Saya pun macam Zed Zaidi jugak cuma....

mesti ramai dah tahu pelakon hensem yang pernah jadi pooohjaann hhaaatiiy ku siapa lagi kalau bukan ZED ZAIDI, akan bernikah dengan seorang gadis pilihan yang dikenali melalui laman facebook, Natalia Mustafa Kamal. tahniah.


so aku pun nak interframe jugak sebab bertemu cinta melalui facebook ni pun aku pernah alami dulu. memang sweet. tapi taknak la cerita lagi kan. let bygone be bygone. cuma apa yang bezanya aku dengan ZED ZAIDI, dorang kekal ke jinjang pelamin. aku cuma separuh jalan. cincin dah beli tapi akhirnya musnah juga. 


walaupun dekat entry selalu update cerita cerita gila yang merepek repek gelak sana gelak sini, tapi jauh di sudut hati emmm still sedih dengan hubungan yang tak berkekalan tu. walaupun kami berkenalan melalui facebook, dan berpisah dengan cara baik, kami tidak pernah lagi bertegur sapa di facebook tu. 


niat di hati nak remove dia tapi tak sampai hati. bila rindu, aku mesti bukak facebook dia. kalau lah satu hari nanti aku dapat tahu melalui facebook yang dia akan berkahwin dengan orang lain..aku akan pikir..adakah cincin yang kami beli dulu, cincin risik dan cincin tunang tu, akan disarungkan ke jari perempuan itu?


mesti aku luka sangat sangat. huhu.


terima kasih sebab sekurang kurangnya aku merasai nikmat bahagia memilih cincin perkahwinan bersama kau dulu. walaupun hubungan kita tak berjaya ke jinjang pelamin. dan yang paling sedihnya, aku masih merahsiakan dari pengetahuan mak yang kami dah tak ada apa apa hubungan..ahhhhh..tersiksa jiwa raga. 


Buat F.. kadang kadang aku rasa menyesal kenapa kita dipertemukan dulu.....


Previous
Next Post »

34 komen

Write komen
NaNaKyu
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:25 AM delete

jgn menyesal..tu cm menyalahkan tkdir Allah je..huhu..sy pon jmpe melalui facebook gak..alhamdulillah kekal smpy skang n dpt yg mmg serius..dr FB gak la sy dpt taw ex sy dh kapel ngan pompuan laen..selambe je curang..kuang asam tol..at last,die yg remove sy dr frenlist..sbb die rase bersalah la tu..sy senyap je..xwat pape..alhamdulillah,Allah maha adil..Dia hadirkan pengganti yg lebey baek..kekal hingga ke syurga atau tidak..itu sme urusan Allah yg satu..:))

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:29 AM delete

@NaNaKyu
tengs nana..sebab tu aish jarang bukak fb skng..jarang update status kat fb..layan blog je..sbb nak lupakan dia yg ada kat fb tu..hmmm...tp ade hikmah nya kan nana..mungkin tuhan nak uji aish kuat atau tak dgn ujian ni..alhamdulillah setakat ni, aish dah boleh terima dia takde..cuma lum bgtau mak..

Reply
avatar
NaNaKyu
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:32 AM delete

bagus laaa..
cik aish kna belaja utk move on..
masa depan kte bkn bergantung pada lelaki yg seorg tu sahaja..ade lg lelaki laen yg lebey baek utk kte..redha je k..xpe..slow2 lpekan die..cr la pengganti..hik3..

Reply
avatar
aNiss :):)
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:37 AM delete

ALLAH temukan kita dengan orang yang salah..sebelum bertemu dengan yang betul...tapi kadang-kadang dalam mencari-cari yang paling terbaik, kita pula lupa dengan orang sekeliling yang sentiasa ada untuk kita...aturan ALLAH itu paling indah...

pisstt : aniss doakan cik aish dpt jodoh yang terbaik ya... jangan sekali menyesal dengan kehadiran seseorang, tapi berterima kasih lah, sekurang_kurangnya kita dapat belajar sesuatu daripada kejadian tu =)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:38 AM delete

@NaNaKyu
:D pengganti?takkan ada kot..lum masanya lagi..takpela..nana doa doa kan ea.nnt aish banje askem. hehe

Reply
avatar
aQimie Ceplos
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:39 AM delete

huuuyyyyyyooooooooo ..
xpe , what can i say, byk2 la besabar ;)
suke part "bila rindu, aku mesti bukak facebook dia" hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:45 AM delete

@aNiss :):)
tengs anis..adehh komen komen korang buat aish rasa mcm nak meraung je ni..terharu sgt2..emmm tengs tau anis..takpela..aish pun taknak rushing dapat jodoh..takut benda yg sama jd lgi..kena hati2..tu la hikmahnya..tuhan nak aish lebih berhati2 pilih pasangan hidup..:) doakan ye.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:45 AM delete

@aQimie Ceplos
hehe..nape suka part tu pulak...watpe nak ego..ngaku jela..aish mmg selalu bkk fb dia bila rindu..huhu..:(

Reply
avatar
April 22, 2011 at 12:50 AM delete

sama tapi tak serupalah kisah cinta kite cik aish... but still, time is the best cure... woot! betul ke eja cure tu??? sabarjer lah... :)

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:59 AM delete

tak boleh tidur malam la Aish..hehe.

sabar ea bukan jodoh agaknya..

