MY FUTURE HUSBAND


It’s so great to find that one special person you want to annoy for the rest of your life.


Assalamualaikum
Sebenarnya entry kali ni bukan lah untuk menggedik nak cari calon suami. no no no. aku tahu blog bukan lah satu sumber untuk aku mencari future husband. sebab hubungan dunia maya amat lah susah untuk survive. maybe 2 dari 10 je yang berjaya. kot. dunno. 

mungkin sekarang ni future husband aku ada dekat sekeliling aku. mungkin jugak jauh kat utara sana. who knows? walau mana sekali pun future husband aku sekarang ni, aku harap kau terima diri aku seadanya. kalau kita jumpa satu hari nanti, aku harap kau ikhlas sayang kan aku. kalau rasa macam nak main main, baik kau lupakan hasrat kau tu.

takde seorang perempuan yang suka husband mata keranjang. 

aku harap kau jaga mata kau. bila kau setuju untuk jadi seorang husband, kau kena jaga hati isteri kau. betul? kalau kau rasa berkahwin tu untuk cukup syarat, baik takyah. aku harap kau jaga lah mata kau dari melihat perempuan lain. kurangkan memuji kecantikan perempuan lain. sebab walaupun aku sedar aku tak cantik, tapi aku masih ada hati untuk kau jaga sebab kau suami. aku jarang nak keluar bijik mata bila nampak lelaki hensem. boleh je hidup?

hm kau tahu something tak? perempuan suka future husband yang boleh membimbing dia dapatkan bekalan akhirat. aku harap kau tak lupa bangun subuh kejutkan aku sembahyang jemaah dengan kau. tapi kalau kau rasa kahwin tu untuk kau nikmati setiap malam dengan aku sampai kau terlajak bangun subuh, lepas tu kau tak marah aku pun kalau aku tak bangun subuh,baik takyah. 

korang tahu tak zaman sekarang masuk toilet pun kena bayar? bayangkan eh nak kencing pun kena keluar duit. kencing tepi pokok tu lain cerita. tu lelaki tak ada tamadun. so aku pun harap kau dapat sediakan makan, pakai, minum, tempat tinggal yang cukup untuk aku dan bakal anak anak kau nanti. kau kena kerja keras. kalau kau nak aku kerja untuk bantu kau, aku tak ada hal. just let me know. 

sebab duit kau duit aku. duit aku duit aku lah. nak marah? aku cakap berdasarkan fakta.

Dalam kitab Maratib al-Ijma’ ada ditegaskan; “Para ulamak telah sepakat menegaskan bahawa tidak halal suami bersedekah dari harta milik isterinya melainkan dengan izin isterinya” (Maratib al-Ijma’, Imam Ibnu Hazm, 1/92).

you tahu tak i suka lelaki romantik? wah bila cerita bab romantik je terus tukar i you. kelas gitu. ok. aku rasa bab ni semua perempuan suka. tapi tak semua la. romantik tu banyak skop dia. kalau dah merengek rengek asyik nak call je memanjang, aku pun angkat kaki. bagi aku, romantik seorang lelaki tu cukuplah sekadar dia tak lupa hargai aku. ingat tarikh tarikh penting. senyum bila aku buat silap. dan tegur aku cara lembut. tu lah romantik namanya. 

ok lah. nak cakap banyak banyak aku rasa macam tak logik pulak nak tunggu future husband datang ni. oi future husband! kau jangan lambat sangat datang! hehe. gila kentang betul ahh. ok ah bai.



Previous
Next Post »

27 komen

Write komen
Tukang Tulis
AUTHOR
May 28, 2011 at 10:44 PM delete

laa... x dtg lagi ke husband? ingatkan dah dtg dah.. hahehe

Reply
avatar
Marya Hana .
AUTHOR
May 28, 2011 at 10:44 PM delete

cik aish, hope ur future husband will read this.. haha.. gudluck.. :')

yeay yeay..

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
May 28, 2011 at 10:56 PM delete

hahahah sweet gilaaaaaaaaaaa! comel je pesanan bakal isteri ni :P

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 28, 2011 at 11:04 PM delete

@Tukang Tulis hehe belum lagi..saja buat wasiat awal2. hahahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 28, 2011 at 11:05 PM delete

@Marya Hana . haha hope so! tapi taknak harap sangat lah.. ni pun wasiat ntah hape hape tah je. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 28, 2011 at 11:06 PM delete

@.m y z. hehe..yela ziema..wasiat ni tau! hahah..

Reply
avatar
Nour Akmal
AUTHOR
May 28, 2011 at 11:32 PM delete

ehem2..
moga jmp future husband yang di impi2kan..=)

Reply
avatar
Tukang Tulis
AUTHOR
May 28, 2011 at 11:44 PM delete

hehe... agak2 wat wasiat tu... pastu hantar la kat amanah raya ye.. hehe

Reply
avatar
ieLa yaaCoB
AUTHOR
May 29, 2011 at 12:11 AM delete

btoi2..sokong 100%..hihi

Reply
avatar
rj Etika
AUTHOR
May 29, 2011 at 2:39 AM delete

paling suke part ni : sebab duit kau duit aku. duit aku duit aku lah.
Lelaki kalau tak byk duit sgt nak buat family baik takyah kawen dulu la. bukan metrialistik, tp demi masa depan anak-anak. heh. ;)

Reply
avatar
budak_baik
AUTHOR
May 29, 2011 at 8:08 AM delete

wahh.. cik aish kite ni dh gatal nk kawin ye.. hak hak hak..

Reply
avatar
May 29, 2011 at 12:00 PM delete

salam cik aish

org kata...bukan sy kata
kalo nak isteri yang baik..kena kena jadi lelaki yg baik dulu

:)

moga dapat suami yang diidamkan. inshaAllah

Reply
avatar
Adrina Razali
AUTHOR
May 29, 2011 at 12:06 PM delete

betul tu , lelaki kena jaga mata sebab mata dia senjata paling berbahaya :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 29, 2011 at 6:01 PM delete

@Nour Akmal hehe.. ntah la..doa2 kan la ye

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 29, 2011 at 6:02 PM delete

@Tukang Tulis haha..wasiat pertama yg amanh raya reject haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 29, 2011 at 6:03 PM delete

@rj Etika betul 120%! tp tu la pasal lelaki skng ramai takut kawen..sbb byk pakai duit..tp tu la hakikat kan kan kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 29, 2011 at 6:03 PM delete

@budak_baik hehe bukan gatal..cuma seru da sampai tp jodoh lum jumpa lgi.. hik

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 29, 2011 at 6:04 PM delete

@yusuf mujahidin ™ ye..dan kalau nak suami yang baik, kena jadi perempuan yang baik dulu.. kan kan..

terima kasih. doa2kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 29, 2011 at 6:05 PM delete

@Adrina Razali tau tkpe..kdg2 dah kawen pun mata masih melilau jugak.hehe

Reply
avatar
May 29, 2011 at 6:16 PM delete

cewwah..ai nk romantik macam pelakon korea. auww!

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
May 29, 2011 at 7:06 PM delete

hehehhehee...i rasa,i dah jumpa my future husband!! ( gedik plak...!!hahahahaa )

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
May 29, 2011 at 7:43 PM delete

haha. future husband kak aish WAJIB selongkar balik entry2 sebelum ni supaya menjadi husband terbaik :PP

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 29, 2011 at 7:54 PM delete

@najihah sahami haha nape mesti korea??? :D :D

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 29, 2011 at 7:55 PM delete

@Cik RoSs ecehh...terlepas berita terbaru ni!! waaa..best2..hope sume bejalan lancar ye..

Reply
avatar
AISH
AUTHOR
May 29, 2011 at 7:55 PM delete

@.m y z. haha..tak payah la..buat malu je bila tgk entry lama..haha

Reply
avatar
s1t1 2uL41k4
AUTHOR
May 30, 2011 at 1:10 PM delete

aish, gile ah kentang.. wahahaha... kalau dia dtg nnti ko jgn terkezut ye...

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...