SHOUTBOX DAN BIBLE

Salam.
sebelum tu nak tanya, korang ada pasang shoutbox? mesti la ada kan. penting atau tak, tu terpulang masing masing. aku cuma nak kongsi pendapat aku tentang kebaikan dan keburukan memasang shoutbox dalam blog. 

KEBAIKAN
  • pengunjung boleh tinggalkan jejak. so kita akan jejak dorang balik. ni boleh naikkan traffic dalam blog
  • kadang kadang pembaca malas nak pergi kotak komen, tapi dorang komen dalam shoutbox. ok jugak
  • boleh exchange link. lagi mudah
  • boleh remind owner blog tu, yang kita dah follow dia. hehe. maybe orang tu akan follow kita balik.

KEBURUKAN
  • kadang kadang anonymous tinggalkan jejak maki maki kita dalam tu.
  • beratkan blog
  • tipah tertipu. ingatkan siapa, rupanya bila kita klik, iklan churpchurp. sabar jela.
  • yang ni aku baru dapat tadi....
 


 nama dah ok da. ingatkan siapa. rupanya bila klik keluar page ni. 



so be carefull ye. kalau boleh sebagai umat islam, jangan la baca. sebab benda ni maybe boleh pesongkan akidah kita. especially budak budak. dalam shoutbox, ibarat kita ni terbuka dengan dunia luar. apa apa je boleh masuk dalam blog kita. orang boleh bagi apa je link dalam shoutbox tu. hati hati ok.
Previous
Next Post »

14 komen

Write komen
.m y z.
AUTHOR
June 3, 2011 at 9:11 PM delete

ziema jarang balas jejak dekat shoutbox. saje je nak beratkan blog. hehe.

Reply
avatar
June 3, 2011 at 9:26 PM delete

wah macam2 ea orang sekarang buat dekat shoutbox

Reply
avatar
June 3, 2011 at 9:31 PM delete

comel la butang komen hehe camne buat ek? thx for the reminder

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
June 3, 2011 at 9:42 PM delete

cik ezy krng suke ngn SB..
xtau ngape..
haha..
sbb 2 kat blog xde SB..

Reply
avatar
syud
AUTHOR
June 3, 2011 at 10:32 PM delete

uihh..sempat lagi diorang nak memesongkan org2 kita..haiyaaa... etakat sjrg xpnah lagi la syud jumpa yg mcm tu

Reply
avatar
June 3, 2011 at 10:38 PM delete

widad selalu letak jejak widad kat shoutbox..sebab lagi mudah dan cepat..sebab line kat uma widad susah nak dpat..so nak bukak comment agak lambt..tapi kalau ada cerita menarik widad akan sedaya upaya untuk coment kat bahagian komen..:)

Reply
avatar
June 3, 2011 at 10:57 PM delete

bahaye jugax ek macam tu..

tapii jarang sangat balas jejak dekat SB..
sape2 yang bagi link pun,ade yang layan,ade yang tak la :)

Reply
avatar
sangat setia
AUTHOR
June 3, 2011 at 11:35 PM delete

:( setia pon pnah kena. cam tu jgk kuwr. tkjot maa.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 4, 2011 at 1:46 PM delete

@Cik Ezy tu aaa...cik ezy tkde sb kan...aman je..tp aish nk letak sbb klu org follow, org gtau kat ctu, aish leh follow balik..klu tak, kdg2 tk perasan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 4, 2011 at 1:46 PM delete

@syud tu la...ish tah pape tah

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 4, 2011 at 1:47 PM delete

@ღ Sis Aieda ღ oo yeke..tu la..masing2 ada cara sdiri ye takk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
June 4, 2011 at 1:47 PM delete

@sangat setia haha ni ok lg..ada tu kdg2 link lucah..gila

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...