NORA ELENA : HANYA DRAMA. TAKYAH NAK BERANGAN LEBEY

Salam all the cute girls and hensem boy. 

sapa la minah ni kan? kehkehkeh

aku rasa aku dah terlalu banyak baca novel. until now. tapi tak sekerap dulu. sebab bagi aku, jalan cerita novel melayu semua sama. well, what do you expect? nak expect Melayu hasilkan novel yang out of box thinking? susah nak cari loh! balik balik isu yang sama. pasal cinta. cinta tak direstui. orang ketiga. penuh dengan emosi dekat tengah tengah part and ending yang boleh kita agak. 

Drama Nora Elena yang tengah hangat macam pisang goreng ni adaptasi dari novel Kasih Yang Suci. I guess ramai yang tengah cari novel ni sebenarnya. tapi banyak tempat dah sold out. kenapa nak sangat baca novel ni? sebab jalan cerita Nora Elena tu buat aku rasa i'm in heaven. walaupun pada hakikinya tak la kan..
 
love! come to mama!

So fenomena Nora Elena ni memang dapat rasa sekarang ni. most of them nak pakwe macam Seth Tan. Semua nak layanan romantik macam Seth Tan bagi kat Nora. hehe. Same with me. tapi aku tak pernah percaya orang macam tu, atau pun situasi macam tu ada in reality. i don't believe it at all! 

tapi aku rasa puas la layan drama ni. even novel sekali pun. enjoy atas setiap penipuan karakter dalam cerita ni. bagi aku, it wont happen. WON'T! aku tak percaya ada lelaki seromantik tu. secaring tu. segigih tu. dan banyak se lagi lah! No! aku tak percaya. 

Tapi aku still enjoy dengan cerita ni. sebab even benda tu tak pernah jadi in realiti, cukuplah sekadar berangan je. hehe.
Previous
Next Post »

28 komen

Write komen
mizzkechique
AUTHOR
June 7, 2011 at 4:52 PM delete

laku giler novel tu.. last week pun ada cri, mmg xde.. seb bek ada kwn keje kt kinokuniya, leh booking dgn dia.. hehe.. tp siyes, dlm novel tu byk dh diubah utk buat citer..

Reply
avatar
Mrs. Farhan
AUTHOR
June 7, 2011 at 4:55 PM delete

Yg penting, berangan tu bisa membuatkan kita bahagia =)

Reply
avatar
k e y r i
AUTHOR
June 7, 2011 at 4:56 PM delete

first time dengar nama Nora elena. rupanya novel rupanya. sampai semua org asyik ckp sal nora elena aje. best ke??

Reply
avatar
ecah
AUTHOR
June 7, 2011 at 4:57 PM delete

novel 2 leh baca on9 je.. hehehe..
tp lupe lak ape link die :)

Reply
avatar
June 7, 2011 at 5:01 PM delete

wujud ke lelaki cm tu eyh??

maybe ada tapi tak ramai kot hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:04 PM delete

@mizzkechique oo yeke? same la..aish pun cari novel tu..but dah sold out da..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:04 PM delete

@k e y r i not bad la...best jugak.. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:04 PM delete

@ecah alamak tak sgup kot nak baca novel online..sakit mata ..hihi

Reply
avatar
kembatolo™
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:06 PM delete

err.. apsal takde? yang komen ni ade kot ciri2 cenggitu. gahaha. *ok TERover lak.

Reply
avatar
nanad
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:08 PM delete

dasat la penangan nora elena tu..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:10 PM delete

@kembatolo™ hehe really? r u sure? hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:10 PM delete

@nanad ala ala nur kasih punya penangan

Reply
avatar
eclipsesweet
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:29 PM delete

suka seth tan... hahaha ^_^

Reply
avatar
NaNaKyu
AUTHOR
June 7, 2011 at 5:33 PM delete

sy dh bce novelnye..laen btol seth dlm novel dan dlm cte!!hohhh..btw..doang mmg byk ubah la..

Reply
avatar
June 7, 2011 at 5:47 PM delete

makcik makcik .. makcik menang iklan free .. so sila bagi banner 125x125 and bagi kot kat ps di fb kay

Reply
avatar
June 7, 2011 at 5:59 PM delete

haha.. betul la tu. tp yg lawak seh, nama la nama lelaki tu Seth Tan. bunyi mcm setan daa..

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
June 7, 2011 at 6:04 PM delete

xlame ag novel ombak rindu pulak laku..
haha..

Reply
avatar
HaNa Hani
AUTHOR
June 7, 2011 at 6:49 PM delete

tahu xpe..pegi mane2 semua nak ckp seth tan ajee
virus seth tan betoi
haha
^_^

Reply
avatar
pauline
AUTHOR
June 7, 2011 at 7:13 PM delete

i used to addict to malay novel because of the interesting story line.. but later i found out that most of them are the same.. =.=

btw, where can i watch the drama (channel)?

Reply
avatar
caHAYA
AUTHOR
June 7, 2011 at 8:32 PM delete

kalau nak bace on9 pon bole ;)

http://books.google.com.my/books?id=Kx3T_HR66OAC&lpg=PP1&dq=Kasih%20Yang%20Suci&lr&pg=PP1#v=onepage&q&f=false

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
June 7, 2011 at 11:38 PM delete

kalo ade pon, pada permulaan je. lepas tu? nan hadoooo

Reply
avatar
June 8, 2011 at 3:52 AM delete

hahaha..mmg gigih btol ni ha..

Reply
avatar
tiQz
AUTHOR
June 8, 2011 at 3:58 AM delete

ok letew.. drpd omputih bercinta dgn vampire... haha... box office tu...!!!

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 9, 2011 at 12:19 PM delete

uish, ziema kalau baca novel melayu kompem habis dalam masa beberapa bulan. jarang lah habis cepat2. kalau novel harry potter ye. 3 hari dah habis. hehe. yup. takde lelaki macam seth tan tu kat dunia ni. watak dicipta semata2.

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...