. ok. mana yang free hair pun boleh baca entry ni, tak ada masalah. bukan entry mengaib or wateva ye. 


ada situasi di mana seorang awek ni dah ada niat nak bertudung. kira macam tunggu masa je nak pakai tudung. hari minggu je pergi kedai tudung beli tudung selai dua. lepas tu awek ni pun bagitahu la kat pakwe dia yang dia nak bertudung. macam mintak izin la plak. padahal kalau nak buat baik takyah kot nak mintak izin sapa sapa. huhu.


lepas tu si pakwe ni pulak cakap..


"abang tak kisah sayang nak pakai tudung ke tak. kalau pakai tudung lepas kahwin pun apa salahnya. sekarang biar jelah free hair. abang tak kisah. lagi pun sayang comel bila free hair"


lepas tu awek tadi pun batalkan niat nak bertudung. yelah. dengar cakap pakwe lagi afdal dari dengar cakap Dia. pakwe kan segala galanya. jadi boleh nampak tak kat situ peranan pakwe tu penting? you all kalau ada awek, you all kena tahu, yang aweks aweks ni akan dengar cakap korang. sebab kononnya macam nak praktis yang you all ni ketua keluarga padahal belum kahwin lagi. hoho


so sebagai lelaki, tunjukkan contoh yang baik ea. kalau you all nak jadi jahat ke apa ke, tu lantak you all tapi kalau aweks aweks you all nak berubah ke arah kebaikan, you all jangan jadi batu api pulak kata takyah. walaupun keputusan sepenuhnya kat tangan aweks tu nak berubah atau tak, tapi you all pun penyumbang jugak..ok.


renung renungkan dan selamat beramal!




Cik aish : kalau aku dapat pakwe macam tu, memula aku siku dia pastuh aku siku dia lagi pastu baru aku tinggalkan dia, hahaha

Previous
Next Post »

33 komen

Write komen
gadis melayu
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:27 PM delete

agak2la klu syg pakwe sekali pown.. ckp mak bpk xnak lak ikut.. huhuhuhu..

Reply
avatar
cik anum
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:33 PM delete

hahahaa, ape daa pakwe mcm tu.
patutnye support org nak berubah ke arah kebaikan.
meh la kite siku ramai2 kalu dpt pakwe gtu yea.
hahahahaha xD

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:35 PM delete

@gadis melayu
haha tp kebanyakan yg akan dgr ckp pakwe seratus peratus ni budak2 remaja..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:36 PM delete

@cik anum
haha sebelum tu asah siku tu dulu bru best menyiku!

Reply
avatar
April 22, 2011 at 1:42 PM delete

ape daaa pakwe macam tu....aihh

Reply
avatar
April 22, 2011 at 1:44 PM delete

dasyat cik aish nk siku siku . huahua . apa kata sidekick ja tros (:

Reply
avatar
April 22, 2011 at 1:44 PM delete

hahaa!!~~
ala..laki tu dah tao..sblm tawen kan apak dia yg tanggung dosa...dats why dia cakap camtu..
lepas kawen dah dia sendirik kena tanggung dosa..
takut r tuuu!!
tp kalo dapek lelaki mcm tu..
better lupakan jerlah..
xmenyokong ke arah positif langsung kan!!
heehhee..

pstt : hamboi nak siku2!! nak join sekali bley??


salam singgah dari mummy weiyda!♥
keep it up blogging ya dear!♥

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Reply
avatar
April 22, 2011 at 1:55 PM delete

burubah kerana diri sendiri bukan utk org lain.apa perlunya jadi boneka untuk org lain?

Reply
avatar
Niena Ainina
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:57 PM delete

hurmmm. alaa pakwe je pun. belum tentu jadik suami. tak payah ikut sangat. HAHA. leyn lah kalau dye suruh buat mende yang baek. :)

Reply
avatar
Lizzie Yasmin
AUTHOR
April 22, 2011 at 2:18 PM delete

kene ke tanya pak we??? pak we je pun.. bkn laki lagi.. huhuhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 2:57 PM delete

@yarn liyarnalin
huhu..tu la..cik aish ada tali pinggang pink tau

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:00 PM delete

@beautiful_rose
selalunya perempau remaja yg mcm ni..masih blur2 lg..klu kta2 yg dewasa ni rasanya tau pk mana baik mana buruk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:00 PM delete

@Niena Ainina
yup..selagi blum jadi laki kt..tkyah la ikut..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:01 PM delete

@Lizzie Yasmin
tu la pasal..tp kes ni pernah berlaku tau..hahaha..

Reply
avatar
lovelyfana
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:49 PM delete

aiyooo.. dgrla cakap boyfren ye.. konpem bahagia.. ahakkss.. uwekk.. :P

Reply
avatar
FaraLoveChoco
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:50 PM delete

fara punya bf plak garang.dia marah kalau saya free hair.tp fara ni degil.tp,ALHAMDULILAH sekarang,dh mula slow2.tp bkn sebb bf.tp sebab DIA..doakan moga dpt berterusan ye..:-)

Reply
avatar
Koding
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:54 PM delete

Pasangan bercinta akan berbuat apa sahaja semasa hangat bercinta sebelum kahwin....
Gunakan peluang ini utk melaksanakan perubahan ke arah kebaikan...

Reply
avatar
♥sophie♥
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:58 PM delete

cik aish betul tu :D

lelaki memainkan peranan gak,,sbb mmg nampak ni biasenye awek2 dengar ckp pakwe konon praktis dr awal,, hikss ,,

Reply
avatar
April 22, 2011 at 4:19 PM delete

lor... elok2 org tuh niat dah lurus.. leh lak dia bengkokkan balik.. --'

agrred pasal izin tuh.. BF baru.. bukan laki.. niat baik takyah nak minta izin kot..hehehe

Reply
avatar
man
AUTHOR
April 22, 2011 at 6:45 PM delete

Selagi belum bersuami...perempuan perlu patuh kepada arahan mak dan ayah.

Reply
avatar
April 22, 2011 at 7:33 PM delete

hampeh kalau pakwe camtu..huhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 7:45 PM delete

@lovelyfana
haha...dgr buleh..ikut jgn..klu baik ok la.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 7:46 PM delete

@FaraLoveChoco
yeke..ada gak lelaki mcm tu..bertuah la fara..takpe fara..slow2 k..yg penting niat ikhlas

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 7:51 PM delete

@♥sophie♥
haha aah..byk sgt da jumpaa mcm tu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 7:53 PM delete

@b a m b a m ' s
haaa tau tkpe..tp ada gak yg mtk izin tu..yela nk praktis bini solehah :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 7:54 PM delete

@man
yep...tu yg sebaiknya

Reply
avatar
rj Etika
AUTHOR
April 23, 2011 at 9:38 PM delete

kahkahkahkah!!!! sumpah klaka. konon2 nak prektis dengar cakap ketua keluarga. hahahaha~
hahahahahahaha!!!!

Reply
avatar
iKhRam
AUTHOR
May 3, 2011 at 1:27 PM delete

bengong punyer pakwe... harapkan pagar, pagar makan padi..

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon