HOLLOHH BABY BABYYY, SO CUTE! (what's that)

Aku adalah anak bongsu. so bila orang tanya, "eh you anak bongsu ke? mesti manja kan?" biasalah tu perception orang dekat anak bongsu. nak harap orang kata, "eh you anak bongsu? mesti garang kan?" haa takkan ada lah macam tu. 


Disebabkan aku tak ada adik kandung mahu pun adik angkat (yaaaw tak ada istilah adik angkat or abang angkat dalam life aku) so aku memang tak ada perasaan bila jumpa baby. Sometimes aku tengok kawan kawan aku, bila jumpa baby je, mula lah "holloh hollohhh tomey tomeyne diewww.." sambil gomol baby tu serakus rakusnya. erk. what's that? kenapa jumpa baby mesti jadi macam tu?


Tapi tu dulu. sekarang dekat rumah aku ada 8 orang anak buah. every weekend memang akan datang la berduyun duyun anak anak buah aku tu ke rumah aku. paling tua darjah 6 dan yang paling muda baru umur 2 hari. yes. kat rumah ni ada baby tau. my sis's first daughter. 

kalau weekdays, aku just stay dengan my parents. sometimes, my mom pergi mesyuarat persatuan wanita sana sini, and my dad pulak keluar kerja, so aku akan tinggal alone. semua aku kongker dalam rumah tu. remote astro tu dah macam melekat kat tangan ni. ikut suka aku lah nak tukar channel mana pun. nak makan pun, tak kisah makan apa, bebas nak masak apa sekali pun.

tu weekdays. 

tapi bila weekends, all the babies and kids akan datang rumah ni and i'll totally changed my routine

Hey kenapa tukar channel? Ucu nak tengok melody la..
Taknak, ima nak tenok katun

Hey ucu nak pakai la bukak facebook
Ala, adik nak main Angry Birds!

Hey siapa habiskan coklat ucu beli semalam?
(semua tak mengaku tapi gigi masing masing dah terselit dengan coklat okayyy)

Hey kenapa Ayu Raudhah (my kitten) cirit birit ni?
Imran tarik ekor dia, ucu!

Hey siapa yang sepahkan rumah ni?? Ucu baru kemas tadi tau!
Dorang main gusti gusti, ucu!

Hey siapa picit ucu punya foundation ni? gantik balik!
Alya nak pakai mekup macam ucu!

sometimes aku terfikir, erti weekend sebenar bagi aku adalah pada weekdays. haha. tapi aku suka weekends. sebab masa tu la aku nak jadi kakak and jadi mom. yela..berleter 24 hours. biasalah kids kan very the noty! mula mula memang culture shock la sebab bongsu takde adik, so bila tiba tiba baby datang satu satu, (semua my sis dah kawin) lama lama dah tak berapa nak culture shock. dah biasa. 

peace!
Previous
Next Post »

22 komen

Write komen
Cik Ezy
AUTHOR
June 26, 2011 at 2:19 PM delete

saye suke baby!
haha..

Reply
avatar
EZAN IDMA
AUTHOR
June 26, 2011 at 2:21 PM delete

ahahaha mcm2 ragam budak2 tp leh hilang tensen ;p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 2:25 PM delete

@Cik Ezy huhu..ye..aish pun suka..tp..just tgk je.aahahaha..takde sifat keibuan lgsg

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 2:26 PM delete

@EZAN IDMA haha tp kdg2 leh bg tensen..mula2 dulu tensen..lama2 da biasa..

Reply
avatar
EYFAalias
AUTHOR
June 26, 2011 at 2:35 PM delete

hahahaa. comel je gelagat bebudak. tapi kadang2 hilang gak sabar nk menjaga kerenah dorang. ahaha

Reply
avatar
MissF
AUTHOR
June 26, 2011 at 2:42 PM delete

bby mmg comel. suka bby.
i mean, BABY. klu dh umo 3,4 thn tu dh xbrp nk sk dh. mcm2 ragam... haha

Reply
avatar
June 26, 2011 at 2:54 PM delete

X semua anak bongsu manja. My brother, anak bongsu. Tapi x pernah pun dimanjakan oleh sesiapa sbb kami sntiasa bersaing untuk yg terbaik antara adik beradik.

Hahaha. Haru biru dan tongkang pecah jaa keadaannya. ^^

Reply
avatar
amna
AUTHOR
June 26, 2011 at 2:55 PM delete

bestnya ramai budak kecil kt rumah.. hehehe, tapi jenuh la nak layan tiap sorang kan :D

Reply
avatar
June 26, 2011 at 4:03 PM delete

hahaa..mish gerammmmmm giler kalau tgk baby perempuan. hehe

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
June 26, 2011 at 4:04 PM delete

walaupon diorang suka buat sepah and rebot channel tv ngn kita, tp diorang yg menceriakan. kan..?

i pon rase semenjak ade adek yg kecik tu. x boleh dudok senang ohhhh ..

sabar eh ucu. eh? :D

Reply
avatar
Fariq
AUTHOR
June 26, 2011 at 4:11 PM delete

wow kucing nama ayu raudhah... hehehe..

saya suka gak budak2 kecik ni, tapi bile budak tu dah beso rasa nak sekel2 je.. hohoho :P

Reply
avatar
MieMiM0301
AUTHOR
June 26, 2011 at 4:48 PM delete

baby sgt comey..lagi-lagi kowt yg petah cakap tu..gram tol..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:47 PM delete

@EYFAalias heh tau tkpe...sgt menguji kesabaran..tp kdg2 dorang ni funny

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:48 PM delete

@MissF hehe aish lak lg suka yg da besar, sbb aish leh suruh2 dorang buat tu ini..kekekeke..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:48 PM delete

@Mr.Thinker@Ali yup...tk semua manja..termasuk sy ye..sy garang tau! :D

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:49 PM delete

@amna ha ah nasib bek weekend je..huuu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:49 PM delete

@najihah sahami baby perempuan cute kan...hehe..leh tolong dia ikat rambut comel2

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:50 PM delete

@Marya Hana haha tau tkpe..so weekend adalah hari huru hara bersama mereka..kekeke

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:50 PM delete

@Fariq haha..amboi ganasnya..camne nk kawen ni fariq? haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:50 PM delete

@MieMiM0301 haha aah..yg kuat nangis ? suka tak? :P

Reply
avatar
hidheryusof
AUTHOR
June 26, 2011 at 8:08 PM delete

aik..
ye la tuh xde org kata awak nih garang hahaha ce ingat ce ingat

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...