Reply
avatar
Taufiq Wr
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:34 AM delete

sabar cik aish..nk buat cane..yang lukakan hati kita la yang kita sayan sangat..huhu..sabaq ye...

Reply
avatar
April 22, 2011 at 1:36 AM delete

adeshh, beyla yg sedih bace entry ni.
hurmm. D;
sabar k.

Reply
avatar
Nour Akmal
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:47 AM delete

emmm..sedih plk KIC bc kisah cik aish ni..sbb bf dlu selalu curang kat fb..duk mengatal kat fb dlm diam..rmai plk tu scandal..aduii..bile ingt balik sakit hati nye!kdg2 kan bercinta alam maya ni pun jd kn..tnpa pnh jmp pn blh jd..heran2..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:14 AM delete

@Aida Omar

hehe..ye..da habis sabar da aida..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:15 AM delete

@Taufiq Wr
tu la..tkpela..kumbang bukan seekor ye tak..huhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:16 AM delete

@Cikbeyla Nabiella

org kata berat mata mmandang, berat lg bahu memikul..:D

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 3:16 AM delete

@Nour Akmal
emm tu la..ada gak baik buruk fb ni..tp yg pengalaman cik aish ni..ktorang da berjumpa da..dah kenal mak ayah da.. :)

Reply
avatar
FELYSHA YATI
AUTHOR
April 22, 2011 at 4:27 AM delete

sob2...sedeynye...same la...dpt tengok profile FB die je tiap2 hari tp xberani nak tegur pun...jgn nyesal la..pasti Cik Aish jumpe yg terbaik utk Cik Aish nt..die juga yg tbaik tp Tuhan ciptakan die terbaik utk org lain....yg tbaik utk Cik Aish akn smpai jge nt (pjg lebar cik komen...kan3...ehhe) ;))

Reply
avatar
April 22, 2011 at 8:10 AM delete

alaaaaaaaaaaaaaaa seday nya cite aish ni...sabar eh.anggap lah tak de jodoh.mungkin akn jumpa ngn someone yg lagik baik =) chill k.

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
April 22, 2011 at 8:34 AM delete

Alololooo..siannye dia.Sabar2..ada hikmahnye tu.
Maybe dia bukan yang terbaik untuk menjadi suami Cik Aish nanti.So,Allah putuskan hubungan korang sebelum merana di kemudian hari...

Reply
avatar
^^eKaTiKaH^^
AUTHOR
April 22, 2011 at 9:15 AM delete

sedih tkah bace story cik aish nie...
banyak2 an bersaba k..
ALLAH SWT nak uji sejauh mane kesabaran kite menghadapi ujian-Nya...
hope cik aish dpt jodoh more better dri dye..an3??..eheh..^^

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 10:33 AM delete

@FELYSHA YATI
thanks felysha..ye..dia mmg terbaik tp bukn utk cik aish..utk org lain.:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 10:33 AM delete

@rara pinkmafia
huhu tu la..tkpela..takde jodoh nk uat camne kan..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 10:34 AM delete

@Cik RoSs
aah betul tu..tkpela..hehe cik aish redho jee

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 10:34 AM delete

@^^eKaTiKaH^^
terima kasih ekatikah...doakan cik aish k.. muah!

Reply
avatar
tokwan muda
AUTHOR
April 22, 2011 at 11:10 AM delete

...cinta tidak semestinya akan memliki...mnghrp smg Si dia bhgia itu satu cinta sejati walau bkn mlik kita lagi...saborla yer...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:22 PM delete

@tokwan muda
yep...setuju...hehe..thanks tokwan

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
April 22, 2011 at 12:45 PM delete

kte pon mengalami kisah cinta facebook ni. Saba ye aish. kalo die btol utk awk, mesti korang bersatu balik. tp jgn letakkan harapan tau. sakit. sakit sgt. kte penah rase dlu time break ngn ex bf dulu huhu.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:05 PM delete

@Cik Mira
tak harap pape lagi mira..hehe..biarlah..tu yg terbaik utk ktorang kot..:)

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
April 22, 2011 at 1:56 PM delete

its okay aish~ the better one will come to you soon :D

Reply
avatar
rj Etika
AUTHOR
April 23, 2011 at 9:47 PM delete

ok. rasa sedih bace entry ni.
Sabar la. maybe ade yg lebih hebat untuk kamu. dan mungkin jugak lebih kacak! yeah...lepasni bersemangat nak komen2 dengan artis dekat facebook. kot la boleh kawen dengan diorang. hahaha~

Reply
avatar
nurliana
AUTHOR
April 26, 2011 at 1:27 PM delete

what??? dah clash dgn F ke?? kita pilih cincin risik n tunang dlm waktu yg sama kan?? nape x bgtau kiorang dah xde pape?? la.. x berpeluang nak tgk cincin tu..!! call me..!!!!

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...