HEADER BUATAN SENDIRI VS HEADER TEMPAH

sekarang ni memang trend orang tukar header. tak percaya? aku blogwalking sana sini cerita nak tukar header. aku pun sama. kehkeh. dah tukar dah. sebab apa nak tukar header? boring ah. nak fresh kan sikit pemandangan mata ni. tapi sekarang nak cerita bab header buatan sendiri dengan header tempah. 

aku salute kalau blog tu ada header yang cantik! especially kalau pasang flash header! bukan senang ooh. kau kena ada kerajinan, kepakaran pastu kau kena ada kreativiti. hasilnya..terbaikkkk. tapi zaman sekarang ni, tak semestinya header tu tuan blog yang buat. ada yang ditempah. 

well sekarang macam macam cara nak buat duit. bagi aku tak salah pun kan. kalau kita ada kepakaran pasal sesuatu benda tu, apa salahnya gunakan tu sebagai sumber rezeki kita. tapi yang tak syoknya, kalau kau tempah header, maknanya bukan kau yang buat header tu. so patut ke kau nak berlagak dengan header kau yang canggih tu?


pada pendapat aku, biar lah header kita biasa biasa je. kalau header canggih, lepas tu mendabik dada konon header kau la yang paling lawa, tapi rupa rupanya bukan kau yang buat, nak buat apa?

eh aku tak point sapa sapa tau. sebab benda ni hak masing masing. ada duit macam macam boleh buat. tapi aku paling suka blogger yang guna keringat sendiri untuk buat header, buat tu buat ni. memang aku salute. sebab aku tahu, bukan senang nak buat header yang cantik. tapi kalau header tempah, aku salute gak. tapi aku salute kat dia sebab..ooo banyak duit dia boleh tempah header lawa tu.

kalau kita buat something untuk blog kita, dengan titik peluh sendiri, nikmat nya lagi banyak tau. walaupun kadang kadang tak secanggih orang lain. yang penting kita ada effort.


Previous
Next Post »

20 komen

Write komen
Dea
AUTHOR
May 22, 2011 at 3:59 PM delete

hehe,,.. wat header sendrik jer.. kalo ade org bgi free, blh je.. hihi

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:08 PM delete

buat header sndiri la best..
walaupon burok tp puas hati..
kalo masok contest pon menang boleh la bangga..
sbb header tu mmg kite usaha sndiri buat kan..
=)

Reply
avatar
mottymot
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:08 PM delete

sy buat header sndiri. (:

Reply
avatar
budak_baik
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:09 PM delete

haha.. x smpai seru ag nk buat header.. nnti2 ar.. byk ag kne blaja.. yg pnting, entri mantop, insyaAllah org suke.. ye x?? haha(padahal ko tak reti pun nk buat header wpun dh ade tutor).. =P

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:18 PM delete

yeay setujuuuu! buat sendiri baru puas hati sebenarnya :D kak aish, ziema dah jumpa orang yang nak tolong ajarkan buat flash header. wink wink ^__^ tak sabar tak sabar. haha. eksited kejap.

Reply
avatar
May 22, 2011 at 4:25 PM delete

hahah header aku lagi best..haha seciput macam taik idung senget sebelah = )

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:30 PM delete

buat juga header sendiri...burok2 pun hasil usaha kita...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:33 PM delete

@Dea
tkpe..buat sdiri tu yg lg bermakna..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:34 PM delete

@Cik Ezyhehe tau tkpe..mcm header cik ezy..comel!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:35 PM delete

@budak_baikhaha takpe..slow2..aish pun tak pandai buat header..masih belajar ngn sifu2 lg ni

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 22, 2011 at 4:35 PM delete

@.m y z.waaaa cepatlah buat! tak sabar nak tgu hasilnyaaa!! pastu ajar aish lak! tak kira..haha

Reply
avatar
EZAN IDMA
AUTHOR
May 22, 2011 at 5:02 PM delete

samelah, suk ewat header sendiri je. puas hati

Reply
avatar
May 22, 2011 at 5:03 PM delete

yeay!!mishs etuju tu. totally agreed!

Reply
avatar
May 22, 2011 at 5:35 PM delete

Dulu ada header. buat sndr tp x pernah nk cantik dgn org lain. Well, as long as I do it by myself, I'm satisfied with my works and keep on going to make some awesome header. ^^

Reply
avatar
May 22, 2011 at 6:04 PM delete

d'ya rasa buat header sendiri memberikan kita kepuasan berbanding tempah header

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
May 23, 2011 at 4:40 PM delete

header aku buat sndri. tp katun comel tu je aku tempah. kehkeh. :P tu kire header tempah ke acane tu eh?

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
May 29, 2011 at 7:45 PM delete

haha. info terbaru. tukang ajar buat flash header tu dah tarik diri T__T sempat belajar 3 perkara je T__T

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
May 30, 2011 at 8:36 PM delete

hahah dia kata dia pun tak reti sangat ajar orang T__T pulakkk..

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon