Mana nak kejar dulu..Follower atau Traffic?

ok setelah gelak berguling guling dalam segmen INI semalam, dan menerima jawapan yang menggeletek buah pinggang cik aish (klik sini) hari ni aku nak serius balik. sambil buat muka garang nih. ......... haha. tak boleh ah. 


Follower memang penting. siapa kata tak penting? meh nak cubit sikit. aku ada cerita kenapa follower penting kat entry INI. sebenarnya buat blogger baru, target utama adalah mencari follower. jangan mengada ah buat keje lain. cari follower dulu. rasa rasa dah stabil, baru korang naikkan traffic pulak.

oi follower! mana kau nak pergi ha? sini kau..hahahaha





kalau follower dah 300 orang ke atas, tu dah kira stabil dah tu. bila dah sampai tahap tu, korang jangan risau mesti ada follower baru hari hari datang walaupun sorang. sebab masa tu orang dah mula trust kau punya blog. orang dah mula confident dengan blog korang. korang tak ajak pun dorang akan datang follow. 


so bila dah sampai step tu, korang kurang kurangkan lah mengipas atau paksa paksa orang follow ke wateva kan. haha. tapi now korang kena fokus macam mana nak naikkan traffic blog korang pulak. caranya? bagi upah lolipop dulu. hehe takde ah. rasanya korang dah tahu camne nak naikkan traffic blog korang. kan kan? salah satu adalah .... ENTRY YANG KREATIF


haa entry yang kreatif tu maknanya orang lain tak buat entry macam yang kau buat tu. kira entry kau lain dari yang lain. contoh, kalau orang lain buat entry pasal CARA PIKAT FOLLOWER,CARA NAK BUAT FOLLOWER BENCI KAT KITA. common sangat dah tu, buat lah tajuk haha. tapi tu tajuk kiasan. so orang rasa teruja macam nak tahu apa la yang kau merepek dalam tu.


tapi tu pendapat aku la..dan aku memang praktik pun. memula aku cari follower dulu. lepas tu baru kejar traffic. Alhamdulillah BE Nuffnang pun naik! tapi lain orang lain cara ye tak? maceh pada follower yang tak jemu jemu dengan blog cik aish yang suka merepek repek ni. tayang hati sikiittt...


love. 






win ticket for YUNA CONCERT!!





Cik Aish : terharu dengan dorang yang buat entry tentang cik aish. klik sini dan sini.



Previous
Next Post »

24 komen

Write komen
pena rozie
AUTHOR
April 18, 2011 at 1:36 PM delete

Rozie penting follower lg....

Reply
avatar
*47!k@#
AUTHOR
April 18, 2011 at 1:37 PM delete

wah..bestnye ade org buat entri untuk dia..:)..btw tanx bg tips..yeay!kene buat entri kreatif bg org tk jemu..akan dipraktik kan..tanx sgt :) oh ye,,congret dpt BE :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 18, 2011 at 1:38 PM delete

ye..follower paling penting..:)

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
April 18, 2011 at 1:56 PM delete

pasni kena buat entry. kenapa saya benci belog cik aish. hahah. good luck sis! :DD

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 18, 2011 at 1:58 PM delete

@.m y z.
hahahaha..adehhh pandai budak ni..haa mcm tu la...mesti orang klik..nak tau apa hal la plak blogger ni benci blog orang lain lak kan..hahahahah

Reply
avatar
YAYA AZURA
AUTHOR
April 18, 2011 at 2:02 PM delete

salam kenal..akak sedang mencari follower.. hihi...

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
April 18, 2011 at 2:08 PM delete

followeer! bile ramai follwer otomatik traffic akan naik sndri nye~ :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 18, 2011 at 2:11 PM delete

@Cik Mira
yup..tp kdg2 nk menten traffic tu susah..follower ramai pun tak menjamin traffic..uwaa..kena do something bru naik traffic..

Reply
avatar
April 18, 2011 at 3:27 PM delete

saya masih perlukan follower lagi..:)

Reply
avatar
aNiss :):)
AUTHOR
April 18, 2011 at 4:27 PM delete

pembaca setia paling penting kan??? ngeee =) tapi aniss tak pandai nak menulis entry yg kreatif.. hohoho~

Reply
avatar
izzad
AUTHOR
April 18, 2011 at 4:33 PM delete

follower makin ramai makin best..tapi klau just jadi follower tapi tak baca entry tak syok gak kan..

http://kitasemuaguru.blogspot.com/

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 18, 2011 at 4:46 PM delete

@aNiss :):)
sama la...cik aish pun kdg2 terkial2 nak uat entry apa..

Reply
avatar
April 18, 2011 at 5:24 PM delete

ooo..follower Tim baru 4oo+ ..
tim xkisah pun ramai follower ke tak..sbb tim cume nak ade org bace je blog Tim..^^

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
April 18, 2011 at 7:48 PM delete

follower cik ezy ckit..
blog cik ezy xbest..
ekeke

Reply
avatar
April 18, 2011 at 8:21 PM delete

woot!woot! macam tu ea? akan dipraktikkan.. 10nx for the tips... :) anyway, follow kamu... :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 18, 2011 at 8:40 PM delete

@^ai-mie : 아이-미^
tapi sebenarnya byk lg tips lain..tu slh satu yg blh kt try..gud luck!

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
April 20, 2011 at 12:08 AM delete

@Cik Aishkena update 5 entry sehari. baru traffic blog mantap. kan? huhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 20, 2011 at 12:28 AM delete

@Cik Mira
2 entry da memadai mira...tp cik aish boring..tu yg hupdate 5 entry satu ari..miahaha

Reply
avatar
Popoi
AUTHOR
July 19, 2011 at 3:22 AM delete

promot bgai nk rak cri follower,, kih3

Reply
avatar
an-nisa
AUTHOR
August 20, 2011 at 6:44 AM delete

dik camner nk cari folower?akak dh 2 thn bloger tp folower still 5 kerat jerk..cis!tolong la ajar.lps ni br nk giat aktif dlm bloger..korg kt sini tolg ar support blog akak..

ibubapacemerlangblogspot.blogspot.com

Reply
avatar
Jamil Hashim
AUTHOR
August 28, 2012 at 5:00 PM delete

metilah flower (http://meiylhashim.blogspot.com

Reply
avatar
Isma
AUTHOR
October 31, 2012 at 11:09 PM delete

mestilah follower...i like my followers

http://soalanperiksaptd.com/blog/

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...