Nak tahu coklat boleh menaikkan.....dot dot dot..




 ini adalah kek coklat. sedap kan?


ada orang tanya, "kenapa letak gambar lolipop dekat header Belog Cik Aish?" Jawapannya sebab aku punya sukalah. haha. ok ectely aku suka makan coklat. suka sangat. tapi ada orang kata, "eei makan coklat mesti rosak gigi!" eh suka hati je. gosok lah gigi lepas makan coklat! 


kalau perempuan, mesti takut nak makan coklat sebab takut naik jerawat. manede. tu dongeng la. lain lah kalau korang makan kacang ke. coklat ni kalau makan boleh buat kita jadi happy tau. macam aku. ngeh ngeh. tapi yang paling best sebenarnya coklat ni salah satu makanan yang boleh naikkan hormon seks!


Coklat mengandungi phenyl-ethylamine yang juga dikenali oleh sesetangan penyelidik sebagai love chemical', la memberi kesan yang sama seperti endorphin iaitu menyeronokkan, rasa selesa dan menggembirakan seperti dilamun cinta. Sumber : i-Sihat October 2008


so kalau pakwe korang bagi hadiah coklat, jangan makan tau. haha. takde lah. gurau je. apa pun coklat makanan yang sihat. jangan melantak banyak banyak. memang arh naik berat badan tu! berpada pada ok.kalau time PMS pun korang boleh makan coklat untuk redakan sakit tu. ggrr..PMS? aku benci PMS


Cik Aish : sambil berupdate-updatan ni pun aku tengah makan coklat! 





Previous
Next Post »

11 komen

Write komen
Abang Stalker
AUTHOR
April 9, 2011 at 2:19 PM delete

tgh mkn cklt smbil tgk blog bdk cepet.hahaha..

Reply
avatar
April 9, 2011 at 3:43 PM delete

hohoho aku suka jenis coklat pahit.manis2 sgt buat aku sakit tekak.

Reply
avatar
:.NueRuL.:
AUTHOR
April 9, 2011 at 3:55 PM delete

nurul syuke coklat..sgt2..btw pic cake tu membuatkan nak mam cake coklat plak..nak g bli lah hehehehe...

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
April 9, 2011 at 4:13 PM delete

cik ezy pon suke coklat!
tym sedih2 mkn coklat..
bestttt

Reply
avatar
April 9, 2011 at 4:49 PM delete

btol2..hehe..solehah suka coklet toblerone + m&m..hehe :) *tetiba je.heee

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 9, 2011 at 6:16 PM delete

♥ solehah ♥ : haha same wit me!! sedap kan??

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 9, 2011 at 6:18 PM delete

ezy : haha lepas makan mesti rasa rilex jap

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 9, 2011 at 6:20 PM delete

abang stalker : eh makan coklat jugak? haha dan dan je kan? manede cepet ar

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 9, 2011 at 6:20 PM delete

beautiful_rose : betul betul..tak suka yg manis sgt..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 9, 2011 at 6:21 PM delete

:.NueRuL.: : hahaha sangat terpengaruh dengan gambar ye..nyum2...beli lebih skit ea

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon