BILA SINGLE CARI KAWAN. BILA ADA BF CARI KAWAN LAGI KE?


really?

berapa kerat dari korang yang sanggup cancelkan date dengan pakwe masing masing semata mata nak temankan kawan korang pergi shopping? takyah nak tipu la. ada yang sanggup buat macam tu. masa single dulu, kawan lah tempat korang mengadu. kalau boring, kawan lah tempat korang nak ajak keluar. lepak sesama. tengok wayang ke, main bowling ke. 

tapi bila dah ada pakwe, korang rasa golongan ni tadi nak refer kat korang lagi ke? kalau boring, siapa yang dorang nak ajak keluar dulu? kawan ke pakwe? jawab la jujur habis ok. kalau time bercinta memang segala galanya indah. macam duduk dalam syurga pulak kan. orang sekeliling pun korang buat tak endah. kat mata korang hanya ada pakwe korang je. kalau gaduh dengan housemate pun korang tak kisah. pakwe kan ada.

lompat si katak lompat pulak apa kes ni

korang pernah tak kena tinggal dengan kawan? means that bila pergi, sama sama dengan kawan. tapi bila terjumpa pakwe, balik pun dengan pakwe. tinggal la kawan tu terkontang kanting. macam bodoh je kan? kesian pun ada. tapi ni la realiti kehidupan. cewah ayat puitis gila. kadang kadang bila bercinta kita lupa kawan. tapi bila bergaduh kita cari kawan.
Previous
Next Post »

17 komen

Write komen
May 30, 2011 at 12:37 PM delete

adat lah tuu.. kena pandai bahagikan.. akak ni dah kahwin pun masih ada masa dengan kawan tau..:)

Reply
avatar
nelly
AUTHOR
May 30, 2011 at 12:41 PM delete

uik ?
erm ~~~
kawan je laaa ..
buat masa ni , single ..so , kawan tu penting ~

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
May 30, 2011 at 12:48 PM delete

dulu mase ngn ex-boipren, cik ezy suke tgl kwn..
xian kat kwn2.. ex-boipren cik ezy tu nk cik ezy utamakn die..
tp dgn boipren skrg die ajar cik ezy utamakan kwn..
mknenye xde la cik ezy tglkn kwn.. bgos btol..
haha

Reply
avatar
KeTaM_BaTu
AUTHOR
May 30, 2011 at 12:49 PM delete

kawan.. oh kawan... bginilah nasib si kawan

Reply
avatar
Alin
AUTHOR
May 30, 2011 at 12:57 PM delete

selalu kena dan sekarang nie pun masih lagi terkena. huhu. -,-

Reply
avatar
s1t1 2uL41k4
AUTHOR
May 30, 2011 at 1:08 PM delete

aish.. somehow memang kita akan berdepan keadaan serba salah macam tu. pak we ke kawan? i hate that kind of situation. apepun, pandai2 lah nak hidup..

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 30, 2011 at 2:12 PM delete

@Farah Shamsudin tu la..aish dulu pun penah buat member mcm ni..rasa bersalah sgt..kdg2 tk sedar

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 30, 2011 at 2:13 PM delete

@nelly yup..kawan tu penting.. bf bukan segalanya..hmm

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 30, 2011 at 2:13 PM delete

@Cik Ezy bgus la klu mcm tu..lucky la dpt bf mcm tu.:)

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 30, 2011 at 2:14 PM delete

@s1t1 2uL41k4 tu la..aku dulu pun penah buat gak.. skng ni bila pk balik..rasa bersalah je..

Reply
avatar
May 30, 2011 at 2:22 PM delete

yep..tu semua adat kan. kehendak manusia. lumrah bercinta. tapi kalau bertiga. memang segan la nak layan pakwe lebih. mesti layan kawan lebih sebab tu pakwe selalu jeles ngan kawan baik Mish., hahaha. lucu je. alahai..

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 30, 2011 at 2:48 PM delete

@najihah sahami yeke..bgs la mcm tu..kt kena adil ngn kawan kawan.. kan kan kan

Reply
avatar
Nour Akmal
AUTHOR
May 30, 2011 at 4:09 PM delete

sgt subjekif la..sbb dua pun png kan..

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 30, 2011 at 4:57 PM delete

@Nour Akmal yup..dua dua sama penting.. :) tu yg susah tu

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
May 30, 2011 at 5:20 PM delete

ziema kalau apa2 pun sume dgn kawan. bf jauhhh. ziema kat KL, dia dekat JB. sekarang dah cuti. ziema kat kluang, dia dekat batu pahat. tak jauh mana pun kan tapi still tak bleh jumpa. parents tak bagi. grrr T__T tapi tak kisah pun. dlu masa dia datang KL, kebetulan kawan ikut jugak temankan. so jalan je sekali dgn kawan. kalau masa tu ada kawan and bf, ziema ttap akan pilih kawan. si dia memahami. takpe. ececeh :)

Reply
avatar
July 20, 2011 at 7:10 PM delete

pernah jer jadi camni. kawan yg ada pakwe tinggalkan kita camtu je bila dia bahagia. tapi bila dah sedih mesti datang balik. ape-ape pun org tgh bahagia mmg selalu gitu. abaikan jer

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon