INSIDEN MEMALUKAN DATANG LAGI! (macam iklan tora pulak)

First of all aku nak ucap beribu ribu lemon punya terima kasih dekat blogger KIC yang buat entry pasal BLOGGER HEBAT. walaupun sedikit confuse betul ke KIC ni letak belog Cik Aish ni? ke aku salah pandang ni? so apa pun alasan, terima kasih daun keladi, ada masa korang jenguk la blog KIC! best bro..

alkisah semalam punya cerita. 

aku rasa ni lah detik detik paling memalukan aku. aku tak tahu betapa merahnya muka aku masa tu. semalam aku pergi Terminal One (shopping complex paling menyeramkan, orang Seremban je tahu) sebab barang yang aku nak cari ada jual kat situ je. kalau ada jual kat tempat lain, aku tak datang situ. (next entry aku cerita pasal Terminal One okay)

dalam kepenatan mencari barang tu, aku rasa tekak ni haus bebenar. akak aku ajak aku pergi kiosk MCD beli askem Sundae. aku pun orite la. pucuk dicita Mcd mendatang la aku nampaknya. sampai je depan kaunter, aku penuh gaya mutu keunggulan, keluarkan wallet yang tebal dengan name card tu. 

"bang, askem lime sundae dua"

lepas tu, mak aku datang sergah. serupa pegawai agama datang serkup pasangan berkhalwat pulak gaya mak aku masa tu. huh. 

"aish, kau kan puasa!!"

muka aku ibarat kena lempar segelas sirap rasanya. malu tak terkata. mak aku pun satu, nak sergah, bisik bisik jelah. tak apa lah, mungkin mak aku pun terkejut tengok aku kat situ beli askem. aku pun cuba sedaya upaya mengcoverkan malu aku.

"mak, kan akak yang nak beli, bukan aish"


gara gara askem mcd lime sundae ni aku nyaris terbatal posa! damn!


tapi walaupun dialog pengcoveran tu tak berapa nak menjadik, dan tak berupaya nak menutup segala bentuk kemaluan yang jelas terpancar kat muka aku masa tu, aku redha. masa tu brother brother hensem yang beratur belakang aku, buat muka gelak tapi tahan tahan. weh nak gelak gelak jela. tahan tahan buatpe? 

gertak hati aku masa tu. haha. 

hensem tak hensem, tolak tepi. hati terbakar siapa yang tau? dah la tak dapat makan askrem mcd! kot ye pun mak nak sergah, bagi la aku rasa dulu askem tu. sebab makan tak sengaja, tak batal kan..huhu.. 

tu je ceritanya. moral? tiada pendidikan moral di sini. terima kasih jumpa lagi.
Previous
Next Post »

33 komen

Write komen
farasakura
AUTHOR
June 28, 2011 at 7:15 PM delete

HAHAHAHA boleh pulak terlupa yerr ;D

Reply
avatar
iz
AUTHOR
June 28, 2011 at 7:26 PM delete

ok,klaka...HAhHAHahahaaha.
kbai!

Reply
avatar
June 28, 2011 at 7:28 PM delete

eleh. buat2 lupa la tu. taktik! hehe.:p

Reply
avatar
Syazwan
AUTHOR
June 28, 2011 at 7:29 PM delete

hahahahha..kelakar..

Reply
avatar
Bluewendy
AUTHOR
June 28, 2011 at 7:38 PM delete

hoho...sabor jek lah.. takpe2..nasib bek tak batal pose..kih3

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
June 28, 2011 at 7:48 PM delete

hahaha.. naseb baek bukan bulan pose.. heeeee~

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
June 28, 2011 at 8:15 PM delete

haha, mcm manelah u boleh terlupa ni..? kemain lagi! mama u mcm mama i, kalau ckp x reti coverline. bape kali jugak i kena mcm u..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 8:22 PM delete

@iz aik mcm tu pun boley?

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 8:22 PM delete

@maldinifaridkamil haha tk baik tuduh tau..kekeke

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 8:23 PM delete

@Bluewendy huhu tu la..tp klu termakan pun, kira tak batal la sbb terlupa..tp mak pulak sergah awal..ahaks

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 8:24 PM delete

@gadis melayu klu bulan posa, bukan mak yg sergah, jais yg sergah..haha..naya ohh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 8:26 PM delete

@Marya Hana i tk ingt sbb bukan bulan posa.hahaha..klu bulan posa maybe tk buat perangai mcm tu

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
June 28, 2011 at 8:26 PM delete

betulla...patut dah abis makan baru sergah...hahaha...tektik die nak aiskrim tu..

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
June 28, 2011 at 9:25 PM delete

haha, kalo makan tak sengaje tak batal la, nnt bulan puase jgn pulak lupe, lg malu..hehe

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
June 28, 2011 at 9:56 PM delete

haha..
pose pon leh lupe..
mmg lawak la..
keh3

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 10:09 PM delete

@Fazil Hamid tagline pun da hidup sedap macam mkn coklat kan..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 10:10 PM delete

@khadijah heeee..tu la...mau nye kene cekup org agama kang

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 10:10 PM delete

@Cik Ezy yela..bukan bulan posa kan..huhuhu

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
June 28, 2011 at 10:19 PM delete

Ala...mak ni,pegi tegur buat pe!!Kalau dah termakan ais-krim tu..baru la tegur.(Dapat makan ais krim!)- Tak batal puasa kalau kita tak sengaja ( lupa )

Jom2 baca dan komen...

http://rossmerahjingga.blogspot.com/2011/06/1st-datemalu22nd-date.html

Reply
avatar
June 29, 2011 at 12:08 AM delete

haha...aish saje wat2 lupa kannn kan kan kan. hahaha..naseb bek mak dtg. kalau x...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 29, 2011 at 12:33 AM delete

@Cik RoSs ha tu la pasal..adesss...haha...keji kan kita..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 29, 2011 at 12:33 AM delete

@najihah sahami manede uat2 lupa..btul2 tk ingt la..ahaks

Reply
avatar
Anif Abdullah
AUTHOR
June 29, 2011 at 6:54 AM delete

lawak ah.. haha
lama dah tak menjelajah kt terminal one ni..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 29, 2011 at 11:53 AM delete

@Anif Abdullah hehe tu ah..dah bertahun kot tak g, sekali semalam boleh pegi lak..rasa seram la tpt tu

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 29, 2011 at 12:32 PM delete

HAHAHA tak agak2 kena sergah depan kaunter. ya Allah. kalau ziema pun malu tak terkata. HAHAHHA. nakal lah mak aish :P

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 29, 2011 at 12:39 PM delete

@.m y z. ahaks..mak aish mmg mcm tu..terlebih sporting..ahahaha

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
June 30, 2011 at 9:48 AM delete

adeh .. jumpa blogger seremban lagi .. hari ni je dah 2 orang aku jumpa ..

wuhuu .. aku sendiri pon seram kat terminal 1 tuh .. lagi2 time sesak .. haiya ...

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
June 30, 2011 at 9:48 AM delete

wah best gile kantoi depan kedai eskem .. comel je ...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 7:02 PM delete

@iPai haha yeke..ko orang mana? sabtu ni insyallah ak nk jumpa sorang blogger ni..klu ko kat sbn, meh la sekali

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 7:02 PM delete

@iPai comel ko kata? muka da merah kot masa tuh

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
June 30, 2011 at 10:03 PM delete

aku kat senawang .. sebelah tol senawang je ... huish .. sapa sorang lagi tuh ? nak tgk mane ? T2, T1 or jusco ? wakaka

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon