AKU RESPECT DENGAN BLOG YANG ...


"lain orang lain cara."
aku memang berpegang pada ayat tu. so entry ni bukan ah nak poyo poyo ke apa ke. tapi nak express something yang aku rasa. kalau korang jalan jalan dekat blog, mesti ada blog yang buat kisah hidup dia, ada yang merapu rapu macam blog aku ni, pastu ada yang prefer letak keratan akhbar, then siap entry untuk hari tu. ha macam macam kan?

tapi kan aku respect blogger yang berani share pendapat dia. 

tak kisah ah pendapat dia boleh diterima akal ke tak. tapi tu ah warna dalam blogging. masing masing ada pendapat masing masing. kalau semua setuju, tak best pulak. kita mesti nak tengok blog yang bagi pendapat kontra pulak ye tak?

sebut pasal pendapat kontra, aku teringat sorang blogger kena hentam sebab pendapat dia yang bercanggah dengan orang lain. bagi aku, tu lah warna dalam blogging ni. kita masing masing ada hak bersuara. at least dia dah cuba menyuarakan pendapat dia. tak macam orang lain yang ikut je..dengar je lepas tu bila ramai setuju, korang pun setuju. 

bagi aku aku memang salute habis ah dekat blogger yang macam ni. bukan ah aku nak pandang sebelah mata dekat blog yang just tepek keratan akhbar, sebab masing masing punya cara kan. tapi ni lah pendapat aku. sebab aku join blogspot ni dulu pun sebab nak baca pendapat masing masing tentang satu satu isu tu. kalau just letak keratan akhbar dalam blog, pun ok jugak mungkin orang tak sempat baca newspaper or tengok berita. 

well..lain orang lain cara. aite?


Previous
Next Post »

37 komen

Write komen
☺MissNJZ☺
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:03 AM delete

Siapa setuju angkat tangan macam saya!!

Btul btul suke bce pndpt org. :D

Reply
avatar
Along Usop
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:12 AM delete

attitude yang cenggini lah yang rakan-rakan blogger lain cari..

nak teur pon senang.. nak kongsikan pendapat pon rasa bebas..

kalau tak setuju cara yang ditunjukkan tak mengapa.. terserah pada pandangan dan ara masing-masing..

oraiiittt..

Reply
avatar
iMBobo
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:16 AM delete

ade setengah blogger yg belum matang..ada tu berani hentam org di alam maya ni je,mcm2 jenis org ada..

yg penting kita coooool n happy berblog! hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:18 AM delete

@☺MissNJZ☺ hehe..adess..demam usop wilcha tk ilang lg ke

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:20 AM delete

@Along Usop yela..blog kan medium utk kt bg pendapat..mmg betul kdg2 ada yg bg pendapat yg taraf longkang..tp tu pendapat dia..kt kene akur la..tp best what bila ada yg pro n kontra..baru la menarik dunia blogging ni..takla sume satu kaler je

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:22 AM delete

@iMBobo aah..biasala..dunia maya ngn realiti bkan sama..dua identiti manusia yg berbeza..erk

Reply
avatar
iz
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:27 AM delete

Saya bangkang!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:29 AM delete

@iz haha bagus2...ni la yg aish cari..tp kot ye pun nak bangkang..bg la alasannya! haha..adoiyai..reject2

Reply
avatar
cik aisha
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:57 AM delete

msg2 pnye style...bebas nk utarakn pndpt tp haruslah kena tmptnye gakkn...;)

Reply
avatar
aniki
AUTHOR
June 30, 2011 at 2:13 AM delete

TERBAIK la....aku malas nak tulis kat blog sendiri tapi hari2 aku baca blog orang lain..nak gelak pun ada bila blogger2 dok lawan2 pendapat..

Reply
avatar
June 30, 2011 at 2:14 AM delete

haha..blog kak diana best. pendapat dia bisa owh..mish xberani sgt nk main pendapat2 ni. sbb kena la ilmu tinggi kan kalau nk bg pndapat ni. kalau tak malu sndiri..hehehe

Reply
avatar
Fauzan Zain
AUTHOR
June 30, 2011 at 2:23 AM delete

setiap orang ada buah fikirannya yang tersendiri..mengapa kita tidak cuba untuk menyelami isi hatinya..

mungkin ada sesuatu yang boleh kita ambil dari mereka..

jangan hanya tahu mengkritik sahaja..hehe

Reply
avatar
June 30, 2011 at 2:35 AM delete

yep. semua orang ada cara masing-masing, pendapat masing-masing. apa yang pentingnya keterbukaan dalam menerima pendapat & teguran dari orang lain. kadang-kadang pendapat kita tak semua orang boleh terima. after all, semua orang adalah berbeza ;)

Reply
avatar
June 30, 2011 at 2:43 AM delete

ntah macam ape jek nk sibuk2 .. sekeh kang bru tahu hahha

Reply
avatar
Amiey White
AUTHOR
June 30, 2011 at 4:58 AM delete

Cik Aish Indeed . warna dalam blog lebih best dengan fakta dan pendapat dan lain dari orang lain . bukan sama je . gelap .

Reply
avatar
samizul.net
AUTHOR
June 30, 2011 at 9:40 AM delete

Blog-blog yang dah terkenal tu tak mau tabik juga sekali? Keh3.. X)

*Aku memang anti blogger copy-paste [80-100%] isu2 dalam surat khabar. Sia2 jadi blogger kalau kemahiran insaniah [betul kah terjemahan ni, ehe] alias softskill tu hampeh. Hahaha

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
June 30, 2011 at 9:43 AM delete

betul2 ...

cara cik aish ni pon cam unik juga ..

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
June 30, 2011 at 10:20 AM delete

and blog ni utk bertukar2 pendapat, jangan jadi lalang. kan cik aish.. ? :)

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
June 30, 2011 at 10:47 AM delete

Saya sangat setuju!! \(^__^)/

http://rossmerahjingga.blogspot.com/2011/06/kenapa-lelaki-tidak-boleh-kahwin-empat.html

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 30, 2011 at 12:59 PM delete

ziema respect gila dengan blogger yang berani nak tegur benda2 yang kita tak berani nak tulis dekat entry. and at the same time, pendapat dia mmg sama dengan pendapat kita. mmg respect habis lah :D

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:14 PM delete

lain org lain carenye kan.. tapi mungkin ade org takot nak suarekan ape2, sebab tak ade yang sokong, takot kene hentam.. tak berani sebab tak popular, kalo org popular ni cnfrm org yg suke kat dia sokong dia walaupun dia slh.. tapi sebenarnye kalo kt saling nasihat menasihati, bg pendapat, yang penting kt gunakan la dgn care yang betol, jgn gunakan kate2 yang tak sepatutnye..:)

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
June 30, 2011 at 1:45 PM delete

saya takde pendapat or pendapatan...maseh menganggur..
hehehe...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:45 PM delete

@cik aisha yup..dan apa slhnya klu berani nk suarakan pdpt kt..hehejgn pedulikan org kata

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:47 PM delete

@aniki haha tul tu...seronok apa..masing2 nak pertahankan pendapat..ada gak yg mcm lembu cucuk idung

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:48 PM delete

@najihah sahami hehe ala mish, selagi kt rasa pendapat kt tu betul, apa slahnya kt share..at least bg open sikit orang2 yg baca..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:49 PM delete

@Fauzan Zain yup...kdg2 kt baca je, trus judge orang tu..tp kdg2 dia punya pendapat ada rasionalnya..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:49 PM delete

@Miss Y and Her World aah masing2 ada hak nak bersuara..tp nak setuju atau tak, pun hak masing2 gak..yg penting kt jgn takut nak menyuarakan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:50 PM delete

@waN Mohd Salim haa ps..aish tk paham..eeee

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:50 PM delete

@Amiey White yup...aish suka kalau kt masing2 berani suarakan pendapat kt..jgn jd lembu cucuk idung je

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:51 PM delete

@samizul.net hehe ko sorang yg faham isi sebenar entry aku nih..tahniah

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:52 PM delete

@iPai hehe takde apa yg unik la..blog merapu je nih

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:52 PM delete

@Marya Hana haha betul betull..susah jd lalang ni..kene pengaruh sikit, trus tukar angin..aiyo

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:53 PM delete

@.m y z. aaah...ada byk bloger2 mcm tu skng..so salute kat dorang..kene bersedia mental fizikal nk publish entry berani tu..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:54 PM delete

@khadijah aaa aish stuju sgt ngn dijah..kdg2 org yg tak de follower dan tak berapa femes ni, takut nak bersuara..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 6:54 PM delete

@Fazil Hamid saya pun takde pendapatan..sesal dahulu pendapatan..ahaks

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
June 30, 2011 at 8:22 PM delete

kalau gitu, merapu cara unik .. uhuhuh

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon