Kalau kau bongsu, jangan cari pasangan bongsu! yek?

ok ada orang cakap, bukan aku yang cakap tapi orang lain yang cakap, kalau kita bongsu, jangan cari pasangan yang anak bongsu jugak. ye ah kalau ikut kan logik akal, si bongsu ni mengada ngada sikit. semua nak ngadu. ngadu kat mak la, bapak la, abang angkat la, pakwe angkat la. 


pastuh cuba kau bayangkan kalau kau bongsu, dan kau mengada mengada, pastu pakwe kau pun bongsu, dia lagi over mengada mengada, last last apa jadi ah? jadi la pasangan paling mengada abad ini. hahaha. gaduh sikit, ngadu kat facebook, ngadu kat twitter.. eh eh siapa pernah buat tu? lalalalala

macam aku dulu. EX aku anak sulong. tapi manja nya ya rabbi. tapi bukan ah manja dengan aku. tu memang takde maknanya ah. kan aku cakap aku walaupun bongsu, aku ni ganas. siku ni dah selalu kena kat orang. tapi EX aku ni manja dengan family die. 


sebab tu ah aku putus dengan dia. sebab dia manja lebey. tak macho betul. haha ok tu tipu. nasib baik tak meratapi pemergian dia, kalau tak susah dikk..



 iklan kejap. jom join IKEA bedroom story contest!


tapi apa pun tak kisah ah kau anak bongsu ke anak buluh betung ke, jodoh pertemuan bukan di tangan kita. yang penting masing masing pandai jaga diri dah ah. ecehh..jadi dokter love tak bertauliah lak kau kan aish. tak layak langsung. ok penghinaan di situ.
Previous
Next Post »

22 komen

Write komen
Dea
AUTHOR
May 12, 2011 at 12:59 PM delete

kalo sulung ngn sulung??.. hehe

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
May 12, 2011 at 1:00 PM delete

kehkeh kalo 2-2 anak ke-3 acane? :P dia sorang anak lelaki dalam fmly dan kte sorang anak pompuan dalam fmly. kehkekek

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
May 12, 2011 at 1:40 PM delete

sbb tu kene carik yg b'lawanan..
sorg mnje sorg lg tegas..
sorg ank bongsu.. sorg ank sulong..
tp ade jgk yg b'temu jdoh bongsu ngn bongsu..
dh takdir..
hihikk

Reply
avatar
nuriz
AUTHOR
May 12, 2011 at 1:43 PM delete

ada jugak anak sulung bukan anak manja tapi anak mak..bahaya jugak kalau anak mak ni..asyik dgr cakap mak dia je..huhu selalu org lelaki le jadi anak mak..hehe

Reply
avatar
Cik Cammy Lia
AUTHOR
May 12, 2011 at 1:57 PM delete

mujur kami bukan bongsu - bongsu hihihi

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 12, 2011 at 2:12 PM delete

@Cik Miradua2 manja la ni ye..hahahah..takpee..mesti dua2 penyayang.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 12, 2011 at 2:12 PM delete

@Deahehe alamat..meletup ah..tp tu mitos je kot..ntah la

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 12, 2011 at 2:13 PM delete

@Cik Ezyhaa ye kot//tp tak leh jamin gak..kdg2..yg sulong pun manja gak.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 12, 2011 at 2:14 PM delete

@nurizaaaa kereng sikit ngn anak mak ni...mcm tak leh bt keputusan sdiri.suma nak tanya mak dia.

Reply
avatar
pena rozie
AUTHOR
May 12, 2011 at 2:59 PM delete

hu..hu..hu... aku dah jumpe bongsu gan bongsu. Sangat tragis la... To entry ni memang betul.

Reply
avatar
fazRina
AUTHOR
May 12, 2011 at 3:12 PM delete

waa...btl ke 2??sy ngan hubby 2 2 anak bongsu..alhamdulillah dr zaman dating ke tunang ke suami isteri kami ok je..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 12, 2011 at 3:22 PM delete

@pena rozieha yeke?cter la apa yg tragis. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 12, 2011 at 3:22 PM delete

@fazRinahehe..tu la..sbenarnya ada yg betul ada yg tak betul ngn mitos ni..wawawa.

Reply
avatar
May 12, 2011 at 3:27 PM delete

cik aish pulak cane?anak bongsu ke sulung?

Reply
avatar
NaNaKyu
AUTHOR
May 12, 2011 at 10:39 PM delete

same je cik aishhh..yg pntg tgk family die..kalo family die ngade2..hampeh..anaknye pon same la...lalalalala..sbb tu b4 kapel..sile knal family die dl..

Reply
avatar
Piah Becok
AUTHOR
May 12, 2011 at 10:47 PM delete

haaaa payah gak tu. buat perang pinggan ufo kang.. tapi memang nyampah la kalu pasangan mengada lebih. rase nak lempang je. mencik! mencik! haha

terbaru:
1. BENARKAN AKU JADI JAKUN SEKETIKA
2. Sungguh!!! Banyak Ragam Diorang Nihh
3. JANGAN KACAU LAH!!!! ngantok nih
4. day one : 10 things about you

Reply
avatar
nysa
AUTHOR
May 12, 2011 at 11:10 PM delete

pernah jugak dengar yg org cakap kalau ank kedua tak boleh carik ank kedua but the most important thing jodoh di tangan tuhan kan..kalau dah jodoh dengan anak kedua tetap kawen dengan anak kedua..

Reply
avatar
May 12, 2011 at 11:11 PM delete

kalau tengah ngn tengah cmne plak toh?
hahhah

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
May 13, 2011 at 3:46 AM delete

hahaahha ziema punya anak sulung. anak tunggal lagik! manjaaaaaaaaa dia adehhh. kita pun tak mnja mcm tu +__+

Reply
avatar
leeza
AUTHOR
May 15, 2011 at 8:45 PM delete

penah jgk dgr psal mende nie..tp ade je yg bongsu+bongsu bhgia smpai skrg:D

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...