CARA BUAT BORDER KELILING BLOG

Sory. sebab tutorial ni dah direquest oleh a few bloggers tapi baru ni aku nak share. sory sebab minggu ni sibuk pergi kenduri kahwin sana sini. ok so pada yang masih belum tahu macam mana nak buat border keliling blog macam blog aku sekarang, korang boleh usha tutorial kat blog Hannafauzann. try la. mesti jadi punya. 

tapi kalau nak letak border dekat post entry macam blog aku ni, (border pink tu) tutorialnya lain la ye. tapi since yang request tu just nak belajar macam mana nak buat border keliling blog, so aku bagi tu je la. hehe.

sory ah. blog aku ni memang banyak border. aku suka letak border. tapi selera kita semua lain lain. so selamat mencuba ok!

bye!
Previous
Next Post »

16 komen

Write komen
Fazil Hamid
AUTHOR
June 6, 2011 at 11:17 PM delete

selalu keliru..rupenye nak komen kene tekan kat bulat tu...dah beberape hari sy tak jumpe tempat nak bg komen...hehehe...

Reply
avatar
iz
AUTHOR
June 6, 2011 at 11:19 PM delete

button komen pon mantap jugk..hehe

btw,new update>>

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/06/bosan-arr-dengan-hidup-nih.html

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 6, 2011 at 11:23 PM delete

@Fazil Hamid laaa..dah terang2 tu tulisan komen di sini.hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 6, 2011 at 11:23 PM delete

@iz huhu belajar dr org lain jugak tu..hehe

Reply
avatar
June 6, 2011 at 11:36 PM delete

letak border nmpak kemas sikit kan.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 7, 2011 at 12:18 PM delete

@najihah sahami yup...bg aish, letak border lg tersusun

Reply
avatar
July 16, 2011 at 3:37 AM delete

thanks share :)
carik kat google td hehe

Reply
avatar
Hanie_Dew
AUTHOR
August 4, 2011 at 9:08 AM delete

cik aish, buat tuto nak wat scroll box tu.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 4, 2011 at 2:33 PM delete

@Hanie_Dew ada la..aish dah buat da tuto tu..try check kat tab tuto tu ye..ada..

Reply
avatar
Hanie_Dew
AUTHOR
August 5, 2011 at 4:59 PM delete

owh ade dah..soli soli..

nak request lagi bole tak:
alamak malu senanye.
[1] tuto reply comment
[2] shoutbox hidden hidden tu
[3] customize button next, back, home.

banyak ke.ala sory.ur tuto sangt senang nak ikut. so buat la tuto byk2. (^_^)v

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 5, 2011 at 8:35 PM delete

@Hanie_Dew waaaaaa banyaknya..haahha...ok ok akan aish usahakan ye..thanks for request :)

Reply
avatar
mat dewa
AUTHOR
April 24, 2012 at 12:43 AM delete

salam cik aish......
tumpang tanya ckit.....
saya ni baru seminggu jer main blog....bdk mentah lg....
jd nk la tnya org expert nihhh....
saya dh buat border.....
masalhnya content dalam border tu sy tk tau nk buat.......macam mn yek....kot2 la ada sedikit tutorial....

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...