MUKA HUDUH, PERANGAI LAWA? TAK SEMESTINYA!

ramai kata muka harap je lawa tapi perangai Astaghfirullahalazim! sebab tu orang kata nak cari pasangan biar huduh asal baik. muka tu perkara kedua. jangan la kita mencintai sesorang tu kerana paras rupa semata mata. kateeenyeee.  tapi teori tu sebenarnya tak boleh pakai dah. kadang kadang muka lawa perangai pun molek. tahniah.  

tapi ada yang muka huduh perangai pun huduh. wah macam mana pulak tu? kira macam buy one free one. siap pakej la senang cerita. contohnya, ada sorang lelaki ni, muka dah la hitam, banyak jerawat, pendek pulak tu. rambut keriting keriting. sekali bukak mulut, laser kau tau. contohnya dia memekik dari jauh, "makcik! gendutnya perut makcik" terguris hati makcik tu weh. tau la dia boroi kan tapi sedap mulut kau je nak kutuk makcik tu kan. 


 gambar kau kepunyaan semua orang bila kau upload dekat internet. so maafkan aku kalau aku tepek muka ni kat entry aku ni. hehe


contoh lain? 

ok aku nak tanya ah korang yang muka cun cun ni. pernah tak kena ngurat dengan lelaki huduh? mesti pernah kan? lelaki tu dah la paksa korang layan dia, dah macam desperate sangat. pastu siap ajak borak geli geli kat facebook chat korang. huh dah la huduh, perangai pun sama. 

ha macam macam kan zaman sekarang? 



 alamak.. tertepek gambar dia pulak. maaf maaf maaf


sekarang ni quotes "don't judge people by its cover" tu kadang kadang tak boleh pakai lagi dah. yang lawa, tak semestnya perangai lawa. tapi kita kena ingat, yang huduh pun tak semestinya perangai dia ok. harap harap kita kita ni sentiasa la jaga kelakuan kita ok. kalau muka kita cantik, berkelakuan la secantik muka tu. kalau yang tak berapa nak cantik, cantikkan la peribadi korang dengan kelakuan yang baik. 

haa manisnya kurma itu...haaa semmpuutt


Previous
Next Post »

31 komen

Write komen
aisya
AUTHOR
June 26, 2011 at 9:16 PM delete

cantik fizikal tu satu bonus.. yg penting cantik hati dan peribadi.. kan kan kan? =)

Reply
avatar
nelly
AUTHOR
June 26, 2011 at 9:23 PM delete

dalaman itu yang penting
:)

Reply
avatar
June 26, 2011 at 9:28 PM delete

aish mmg betul pon.kalau mcm tu baru lah kena dgn pepatah,dh la muka tak elok.perangai pon tak lawa.haaaa semputttt.heheh

Reply
avatar
June 26, 2011 at 9:30 PM delete

btol tu sy sokong cik aish..senang cerita jangan tgok luaran shaja :)

Reply
avatar
EYFAalias
AUTHOR
June 26, 2011 at 10:01 PM delete

semputtttt~ HAHA!

manusia ni ada macam-macam peragai. kalau dah buruk peragai pn buruk memang rasa nak kaki je. ahaha

Reply
avatar
Alin
AUTHOR
June 26, 2011 at 10:19 PM delete

ssh nk pilih yg lg ok skrg nie. semput juga,haaaa~ :D

Reply
avatar
dyra
AUTHOR
June 26, 2011 at 10:36 PM delete

betoll jugak tuu , yang penting dalam tu

Reply
avatar
zoe
AUTHOR
June 26, 2011 at 10:51 PM delete

hahaha.betul2 tapi kalau cantik dh macam bonus la kan. huhuh. xpela walaupun kite cantik atau x, yang penting ade budi bahase n berperangai senonoh. itu paling penting!

Reply
avatar
Lieyda
AUTHOR
June 26, 2011 at 10:54 PM delete

paling menyampah dengan org huduh perangai lagi huduh.hahaha

Reply
avatar
dayu_myself
AUTHOR
June 26, 2011 at 11:13 PM delete

betul la tu...
sma2 la cuba memperbaiki dalamn dulu...luaran 2nd..hehe..

Reply
avatar
syashafie
AUTHOR
June 26, 2011 at 11:16 PM delete

HAHAHA mcm2 gamba da tempek XD

btw, betol.manusia ni berbeza.tak kenal maka tak cinta. so, tak payah misjudge before kita kenal satu sama lain :)

Reply
avatar
June 26, 2011 at 11:56 PM delete

susahnyaa nak cari orang yg cantik luar cantik dalam sekarang ni..huhu

Reply
avatar
June 27, 2011 at 12:26 AM delete

hahahaha kesian giler kat tuan empunya gmbar di atas ,tak pepasai kena tepek .. :p

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 27, 2011 at 1:13 AM delete

zaman sekarang, kalau kita tengok muka je, kita tak boleh nak predict perangai sebenar dia macam mana. so kita kena betul2 kenal peribadi sebenar sesorang baru kita tau dia ni macam tu, dia ni macam ni. sekarang susah ohh nak percaya kat orang T__T

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
June 27, 2011 at 9:08 AM delete

SANGATTTTT SETUJU and double like for dis entry ! :)

x semestinya ppuan huduh tu perangai cantek..? yep. kadang2 die mengate org lebih dasyat kot..

contoh :

"kau tahu x bf aku kena rampas..? dengan perempuan yang jongos, tak lawa, macam amende entah"..

bla bla.. pkok pangkalnya die sendiri pon bukannya lawa. tapi mengutok org bagai nak rak. macam mane tu...

:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:19 PM delete

@aisya aah..kadang2 rupa tak menjamin apa apa..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:22 PM delete

@nelly ye..luaran mmg tak menjanjikan apa2..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:23 PM delete

@rara pinkmafia haha tu yg semput tu...haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:23 PM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY ye..muka huduh pun lum tentu perangai ok mcm yg orang kata..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:25 PM delete

@EYFAalias haha tu la yg kt rasa skng ni !

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:25 PM delete

@Alin
haha ramai lak yg smput nii

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:26 PM delete

@zoe yup..yg cantik pastu perangai pun cantik, mmg solute la..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:26 PM delete

@Lieyda ahaks..tu siap pakej namanya

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:27 PM delete

@syashafie tu la...tp nk buat camne..takkan aku nak letak gamba blogger lain lak kan..kekekekeke

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:30 PM delete

@najihah sahami emm manusia sntiasa tk pernah ada yg sempurna..sama2 la kt doa yg kt cuba utk jd yg terbaik

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:30 PM delete

@Nazrey Dylandy haha..adesss...tu ah..maaf maaf maaf

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 27, 2011 at 12:31 PM delete

@.m y z. aah..tu la..bila org tu cantik, kt mesti assume dia ni mesti poyo, sombong, sosial tu la ni la..tp kdg2 yg tak cantik pun lg teruk dr dorang..hmm..mcm2..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 31, 2011 at 7:50 AM delete

aku rs kecantikan @ kehuduhan tu xmgmbrkan apa2 pn. nothing. semua tu hnya kurniaan Allah swt. tp semer org sukakn yg cantek2 aje kn?aku xpst tu kelemahan @ kelebihan maknusia. tp yg nyata it cuts deep. really deep.......

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...