BLOGGER FAMOUS (tajuk boring)

Salam to all bloggers and sweet readers! 


Entry kali ni nak berkongsi pendapat tentang ragam blogger. selalunya isu ni mesti kita relate dengan blogger femes. eh femes ke dia tu?

kenapa nak femes di alam maya? serius bagi aku, macam takde life lah. kalau aku nak cari suami pun, tak ada aku nak cari yang duduk menghadap blog je. tak best langsung. duduk besarkan punggung depan laptop, dapat duit, mengharap pujian, untuk apa? pergi membanting tulang, baru la lelaki sejati.

ni yang aku nak berleter ni. macam dua hari sudah, punyalah eksaited aku nak ajak member aku ni pergi beriadah ke joging ke dekat park, boleh gak kuar peluh sikit. tapi last last dia cancel sebab sibuk edit blog. haha. aku pun ada penyakit tu jugak, tapi setakat ni aku belum rasa nak duduk depan blog 24 jam depan pc tu. 

kau nak jadi betty yang pakai spek besar tu ke? 


sebenarnya aku tak faham dengan dunia blog sekarang. otai la, newbie  la, femes macam artis la, semua pun blogger jugak. tak ada bezanya lah. tiap kali nak publish entry, mesti masuk dashboard dan tekan new post kan? ada ke blogger otai tu cakap "wahai entry, publish lah kau sekarang" takde kan? so takyah la nak letak palang besar sangat kat tengah tengah otai dengan newbie. jangan nak pandang newbie tu sebelah mata sangat lah.

pada pendapat aku lah kan, blogger jadi femes, ada dua sebab. 
1. sebab dia dah lama berblogging. so ramai dah kenal dia. lagipun dia banyak bagi tips pada kita. 
2. dia femes sebab orang suka blog dia (tak kira ah dia baru blogging ke atau dah lama)




so bila cakap pasal femes ni, bagi aku, semua orang mampu untuk jadi femes. bila kita da lama blogging, kita boleh jadi femes bila ramai kenal kita atau pun, even kita baru lagi blogging, kita boleh jadi "femes" dgn cara sentiasa update blog, blogwalking, pandai tackle readers.. dan mcm2 cara lg. (hhoho aku ada jumpa ramai blogger best macam ni..you best bro)

so my point is, KITA SEMUA SAMA. nak jadi femes atau tak, kita boleh pilih. bergantung jugak pada niat seseorang ber-blogging tu. hehehe..tapi femes atau tak, tu readers yg tentukan. dan tak semua "blogger femes" ni mintak nak di-femes-kan.

tak gitu. ape apa pun ni pendapat semata mata. tapi kalau korang ter'femes' tanpa rela, berhati hatilah di jalan raya. sebab manusia sekeliling kadang kadang tak boleh tengok orang lain up sikit. mula ah timbul isu, blogger femes sombong. padahal punya beribu komen dalam entry tu, ingat robot pe nak reply sume?

apa kata kalau glamer tu kita gantikan dengan sibuk?
hehe..
ia sibuk, sebab tu tak sempat balas..
ia sibuk sebab tu tak sempat layan..

boleh gitu?


Previous
Next Post »

36 komen

Write komen
June 21, 2011 at 6:15 PM delete

hahaha makcik ni femes la

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 6:17 PM delete

@waN Mohd Salim hehe..ya rabbi..takde maknanya la ps..ps tu ha..lg femes..makin menjadi2 lk tu. haha

Reply
avatar
Dzarief Zuhdi
AUTHOR
June 21, 2011 at 6:18 PM delete

diz is best bro.. eh silap..
diz is best sis..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 6:19 PM delete

@Dzarief Zuhdi haha..amboi..suka nampak? you best bro!

Reply
avatar
kaka
AUTHOR
June 21, 2011 at 6:30 PM delete

hahaha..best la entry nie..nsb xterkena kat batang hidung..hihi

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
June 21, 2011 at 6:41 PM delete

aku msuk blog tu bukn pasal femes..pasal cerita..

baik g blog baru yg cite best..kih kih..

best entri..terbaikk..

Reply
avatar
Andrik McVean
AUTHOR
June 21, 2011 at 6:46 PM delete

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Reply
avatar
Dzarief Zuhdi
AUTHOR
June 21, 2011 at 6:46 PM delete

hehe.. Haruslah suka..
Trimas sebab follow.. appreciate it..

Reply
avatar
@taufiqhelios
AUTHOR
June 21, 2011 at 6:48 PM delete

ehem..ehem..ekceli..benda ni tak perlu pon jadi isu. dari amatan saya..setakat yg saya kenal..blogger feymes tuh bukan diorang sendiri yg isytihar diorang feymes..kawan2 yg lain gak yang gelar dia mcm tu. ada ke masuk mana2..dia cakap "saya blogger feymes" . maybe ada..tapi main-main je tuh..sbb cthnye dalam SB,saya sendiri penah tgk posting mcm tu..tgk detail post..diorang menmain je pon.sebab nak meriahkan keadaan. so,mcm saudari cakap tadi.kita semua sama.ok kan? and saya setuju dgn point awk tuh. and semua mampu jadik femes. menarik ayat tuh. ehe :)

Reply
avatar
June 21, 2011 at 7:06 PM delete

Hahaha. Nice entry. x perlu sgt nk ngadap 24jam kn? Pecah mata tersembuk keluar baru depa tau. Hehehe. Sy update bila tgok email daripada site2 yg sy bookmark ada. Kalau x ada, x ada lar update itu. Komen dibalas bila tgok email. Kalau x ada, x adalah maknanya. Banyak habis masa di dunia nyata saja. Berfikir untuk disampaikan dan dikongsikan di dalam blog ciput sy. Hehehehe. >.<

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 21, 2011 at 7:25 PM delete

haha tak nak lah jadi pemes. takde life. nak low profile je. baru seronok! :D kak aish pun dah nak pemes ni. aiyokkkk hahaha :PP

Reply
avatar
NasZ
AUTHOR
June 21, 2011 at 7:26 PM delete

betul tu..suma blogger sama je. kalau kita anggap diri kita feymes, kita akan bangga diri..sebab kita ingat kita bagus dan org lain tak boleh tegur kita..

MOHD NASER.com

Reply
avatar
June 21, 2011 at 9:26 PM delete

hehehe..nice nice..setuju gak ngn aish tu..:)

Reply
avatar
June 21, 2011 at 10:04 PM delete

betul tu babe! ada jugak blogger baru yg cepat giler naik,sbb nya,entry dye besh.tak istilah newbie ke hape ke.kalo followers dye ramai,tgk jugak knp.bape taun dh dye berblog ye tak.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:44 PM delete

@kaka hehe takde nk tuju pada sapa2 pun.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:45 PM delete

@ArulchelseA yup..ak tgk blog baru skng lg hebat dr blog lama..dr sgi penulisan..mantapp

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:46 PM delete

@Dzarief Zuhdi ooh sama sama.. hehe..best bro..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:46 PM delete

@@taufiqhelios yup..org lain yg gelak dorang ni femes..kdg2 org tu tak mintak pun..hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:46 PM delete

@K O R I E stuju? ok boleh sain skng. ahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:48 PM delete

@Mr.Thinker@Ali iyupp...masing2 ada life kan..cuma tu la..kdg2 aish sdiri pun lama ngadap laptop ni..sbb suka jd silent reader..suka bc blog org lain especiAaly blogger baru..dorang best ah

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:48 PM delete

@.m y z. aiyak jauh lagi la ziema..aish pun taknak pemes2 ni..cukup la sekadar apa yg kt ada..huhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:51 PM delete

@NasZ ha stuju sgt..mcm ne la jd org pemes mcm hanis zalikha tu kan..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:52 PM delete

@najihah sahami stuju? ok leh sain kontrak ea.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 21, 2011 at 10:52 PM delete

@rara pinkmafia ha tau tkpe..haha..nnt nk uat entry khas la letak nama dorang sbg blogger baru yg cepat naik...hehehe

Reply
avatar
June 21, 2011 at 11:57 PM delete

suka entry ini ;)

mungkin kita boleh jadikan mereka satu sumber rujukan dalam berblogging. rujuk lah yang betul-betul bagus, bukan yang femes sebab kontroversi.

tapi jangan lah sampai memuja ;)

Stop Play Innocent, Angel.

Reply
avatar
June 22, 2011 at 12:18 AM delete

setakat ini ..widad tak pikir g nak femes...tgok org femes adalah..heheh..

Reply
avatar
AzwanRamli
AUTHOR
June 22, 2011 at 12:50 AM delete

erm....blog yg b'kualiti adalah blog yg menulis entry yg bagus...dan m'buat org terfikir..

Reply
avatar
hasrul hassan
AUTHOR
June 22, 2011 at 4:28 AM delete

Salam.
Pendapat yang sungguh bernas ... saya katakan ini TERBAEK ... :)

Good info ... good commenting.

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
June 22, 2011 at 10:59 AM delete

jap.."femes" tu ape..??hahahaa...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 22, 2011 at 12:47 PM delete

@Miss Y and Her World hehe ye..suka ayat tu..jgn sampai memuja..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 22, 2011 at 12:48 PM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY hehe takpe..femes ke tk femes, tu tk penting widad..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 22, 2011 at 12:48 PM delete

@AzwanRamli stuju..so far, byk yg sy jumpa blog mcm tu...best

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 22, 2011 at 12:49 PM delete

@hasrul hassan eee rasa nk print screen lak komen dr bangku kosong..mekasih :) bangku kosong byk dijadikan sbg guide blog ni jugak..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 22, 2011 at 12:49 PM delete

@Fazil Hamid femes tu lauk tghari sy harini..ahaks

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon