SHORT FORM (tajuk boring lagi)

apa beza blog dengan sms? 

whn i c = when i see

kalau korang nak tahu, tapi rasanya korang dah tahu, takpe lah aku bagitahu. eh banyaknya 'tahu'! kalau kita hantar sms panjang lebar, dua tiga page, mesti kena bayar lebih kan kan kan. satu sms mungkin 20sen..contoh la.. dua tiga page kau hantar sms, dah kena caj 60 sen. so apa yang korang dan aku buat, guna la short form. dari 3 page, mungkin boleh jadi 1 page je. hohoh berkira sungguh. eh mestilah. sepuluh sen tu amat bermakna. 

hi kowrunk! kitew nq tnyew kowrunk xg smyg jmt q? mak kt kta, xbeq tao pontg!

tu SMS. tapi kan kenapa aku selalu nampak penggunaan short form yang melampau lampau dekat dalam blog? nak jimat apa aku pun confuse. jimat tenaga dan jari jemari supaya sentiasa lembut? yela kalau taip penuh penuh, takut pulak jari tu bengkok. so gunalah short form. tak cukup dengan isi entry, tajuk entry pun letak short form. yes! korang memang suka berjimat. 

aku suka! lol 

ada aku kesah? ya aku kesah. sebab aku tak faham apa korang tulis kalau terlalu banyak short form. bila aku tak faham, aku nampak simbol pangkah je. kalau aku tak datang lagi blog tu, aku tahu korang tak kisah. kan kan kan.

 
Previous
Next Post »

17 komen

Write komen
EYFAalias
AUTHOR
June 24, 2011 at 2:48 PM delete

eyfa tak tergolong ya! ehhehhee.

Reply
avatar
June 24, 2011 at 2:51 PM delete

hhahahaa ps nih agak2 kene x?

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
June 24, 2011 at 2:55 PM delete

alamak...baru balik solat jumaat ni..
macam mana hendak mengubahnya..
itu memang tabiat saya...hehehe..
sila datang blog saya walaupon saya selalu menggunakan short form..

Reply
avatar
Finaz Jaafar
AUTHOR
June 24, 2011 at 3:09 PM delete

tak suka ayat yang hi kowrunk! kitew nq tnyew kowrunk xg smyg jmt q? mak kt kta, xbeq tao pontg!

geli je..ahahahah

Reply
avatar
June 24, 2011 at 3:35 PM delete

betul2,rara kalo tulisan besau kecik.short form mcm budak tadika mmg rara pangkah.

Reply
avatar
June 24, 2011 at 4:12 PM delete

hahahah...short form sangat pon tak sedap jugak...pening nak membacanya

Reply
avatar
blasahje
AUTHOR
June 24, 2011 at 4:28 PM delete

penat la dik... bahasa melayu yang biasa tu kan lagi senang nak baca..ni bile dah korang jadi kowrunk,tanya jadi tanyew..hmm...tak penat ke camtu nak paham kan ape yang diorang tulis...adehh..akak penat dik oi...

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
June 24, 2011 at 7:41 PM delete

hahahah dia tulis macam tu bukan lagi tak jimat ke? KOWRUNK dah 7 huruf. cuba kalau KORANG 6 huruf je kot. mana satu yang lagi penat nak tulis? hahaha :D

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 24, 2011 at 10:14 PM delete

@EYFAalias hehe ok..good girl .. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 24, 2011 at 10:14 PM delete

@waN Mohd Salim ala blog ps dah cukup cool da!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 24, 2011 at 10:14 PM delete

@Fazil Hamid hehe tkpe..lama2 nnt mesti rasa mcm nak ubah..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 24, 2011 at 10:15 PM delete

@rara pinkmafia hehhe tu la..adesss...dorang gak yg rugi klu kt pangkah kan kan kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 24, 2011 at 10:16 PM delete

@nurathirahkaman aaa tu la..pening tau..tp tu la nk uat camne..kt hanya mampu tgur..terpulang pd dorang nk ubah atau tak

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 24, 2011 at 10:16 PM delete

@blasahje akak penat? sy pun penat kak...peluh2 baca

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 24, 2011 at 10:16 PM delete

@.m y z. ha tu la..ni namanya short form yang tak bape nk short..kkekeke

Reply
avatar
June 24, 2011 at 11:03 PM delete

kadang2 widad pon terjebak... tapi dah kurang dah..hehe ..tapi yang widad tak suka macam m y z tu cakap ..menyampah la widad..dah pendek nak dipanjang kan..kan bengong name nyer..

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...