CIRI CIRI LELAKI GENTLEMAN..OOH I SUKA TAJUK NI!

you all tahu tak, tak susah pun jadi lelaki gentleman. sometimes lelaki ni kan, dorang ingat susahnya nak layan kaum perempuan ni. dorang kadang kadang cakap macam macam kat kaum kita ni kan girls! dorang kata kita ni mengada ngada lah, too fussy la, but dorang actually tak faham naluri perempuan ni. helo..meh sini nak bagitahu apa ciri ciri lelaki gentleman..

so lelaki di luar sana, if you want to tackle someone, please please, at least korang ada salah satu dari ciri ciri yang aku nak sebut kat bawah ni. ok guys! are you ready?





tiba tiba mata mengantuk. esok je aku sambung. haha. bye selamat malam..



ok jangan laku kan seperti di atas jika you all semua taknak kena baling kerusi or wateva dengan readers. eh ada ke readers nya? hehe.

 

1. nowaday, tak kira lelaki or perempuan, masing masing dah ada kereta sendiri. tapi kan, lelaki tu gentleman kalau dia offer diri untuk pick up perempuan tu dekat rumah and hantar balik depan pintu rumah tu. bukan la kaum perempuan ni nak mengada lebey, tapi ni la dinamakan dating ethics. lagi pun, bahaya kan perempuan drive sorang sorang semata mata nak dating dengan korang punya pasal. you all gak yang selalu condemn women driver. bawak macam lipas kudung la wateva, so better korang je yang drive okay. 

2. bila berjalan berdua, better jalan seiring. jangan jalan terlalu cepat ke depan and tinggalkan kaum perempuan di belakang. because ini adalah sangat tak gentleman. you guys pun tahu kan langkah perempuan slow dari lelaki? mana nak cover heels lagi. kalau jalan laju sangat, and then jatuh, you all gak yang malu aite. so jalan la seiring. 

3. kalau dekat kedai makan, certain kedai tu self service. so sangat lah gentleman kalau lelaki yang pergi beratur belikan makanan untuk kaum perempuan. but nowaday, kita selalu nampak, lelaki duduk dekat meja makan, and then perempuan yang usung tray penuh dengan makanan, terhuyung hayang bawak kan pada lelaki tu. sangat kejam okay..

4. and lagi satu, bila kat tempat makan, lelaki akan nampak lebih cool and gentleman kalau dia yang bayar. bukan la nak cakap yang girls ni materealistik. come on, kitorang pun ada duit and mampu nak bayar but it looks better if you yang bayarkan. just imagine ea, kalau first date pun bayar asing asing, or perempuan yang bayarkan..ayoo..what a shame la you guys..

5. in case kalau korang dating datang asing asing, means bawak kereta masing masing, its ok, maybe segan kot nak satu kereta, but please ea guys, kalau perempuan tu dah nak on the way balik, apa salahnya kalau you all send msg atau pun give her a call to remind "you dah sampai bagitahu ea..i risau you drive sorang sorang malam malam ni" so sweet kan kalau buat camtu. it shows yang you all memang responsible.

........

anyway, mens sekarang ni ramai yang merungut. kononnya perempuan ni fussy la tu la ni la. but sometimes you all kena realise yang perempuan still perempuan. and lelaki still lelaki. show your responsibilites and trust me, girls akan cair punyalah dengan layanan korang tu. (but sometimes they treat us nicely before married..lepas tu? nan hado! hahaha)

you all kena faham, perempuan ni bukannya nak sangat harta harta estet luar dan dalam negeri korang tu, but girls nak mereka dihormati dan dilayan sebagai perempuan. ok. bye.

Previous
Next Post »

28 komen

Write komen
iz
AUTHOR
June 23, 2011 at 12:20 AM delete

arghh..betapa ganasnya gua..x gentle lngsung..

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
June 23, 2011 at 12:43 AM delete

uik panjangnye...bagus2..nk praktis kat umah nnt ni...kih kih kih

Reply
avatar
June 23, 2011 at 1:02 AM delete

tak cool ek kalau pempuan bayar heheh

Reply
avatar
June 23, 2011 at 1:31 AM delete

haha..setuju tu aish..kalau u jmpa lelaki macam ni pm ai eh. kite share..:)

Reply
avatar
Andrik McVean
AUTHOR
June 23, 2011 at 1:48 AM delete

wow..nice tips...i think i have all those tips..hahahahahha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 23, 2011 at 2:32 AM delete

@iz haha ganas yg camne tu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 23, 2011 at 2:32 AM delete

@ArulchelseA alamak..praktis kat umah? heheh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 23, 2011 at 2:33 AM delete

@░♥si lampu neon♥░ hehe fisrt time tu rasanya mcm tk cool sgt la..:p

Reply
avatar
June 23, 2011 at 8:45 AM delete

rara sllu je nampak yg skrg ni gurl yg terhegeh2 byr n g bli mkn.laki duduk je kat meja.terok.kalo tunang rara,aku hempok ngn kusi.

Reply
avatar
ken
AUTHOR
June 23, 2011 at 9:49 AM delete

no fair.. men always pay for the date :P

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
June 23, 2011 at 10:31 AM delete

kdg2 ade jgk saye yg bayo..
nmpk sgt boipren i xgentleman..
haha

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
June 23, 2011 at 11:01 AM delete

I segan la...U cerite pasal I kat org ramai tu kenape...malu-malu kucing nih...hahahaha...

makcik sy penah g blind date..jumpe kat KFC..dah la dtg sendiri2..bile die sampai..boleh laki tu tgh melahab sorg2..pastu dah la tak jemput dan belikan makcik sy makanan..sy ckp..reject..!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 23, 2011 at 2:30 PM delete

@rara pinkmafia hahaa ganas gile u rara! adesss..tp mmg btul, aish penah jumpa mcm ni..n sometimes aish pun penah kena dulu...kita lak yg kena beratur..dia duk kat meja..ewah..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 23, 2011 at 2:31 PM delete

@ken hehe..kadang kadang perempuan byr, takde masalah..;p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 23, 2011 at 2:31 PM delete

@Cik Ezy haha tkpe..tp klu first date kt yg kena byr, mmg tak patut..ish ish ish

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 23, 2011 at 2:32 PM delete

@Fazil Hamid haha adess ni mengutuk kaum sdiri ke apa ni..haha

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
June 23, 2011 at 2:55 PM delete

@Cik Aish
sy kaun lain...tak same mcm lelaki tu...hehehe...

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
June 23, 2011 at 3:17 PM delete

@Cik Aish
sy mcm awk cerite kat atas tu...hehehe...mcm masuk bakul pulak la ayat nih..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 23, 2011 at 4:42 PM delete

@Fazil Hamid yeke? wahhhh untung laaa~ heheh

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 23, 2011 at 4:48 PM delete

walamak! hahaha seandainya wujud lelaki macam ni kat dunia ni, si pompuan tu adalah gurl yang paling bahagia kat dunia ni! haha. susah ohh nak cari lelaki gentleman macam ni zaman sekarang ni.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 12, 2011 at 7:27 AM delete

Setuju sangat2 la, tapi yang bab. Bayarkan kaunter tu... Fuhhh.. Boleh bankrup pakcik dek..

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon