APA KORANG BUAT DENGAN BAJU BARU?

ok. tajuk dah seakan akan dengan tajuk entry aku yang dulu Apa Korang Buat Dengan Bra Lama. ok takde niat pun nak buat edisi part 2 punya. malas lah nak cerita banyak pasal bra lama. korang bukan nak dengar pun nasihat aku tu. ingat lagi komen sorang mamat ni dekat entry aku tu, ada patut dia suruh buat kain lap meja je? keji tau!

kali ni nak cerita pasal baju baru. mengikut statistik dan laporan bancian penduduk tahun 2010, rata rata perempuan suka beli baju baru. nak pergi dating, beli baju baru, nak pergi kenduri, beli lagi baju baru. tu belum raya lagi. berpasang pasang baju baru. kadang kadang ghairah sangat pakai baju baru sampai lupa nak tanggal tag harga. ada ke patut?

tapi berapa ramai antara kita yang basuh dulu baju yang kita beli tu sebelum pakai? hade? hade? nan hado! tau beli je kan. dengan perasaan eksaited dapat baju baru, balik rumah terus hang, esok terus pakai. aiyak. come on girls. jangan lakukan aksi ni di rumah okay. ssanggat busuk di situ.

"ala sayang la nak basuh. nanti hilang la bau baju baru"

yelah. masa korang pergi beli baju tu, korang mesti try dulu dekat fitting room kan? agak agak korang, baju tu tah berapa ribu orang dah yang try? bayangkan aci aci bukak pintu pun dah pernah try baju tu dekat fitting room, amoi jual kangkung pun dah pernah try. tu belum kira lagi kes kes yang lupa pakai deodorant! bila try, maka tinggal lah kesan nan abadi dekat baju tu. 

lepas tu korang pun beli dan pakai dengan riangnya. 

tak geli ke?

kalau aku, aku geli dow. so pada perempuan perempuan, jangan ikutkan nafsu serakah korang tu okay. kalau dah beli baju baru tu, apa salahnya basuh dulu, rendam dengan soflan kasi wangi semerbak, then baru pakai. gunakan tanpa was was! okay bye!
Previous
Next Post »

19 komen

Write komen
qucachahir
AUTHOR
June 13, 2011 at 6:55 PM delete

ouh..setuju sangat!..
geli mat lah..hehe.. ;D

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 13, 2011 at 7:00 PM delete

hahaha alaaaaaa terasa! terasa! tak penah terpikir pun =,= pasni kalau beli baju baru, kena samak 44 kali T__T

Reply
avatar
June 13, 2011 at 7:03 PM delete

yewww.....bayangkan kuman, bau, kotoran yg ada..yarkss..lepas ni insaf la..basuh dulu sebelum pakai. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 13, 2011 at 7:12 PM delete

@qucachahir hehehe..pernah buat tak?

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 13, 2011 at 7:12 PM delete

@.m y z. hahaha... ades...sama la kt ziema...dulu masa muda2 aish sayang gak nak basuh..tp lama2 bru sedar..geli la

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 13, 2011 at 7:13 PM delete

@najihah sahami haha..kadang kadang memang tak nampak kuman tu.tp kt rasa mcm something..

Reply
avatar
n.asha
AUTHOR
June 13, 2011 at 7:18 PM delete

betul! setuju! tak sanggup den.

Reply
avatar
June 13, 2011 at 7:21 PM delete

cik ezy bse basoh dulu sblom pkai..
=)

Reply
avatar
qucachahir
AUTHOR
June 13, 2011 at 7:23 PM delete

of coz penah..hehehe..
perlu berubah nie.. ;)

Reply
avatar
Nabila Huda
AUTHOR
June 13, 2011 at 7:29 PM delete

kadang2 yang kecik2 tu pun ada orang tak basuh.main pakai je..errkkkk..gelii..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 13, 2011 at 9:02 PM delete

@n.asha hehe..mmg..tp kadang2 kt terbuat gak kan kan kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 13, 2011 at 9:03 PM delete

@Cik Ezy Brutal ha bgs la mcm tu..ada yg alert..ada yg tk kisah..hehe...tepuk dada tanya selera

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 13, 2011 at 9:04 PM delete

@qucachahir hehe.. tp kalau stil kuar dr plastik, ok la..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 13, 2011 at 9:04 PM delete

@Nabila Huda aiyakk..nak dengar pun tak sgup hahaha

Reply
avatar
syud
AUTHOR
June 13, 2011 at 9:50 PM delete

eeiuuuu..part aci2 bukak pintu pon try tu..

hmm.. ok. lpas ni beli abju kna basuh dulu la jawabnya hahaha

Reply
avatar
sarah mohamad
AUTHOR
June 14, 2011 at 7:10 AM delete

bergantung pada baju jugak la. tak semua baju aci2 buka pintu dan amoi penjual kangkung try dkt fitting room.

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon