Kucing Aish Isap Susu Botol!

Aish dah cerita pasal kucing aish lumpuh dulu kat SINI. so kali ni nak tunjuk la kat korang kucing tu macam mana rupanya masa dia kecik dulu. apa pun nak bagitahu nama dia Babychiyona @ moli


Baby ditinggalkan oleh mak dia sejak kecik. kira kes mak buang anak la ni. so dari kecik Baby takde kasih sayang dari mak dia. tak de siapa nak jilatkan muka dia yang comot tu. selalunya mak kucing yang jilatkan..so mak dia takde, dia pun comot je la..yang warna kelabu tu adik dia..tapi dah mati. so tinggal Baby sekor.







aish akan bagi dia susu botol. dua dua memang pandai isap botol. aish akan pastikan susu tu betul betul ikut sukatan supaya dorang tak cirit. lepas tu air susu mesti suam sebab kalau guna air sejuk nanti perut kembung. ops yang gambar sebelah tu, Baby tengah main tali bra. Baby gatal.


tapi disebabkan tak pernah dapat susu ibu, Baby akhirnya lumpuh. keempat empat kaki dia tak boleh berjalan. jadi aku terpaksa suapkan makan minum hari hari. tapi sedih tengok bila Baby cuma mampu pandang adik beradik yang lain main kejar kejar tali. tapi dia? dia cuma terbaring je.





Kesian kat Baby yang lumpuh. Tapi Alhamdulilah Aish pergi bawak Baby jumpa doktor untuk dapatkan rawatan. Doktor bagi suntikan vitamin untuk aktifkan balik saraf dia. dan sekarang Baby dah berusia 2 tahun! dia dah besar..dah boleh berjalan semula. dan dia sangat aktif! Baby penyayang dan riang sentiasa! (macam iklan pulak)






Baby dah hensem! haha. Dah jadi anak teruna 

Kehadiran Baby membuatkan kita sedar betapa pentingnya perikemanusiaan dalam hidup kita. Dia hanya makhluk tuhan yang nak menumpang kasih dengan kita. Semoga Baby panjang umur. amin.
Previous
Next Post »

48 komen

Write komen
Nabila Huda
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:39 PM delete

adehh.. sedih pulak bc.. my cat skrg ni tengah sakit.. empat2 ekor sakit..

Reply
avatar
mas amiera
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:45 PM delete

teringat sekor kitten jumpa tepi longkang dulu. kaki cacat 1. last2 mati jgk. huuu. sedihhh.

Reply
avatar
May 1, 2011 at 10:47 PM delete

hensem lah baby fewwitt...kucen reen hilang pergi meronggeng lah tuu..kucen jantan lah katakan~ :P

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:48 PM delete

kesiannya...dah besar terserlah kehenseman dia.saya pun tengah tunggu kucing betina bersalin

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:49 PM delete

comelnya Baby hisap botol!

urm kesian dia lumpuh dulu tapi now siyes hensem gilak! :D

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:49 PM delete

huhu..
comelnyeee..
dh besar jdk encem..
nsb baek dh boleh b'jln..
cian kat baby..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:55 PM delete

@Nabila Hudayeke..bwk la g klinik cpt2!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:56 PM delete

@mas amiera
la yeke..tkpe la da ajal..:(

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:56 PM delete

@Reen Rostarizam
huhu yeke..biasa la..dating. hihi

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:56 PM delete

@Azzahhows sweet..hehe..mesti comel!

Reply
avatar
cek's
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:57 PM delete

sedihnya...ksian bby y xblhjln tu..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:57 PM delete

@.m y z.haha..yela..skng dia lincah! sayang baby sgt2

Reply
avatar
tokwan muda
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:57 PM delete

comelnye kuuuuuciiiing...minum susu pulak tu,sy tak penah jaga kucing bagi kt kucing,kalau bagi susu kat lembu pernah r haahah

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:57 PM delete

@Cik Ezyhuhu..tau tkpe..alhamdulilah dah leh jalan..

Reply
avatar
Dea
AUTHOR
May 1, 2011 at 10:58 PM delete

comella..tp sy xsuke sgt kucing nih... hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:01 PM delete

@cek'stu la...tuannya lg sedih dulu..tak smpi ati..alhamdulillah skng da sihat

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:03 PM delete

@tokwan muda
huhu..bg kucing minum susu lg best tau! hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:04 PM delete

@Deayeke..hehe..aish lak satu family suka kucing

Reply
avatar
ejulz
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:06 PM delete

comel tp serius ejulz gtau.. x reti nk pegang kucing.. heHe

Reply
avatar
May 1, 2011 at 11:26 PM delete

ngade gile kucing kau ni...
nk kene bagi botol siap tu..
haha =p

Reply
avatar
Aimie Lieyana
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:33 PM delete

waaa comelnya baby..teringin nak bela kucing tp takot x terjaga lak huhu..

Reply
avatar
Shafiq Hashim
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:36 PM delete

Moden Kucing zaman sekarang..

p/s : takut dan terkejut tgok kucing..

Reply
avatar
May 1, 2011 at 11:43 PM delete

alololo.. comelnye ..
dah besar dh ek .. lama ek cik aish jaga?

em . kite pun baru dapat bby rabit .meh tgk sat

http://ihaveyou0801.blogspot.com/2011/04/ive-got-babies-already-jangan-jeles.html

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:45 PM delete

@ejulz
la yeke..hhee pegang jelaa..haish

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:46 PM delete

@Far8 budak baik
haha tak baik tau kau..anak yatim tu..hah

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:46 PM delete

@Aimie Lieyana
jg kucing kena ada komitment tgi..mcm aish ni..da biasa gadap kcing manjang

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 1, 2011 at 11:47 PM delete

@.izzatul.hazwani.
umur dia dah 2 tahun..yeke? letak la gamb rabit tu!

Reply
avatar
YobSumo
AUTHOR
May 2, 2011 at 12:13 AM delete

walaupun yob bukan peminat kucing,

anak kucing minum susu botol tu mmg cute habis lah!

Reply
avatar
May 2, 2011 at 12:22 AM delete

alahai..cik aish ni pencinta kucing rupanya eh..:)

Reply
avatar
May 2, 2011 at 12:44 AM delete

tak sangka kucing pun gatal kann ..haha
but alhamdulillah dia da membesar dgn sihat .penuh dgn kasih syg seorang manusia .. :D

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 2, 2011 at 1:18 AM delete

@YobSumo
heee...botol susu ada 2..tk leh belah btul kucing ni..huhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 2, 2011 at 1:18 AM delete

@najihah sahami
aah minat ngn kucing..syggg sgt

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 2, 2011 at 1:19 AM delete

@Nazrey Dylandyyup..bersyukur sgt dia sihat..

Reply
avatar
ASaDa RyutaRo
AUTHOR
May 2, 2011 at 4:10 AM delete

pernah jaga gak kucing yang menyusu guna botol. tapi umur tak panjang. baby kira bertuah la dapat jagaan yang bagus.

Reply
avatar
May 2, 2011 at 6:45 AM delete

uwah!! dh brtambah hensem dh skrg!! hehe..

Reply
avatar
Cik TeN10
AUTHOR
May 2, 2011 at 9:04 AM delete

sedih plak dgr cte cik aish.. nseb baik skrg baby dh sembuh.. kl tak kesian dia kn..

Reply
avatar
COTTON LADY
AUTHOR
May 2, 2011 at 11:56 AM delete

alorh lorh bkn maen mnje ag kcing tue.

Reply
avatar
Oppa Kudin Nz
AUTHOR
May 2, 2011 at 12:06 PM delete

olololoooo..comelnye..hehe :(

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 2, 2011 at 12:11 PM delete

@ASaDa RyutaRo
tu la..umur dia panjang.. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 2, 2011 at 12:11 PM delete

@Hafriz Mohamad
hehe hensem kan..tp kucing biasa je la..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 2, 2011 at 12:12 PM delete

@Cik TeN10
aah da sihat sejak bwk g jumpa dok dulu..

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
May 2, 2011 at 5:40 PM delete

dulu kte ade 6 ekor. skang tinggal 2 ekor je dah besa. dlu yg kecik sume comel2 sayang dorang. tp sekor sekor mati :((

Reply
avatar
Ana admi
AUTHOR
March 20, 2012 at 5:27 PM delete

Awk bg susu apa ya? Bengal cat sy br kehilangan ibu..dia xreti isap virile susu.what shud I do

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon