Pandai tak I joget??


ini kisah Lena (bukan nama sebenar)
*dan juga bukan peserta AF9 tu



"I student. biasa ahh rutin student ni. siang pergi kelas. malam enjoy. enjoy bukan sikit sikit kak. memang tayang muka je kat club. biasa lah orang kata up to date kan kak. malu ah kalau orang kata kita terperuk je tak tahu dunia luar kan kak. lepas tu kalau I pergi clubbing, takkan I nak pakai baju lengan panjang lak kan. Of course la I pakai baju nampak kulit gebu I ni. Well..mana lah tahu malam tu tengah menari nari dapat anak ikan hensem hensem."



:::::::::::::::::::::::::::::::



Sekarang kan macam trend lak kan kalau student je mesti kena tanya soklan cepumas, "pernah pergi club tak? club mana you selalu pergi?"  ada la universiti universiti tertentu yang dah sinonim dengan pelajarnya yang kaki clubbing. eh taknak lah sebut kat sini. bahaya. hehe. 


lecturer aku pernah cakap something yang buat aku ingat sampai hari ni. dia kata, "tak salah pergi clubbing time time muda ni. bila lagi you all nak rasa semua tu? hidup ni singkat. kena lah teroka sehabis habisnya. tahu tak kenapa sekarang ramai suami isteri kahwin cerai? sebab dorang tak puas enjoy! so you all pergi enjoy sementara masih muda ni"

tu la gaya percakapan lecturer aku dulu.


 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


kalau aku dekan atau pun pengarah universiti tu, aku lama dah tendang lecturer ni. kau boleh mengajar tapi tak boleh mendidik. ya memang kita kena gunakan peluang sebaik baiknya sementara kita hidup. tapi bukan lah dengan perkara yang negatif, sayang. orang nak rebut buat amal jariah bukan enjoy clubbing. kalau sempat tua dapat la insap dulu. kalau tak sempat tua, dah gol macam mana? mana la tau kan balik clubbing, mabuk, bawak kereta eksiden langgar pak mat tempe ke kan..camne tuh.

so aku memang tak sokong ayat enjoy puas puas sementara masih hidup. 

sebab kau tak tahu bila kau mati. 




Previous
Next Post »

27 komen

Write komen
cik riffa :)
AUTHOR
April 24, 2011 at 9:45 PM delete

thumbs up entri ni.
mengajar tapi tak mendidik tak guna gak -,-

Reply
avatar
lovelyfana
AUTHOR
April 24, 2011 at 9:49 PM delete

yunk..sape lec ko tuh? aku knal? hek3x..

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
April 24, 2011 at 9:50 PM delete

ape punye lecturer la.. ish3..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 24, 2011 at 10:03 PM delete

@lovelyfana
haha..kampus masa degree beb..nama lec terpaksa disorokkan..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 24, 2011 at 10:03 PM delete

@gadis melayu
hehe..ntah la..kitorang pun geleng pale

Reply
avatar
aNiss :):)
AUTHOR
April 24, 2011 at 10:39 PM delete

apa punya lecturer daa... em,hidup memang singkat, so, sebab itulah kita kena teroka hal agama yang sebenar... PEACE =)

Reply
avatar
lovelyfana
AUTHOR
April 24, 2011 at 10:43 PM delete

hahahaha..sape gaknye ye..hehe..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 24, 2011 at 10:49 PM delete

@lovelyfana
hehe,,jeng jeng jeng..lecturer lelaki

Reply
avatar
isma
AUTHOR
April 24, 2011 at 10:50 PM delete

rasa macam nak shoot je lecturer tu/...

Reply
avatar
Raziq Syahmi
AUTHOR
April 24, 2011 at 11:06 PM delete

lecture mst slalu pegi club. haha

Reply
avatar
bdk johor
AUTHOR
April 24, 2011 at 11:26 PM delete

ape lagi.. lu kasi bakor jer. kita bakor..kita bakooorrr!! hahaha

Reply
avatar
izzad
AUTHOR
April 24, 2011 at 11:43 PM delete

Btol...saya sokong cik Aish...nak enjoy biar bertempat..tak semestinya klau dah kahwin tak ble enjoy..bawak je la anak bini pg enjoy sekali..dapat mengeratkan ikatan kekluargaan..tak gitu cik Aish...:)

Reply
avatar
April 24, 2011 at 11:44 PM delete

pergh ayat.. muda2 pun boleh mati tau.. buatnya mati b4 taubat, gimana?? alhamdulillah, tak penah masuk club :D

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 24, 2011 at 11:47 PM delete

@izzad
haa bwk anak2 g club ke? heheheheeh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 24, 2011 at 11:48 PM delete

@Amirrah Zawani
yela..so lecturer tak semestinya betul dlm semua perkara ..huhu

Reply
avatar
izzad
AUTHOR
April 25, 2011 at 12:04 AM delete

@cik aish: yup..kelab bola sepak, kelab seni, kelab melancong...ada pekdahnya gak...hehehe

Reply
avatar
April 25, 2011 at 2:17 AM delete

thumbs up up and up untuk entri ni .
kena selalu sedar diri (:

Reply
avatar
pena rozie
AUTHOR
April 25, 2011 at 8:33 AM delete

Tu punyer lecturer nak kasi mati jer. Ade ke patut buat keluar statement mcm tu....

Reply
avatar
April 25, 2011 at 8:58 AM delete

aish.actually ada yg btol letcure tu ckp.perasaan tak setengah org.bile dh kawen awal.tak puas enjoy,then bile dh jumpa kwn2 lama yg g tempt2 cm tu,dorg pon join.yelah tak penah merasa kan.tu yg jd kes dh tua baru nk terkinja2 tu.

& betol jugak punca penceraian disebabkan isteri or suami yg tak puas enjoy.BUT.kena ingat.kite ada batasnya.kalo g club pon jgn lah minum.kite tau tu haram kan.

sory kalau aish marah akk komen cm ni.but ada betolnya apa yg letcurer tu ckp.akk dh byk tgk hal2 mcm ni.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 25, 2011 at 11:19 AM delete

@rara pinkmafia
ehhh nak marah nape lak..hehe..betul tu kak..aish stuju tang tu. mmg pasangan skng yg kawen muda..tk puas enjoy..so betul gak lec tu ckp, enjoy puas2 masa muda. tp tu la kena tau batas2 nya gak..thanks for ur gud point akak!! :)

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon