MISTERI JALAN SHORTCUT

 gambar hiasan harus lah sesuai mengikut tajuk entry ye adik adik.

semalam aku drive sorang sorang. lalu kat satu jalan yang sunyi. mula mula taknak lalu jalan tu. tapi memandangkan itu je satu satu jalan paling dekat ke rumah, aku lalu gak ah. radio Sinar fm aku pasang kuat kuat.(geli siut dengar sinar fm pukul 12 malam, ada forum cinta la plak) aku risau balik sorang sorang malam malam ni sebenarnya.

tiba tiba bunyi something. aku tersedak terus. aisssshhh apa benda lak ni. hati dah berdebar debar ibarat orang datang melamar. "jangan ah apa apa benda yang tumpang aku balik. pergi la naik teksi ke apa ke." aku tengok keliling takde sapa. ah sudah. bunyi apa lak tu..aku bentikan keta tepi jalan. lagak berani ala ala pengkid. (ya pengkid berani yang ala ala je) aku nak tau bunyi apa tadi. aku turun dari kereta. kereta aku ok. nk kata tayar, tayar pun ok.

aku pun dah seram. teringat drama bersiri hantu kum kum kat astro semalam. bulu roma naik 90 darjah. dah macam duri kaktus dua kali pandang. apa lagi aku pun cabut ar. bawak kereta selaju mungkin untuk sampai rumah. last last sampai gak aku ke rumah. fuh. lega weh. keesokan harinya mak aku terpekik panggil aku....................

"aish! apesal nombor plat kau tinggal 3 angka je ni??" 

laaa plat aku cicir rupanya tengah jalan malam tadi. siot betul ah. ingatkan bunyi apa lah tadi kan. kusmangat ai.
Previous
Next Post »

52 komen

Write komen
AZTIQAH
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:24 PM delete

haha buat suspens jerp

Reply
avatar
June 27, 2011 at 9:25 PM delete

ahha..lawak2..seperti ku pernah dengar cite ini..ye..tetapi abaikn je..huhu

Reply
avatar
June 27, 2011 at 9:28 PM delete

Cik Aish, kusmangat ai baca entry neh. Hehehe. Elakkan balik pada waktu yg x sepatutnya. Bahaya woo.

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:29 PM delete

HAHAHAHAHAHAHA orang punyalah kumpul semangat nak baca entry ni. hahaha jahat jahat jahat ! :PP

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:30 PM delete

boleh pulak tertinggal no plat. haha lawak lah kak aish. adehhh.

Reply
avatar
June 27, 2011 at 9:33 PM delete

style laa !nihh mesti pecut laju sgt smpai plat kereta ley trcabut ..hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:34 PM delete

@AZTIQAH aduh korang ni suka btul citer2 hantu kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:35 PM delete

@Atiqah Sa'ahiry mmg la..sebenarnya ni entry aish yang lama, aish repost balik..hahaha..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:35 PM delete

@Chegu Zubir peluh2 tak baca? kekekeke

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:36 PM delete

@Mr.Thinker@Ali haks haks..u lak yg kusmangat..haish..ooo tu la..pasni taknak jalan malm2 lg

Reply
avatar
Fauzan Zain
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:36 PM delete

haha..ingatkan bumper blakang yang jatuh.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:36 PM delete

@.m y z. haha mesti da ajak member teman sebelah kan..ayaaakk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:37 PM delete

@Nazrey Dylandy hahaha..tah la..gam dia tak kuat..plat local kot.hahaha

Reply
avatar
June 27, 2011 at 9:38 PM delete

@Cik Aish tuh tak jadi masalah ,gunakn gam UHU ..cewahh smpat lg pomot iklan tuhh ..miahahaha :p tp walau apa pun ,jgn bawak laju2 kalau mlm2 even in situation like dat ..lg bahaya brbanding bahaya ..*ehh apa yg aku ckp nih ? :o

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:39 PM delete

@Fauzan Zain huish melampau tu kalau bumper yg jatuh..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:55 PM delete

@Nazrey Dylandy haha tu ah..tp skng da tercabut..nnt kena g kedai buat baru..ahaks

Reply
avatar
naz
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:56 PM delete

jeng jeng. nak nombor kereta boleh? nak beli no ekor hahahaha

Reply
avatar
ASaDa RyutaRo
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:59 PM delete

tu la.. suka sangat nak tengok cite hantu. terbawak ke dunia real. hahahahaha..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 10:02 PM delete

@naz ahaks..jgnnnn...baik ngangkung je. hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 10:03 PM delete

@ASaDa RyutaRo haha tau tkpe..adusss..bila da jadi macam tu, segala2 nya teringat balik..seram gak sikit

Reply
avatar
KeYLa GoJez
AUTHOR
June 27, 2011 at 10:17 PM delete

haha... gambar gaye mcm ape je. cheit.. berdebar2 bace... last2................ hahah...

Reply
avatar
June 27, 2011 at 10:55 PM delete

hahahah!!! cik aish ni...lain kali tgok dulu...

Reply
avatar
Solihahazahar
AUTHOR
June 27, 2011 at 10:55 PM delete

haha mule2 bace entri ni dah mule naik bulu roma ... akhirnya NGEKEK ! haha

Reply
avatar
syud
AUTHOR
June 27, 2011 at 11:32 PM delete

SASPENS KOT..INGAT KAN BUDAK GAMBAR KAT ATAS TU YANG IKUT HAHHA..

EH..SYUD SUKA LA DGR SINAR MLM2..TAPI WEEKDAYS JE LA.. WEEKENDDS XBEST SGT HUHUUHU..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 12:06 AM delete

@KeYLa GoJez hehe yela..gamba kene la suspen utk bg feel..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 12:07 AM delete

@Enchik Nine hahahaha adoiyaiii..jgn la sampai mcm tu skali

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 12:07 AM delete

@syud haha yela..yg cinta2 tu kan..lagu dia best gak dgr..;p

Reply
avatar
June 28, 2011 at 12:32 AM delete

oit makcik .. asl niiiiiiiiii huhuhuhuhuuuuuuuuuu

Reply
avatar
June 28, 2011 at 12:33 AM delete

hantu hantu pulak .. adehhhhhh

Reply
avatar
June 28, 2011 at 12:57 AM delete

hahaa...ntah2 ade yang ambik kottt nombor tu smalam..err...<-------------larikkk!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 1:10 AM delete

@waN Mohd Salim haha...yela..takkan nak jiwang je..tukar la entry hantu lak..haks

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 1:10 AM delete

@najihah sahami oo mish yg amik ea..kena takk? ahaks

Reply
avatar
June 28, 2011 at 8:20 AM delete

kdg2 bile kite takut sgt tu jd cm tu tu kan aish.heheh

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
June 28, 2011 at 10:44 AM delete

haha.. tapi berani la cik aish ni trun gak kalo mlm2.. kalo sy dh jln je terus, x de berenti2..:)

Reply
avatar
amna
AUTHOR
June 28, 2011 at 12:50 PM delete

hehe. pasni kalau nk jalan jauh kena make sure kete elok then persiapan diri dengan pendinding kuat dri syiton n jin ^^

Reply
avatar
Lily Lia
AUTHOR
June 28, 2011 at 1:21 PM delete

adeh gugur bulu ketiak den.,.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 1:25 PM delete

@rara pinkmafia ha tau tkpe...nyesal tgk drama hantu kat tv tuh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 1:26 PM delete

@khadijah kene benti gak..isau..takut tayar ke nak meletup ke kan..huhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 1:26 PM delete

@amna tu ah kan..ni tak, dlm keta pasang sinar fm.hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 1:27 PM delete

@Lily Lia aduss...penat aish sapu..byk nye gugur ni..hehe

Reply
avatar
pRiNCe
AUTHOR
June 28, 2011 at 1:32 PM delete

adeh...no plat tercabut pun boleh dengar waktu bawak kete?haha

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
June 28, 2011 at 2:02 PM delete

kat ofis aku bole bace. kt umah sorang2 malam tadi aku bace tajuk jek hahhaa

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 2:09 PM delete

@pRiNCe haha tu ah..aish rasa bunyi tu..eh jgn la buat suspen kat sini..klu bukan bunyi no plat jatuh, bunyi apa lak.. prince ..ko mmg la..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 2:09 PM delete

@Cik Mira cettt...ko ni..penakut upenya..tp tu ah, aku pun tekejut gak bila tgk gamba tu..huhu

Reply
avatar
Abang Stalker
AUTHOR
June 28, 2011 at 2:10 PM delete

jmp betul2 nti cmne?haha..ayok..x taw. ;D

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 28, 2011 at 2:16 PM delete

@Abang Stalker hehe jgn la...harap2 pasni jgn la jadi lagi benda2 suspen ni...mau nya demam 7 hari 7 maalm

Reply
avatar
samizul.net
AUTHOR
June 30, 2011 at 9:57 AM delete

Laaa, berdebar2 sudah ni nak baca versi seram habes punya.. Versi seram tapi hujungnya lawak.. Muahua3! XD

Jom Baca: SUMBU #04 JULAI DITERBITKAN!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 30, 2011 at 7:04 PM delete

@samizul.net hehe klu baca mlm seram gak ah kot..kekeke..sampai aku pun takut tgk entry aku sdiri sebab gamba hiasan tu..dem!

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon