MEMORI SUBJEK SAINS TINGKATAN 3 BAB 1




 kami eksaited belajar sains bab 1

ingat tak lagu dangdut amelina dengan iwan? memori daun pisang ah ah ah ah. hohoho pehlis. bertempiaran siput siput di luar sana dengar lagu ni. ok kali ni aku nak bawak korang imbas semula memori manis eh manis ke? tak kisah la kan..memori manis ke memori indah ke pahit ke masam ke. masa tu kita tingkatan tiga. 

minggu pertama belajar bab satu subjek sains. ingat lagi? masa ni lah semua budak budak rajin datang sekolah hari hari. kira full la attendance sepanjang belajar bab tu. yang tak pernah nampak muka kat skolah tiba tiba muncul. semangat baru katenya. nak berubah untuk jadi pelajar cemerlang atenya. 

yang pendiam, malas nak bertanya, tidur dalam kelas, semuanya segar bugar sepanjang belajar bab tu. semua rajin bertanya. pantang tak faham sikit, laju je tanya. istilah istilah yang pelik pelik, semua ditanya. sampai cikgu pun naik merah muka menjawab. tu belum bab cikgu praktikal yang ajar. lagi kesian. silap silap tobat taknak jadi cikgu gara gara pertanyaan melampau dek murid murid. 

tapi tu seminggu je. fenomena sihat tu tak kekal lama. masuk bab 2, attentance mula berlobang lobang bak dicucuk cencorot. yang rajin bertanya tadi tu, tiba tiba diam seribu bahasa. kadang kadang buat air liur basi dalam kelas. hampeh. 

bab apa la yang menarik sangat masa subjek sains tingkatan tiga tu ye? haks haks.
Previous
Next Post »

20 komen

Write komen
.m y z.
AUTHOR
June 18, 2011 at 1:54 PM delete

hahaha memula mcm tak dapat nak tangkap bab apa sebab short term memory. mana nak ingat dah. haha.

ni mesti bab reproduction kan kan? fuhhh dekat matrix or asasi lagi advance. soalan yang ditanya pun dah tak cover langsung. HAHA.

Reply
avatar
June 18, 2011 at 1:54 PM delete

kalau time sy ,dia masuk dlm chapter4:reproduction ..HAHA :p

*tak sure chapter 3 ke chapter 4

Reply
avatar
mizzkechique
AUTHOR
June 18, 2011 at 1:56 PM delete

dh lupa la...11thn yg lps punya citer..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:00 PM delete

@.m y z. haha...yela zaman korang lain..zaman aish dulu tajuk ni bab 1.. n kitorang tak guna istilah tu, kitorang guna bahasa melayu..sains masa tu dlm bm.. tajuknya bab seks dan peranakan. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:00 PM delete

@mizzkechique jap nak kira...ha lebih kurang sebaya la kita. hik

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:03 PM delete

generasi lepas ni takan lalui pengalaman ni lg...bab ni akn di ajar oleh guru tahun 1 dlm pendidikan kesihatan...huhuu...tak sanggup nak ajar...

Reply
avatar
June 18, 2011 at 2:04 PM delete

tobak tobak..hahaha
alala dulu selalu tanye entah ape2..
sekarng duk dlm kelas
mcm org bisu je..
lecturer pun tak caring dah mcm
dulu....grrrr

Reply
avatar
ASaDa RyutaRo
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:20 PM delete

saya tak ingat bab apa, tapi dari cerita ni, macam tau pulak bab apa. hahaha..

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:29 PM delete

yang xleh belah kalau sblum nie sume berebut duk blakang. bila dtg bab tue. semua pakat bawak kerusi ke depan.. hehehehe..

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:32 PM delete

ekeke..
dh boleh agk bab ape..
mase 2 cikgu yg ajar cik ezy cikgu laki,.
pehh malu2..
budak2 laki rilex je..
ceh.. xadil!
haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:48 PM delete

@Far8 budak baik tu la bezanya dulu ngn skng..;p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:48 PM delete

@ASaDa RyutaRo hehe ye la.. interesting topic kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:49 PM delete

@gadis melayu ha tau tkpe..eeei teruk tau dorang ni..slalunya dak lelaki la..pompuan pun eksaited gak tp masa tu malu2 lg

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 18, 2011 at 2:49 PM delete

@Cik Ezy pergh cikgu lelaki ajar ea..kekekeke malunyaaa

Reply
avatar
sangat setia
AUTHOR
June 18, 2011 at 4:30 PM delete

2 r. rsnya, klau skola setia, bab 4 yg snok nk blaja. ops. bdk klas ea. bkn setia au. gagaga. xsk sains :P

Reply
avatar
Reen Azreen
AUTHOR
June 18, 2011 at 4:56 PM delete

setuju...ahahaha rilek btol bab tuh..sebaek xde amali...kalau x memang sume murid sanggup bersengkang mate woookkkk

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:37 PM delete

ni diri sendiri yang selalu ponteng pon mesti rajin datang juga .. hehehe

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon