1 OF SHIT PART OF MY LIFE

entry kali ni aku nak paparkan kronologi realiti sebahagian perjalanan hidup aku..tentang cinta. kot? ye kot. ok. tapi yang pastinya tu adalah 1 of shit part of my life. shit. tahu apa maksud shit? 

Photobucket


tahun 2006
"awak, saya pergi tak lama. 2 minggu je. sampai London nanti, saya mungkin tak boleh nak call atau sms awak. mahal kan? lain lah kalau awak nak sponsor saya topup banyak banyak kan? hehe. takpe. tunggu saya balik ye. saya belikan ole ole untuk awak nanti."

2 minggu macam lama sangat sebenarnya. memang lah happy dapat pijak kaki di kota London. tapi rindu kot kat si dia. hehe. mesti dia pun rindu gila kat aku kan? detik hati. perasan lebey.

Photobucket

Photobucket
london bridge is falling down


lepas 2 minggu. 

"hai awak. cantik tak jersey Manchester United yang saya beli tu? saya sanggup tak beli apa apa semata mata nak beli jersey original ni untuk awak tau. suka tak suka tak? sayang saya tak? wah macam paksa cakap sayang pulak kan?" 

2 hari lepas pertemuan tu.

segala galanya terbongkar dan aku tahu tulah pengakhiran hubungan kitorang. puncanya kerana orang ketiga, kebodohan dia dan kebodohan aku sebab percayakan dia. 

"awak, saya dah tahu segala galanya. saya tak sangka awak sanggup tipu saya. 2 minggu saya tak ada, awak sanggup buat kerje terkutuk tu dengan kawan sekerja awak? dalam kereta saya?" 

masa tu air mata dah meleleh leleh dah. tak peduli lagi dah masa tu. nak menangis macam nak mati pun dah tak boleh ubah pape. semuanya dah berlaku. kalau kantoi kau peluk pompuan lain dekat shopping complex takpe lagi. tapi curang sampai 'main kunda kundi' dalam kereta aku. apa cerita kan? kereta aku ada rupa macam hotel lima bintang ke?

explanation dia..
"saya mintak maaf. saya takkan buat lagi." 

..............


ok habis dah drama. lelaki macam ni tak layak jadi lelaki. layak tu layak la tapi tak layak dapat kebahagian kat dunia ni. ayat aku macam kejam gila. biar lah. lepas ni kalau kau sukakan someone, dan kau rasa kau boleh move on dengan that girl, jaga dia baik baik. jangan curang. jangan dah tercurang baru kau nak regret.  

sayang boleh dipupuk. tapi kepercayaan? perlu masa. bagi aku..kalau kau dah percaya dekat  seseorang itu..akan mudah untuk kau sayangkan dia. tapi tidak bagi mereka yang sayang terlebih dahulu....lalu kepercayaan entah kemana..dan akhirnya ayat "sudah tiada jodoh" menjadi sahabat mereka yang kecundang...

tahun 2011
hubungan aku dengan PP Epal, aku sendiri tak tahu sampai bila. betul ke dia untuk aku?? nobody's know. dan aku dah ready dan sentiasa ready kalau we all tak ada jodoh. kalau PP Epal ditemukan dengan someone better, aku terima je. sebab perjalanan hidup kita dah ditetapkan. kena sabar, redha. kau kan strong aish!


Previous
Next Post »

42 komen

Write komen
khadijah
AUTHOR
July 24, 2011 at 5:16 PM delete

lame jugak ye cik aish nak pulih daripada frust tu kan, yela, sebab percaye kan.. tak boleh terima kalau curang sampai macam tu sekali.. dia tak cukup baik untuk cik aish.. sebab tu terkantoi macam tu, kalau dah kawin baru tau, lagi la sedih kan.. insyaAllah, doakan cik aish kekal ngan bf cik aish ni, tapi jangan terlalu paranoid k, cume berhati hati je..:)

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
July 24, 2011 at 5:16 PM delete

ye betol tu!
kite xtau sape jodoh kite yg sebenarnye..

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
July 24, 2011 at 6:05 PM delete

naseb baek terkantoi masa kaple.. klu dh kawen x tau la cmner.. syukur la dia x bwat bnda x snonoh kt cik aish.. semoga cik aish bahagia ngan PP Epal..^_^

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
July 24, 2011 at 6:06 PM delete

Setiap pertemuan pasti ada perpisahan....

Cuma cara perpisahan itu aje yang lain.Antara berpisah hidup atau mati...

Reply
avatar
Liyana Aziz
AUTHOR
July 24, 2011 at 6:16 PM delete

ya Allah, sedihnya kak... x pela, lebih baik tahu awal2 daripada lepas berdua kan...alhamdulillah...

insyaAllah, kalau Allah dah tetapkan PP Epal tu jodoh akak, mesti nanti bersama... ^^

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
July 24, 2011 at 8:24 PM delete

"puncanya kerana orang ketiga, kebodohan dia dan kebodohan aku sebab percayakan dia. " .

kita sama cik aish. kena tipu hidop2.. tapi pengalaman tu yg mematangkan kite.

Reply
avatar
ziida_diida
AUTHOR
July 24, 2011 at 8:39 PM delete

terpanggil tuk komen nih..actually this shit part of our life to become more better n mcm2 kan cik aish..hope cik aish n pp epal sentiasa happy2 slalu.. :)

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 24, 2011 at 9:35 PM delete

mak ai .. teruk gila lelaki tuh ...

rasa cam . (&^%^&^*)(&$^% je ..

ish3 .. patut laa cik aish frust lama gila ..

harapnya kebahagian cik aish bersama PP epal akan berkekalan ..

boleh punya !!

Reply
avatar
cottonlady
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:09 PM delete

hola kak aish >.< btol tue kepercayaan lg penting kowt,ble slh sorg dh wat spoil,renyuk tros 'TRUST' tue,tp org ckp they deserve a 2nd chance,btol ker idak,depend pd hati yg sakit akal yg logik >.< peace yaww

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:25 PM delete

@khadijah ye agak lama la..tp stil fresh dalam ingatan..:) thanks doakan aish..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:25 PM delete

@Cik Ezy ye cik ezy..kt cuma mapu berdoa je yg dia utk kita..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:26 PM delete

@gadis melayu yup.. lelaki mcm tu mmg tk boleh dibuat laki. huhu..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:27 PM delete

@Cik RoSs aah...dua2 perit kot..huhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:27 PM delete

@Liyana Aziz hehe nama pun shit part of my life..mmg paling kekal dlm ingatan la kan..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:28 PM delete

@Marya Hana yup...mmg mematangkan kt..supaya kt lg hati2..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:30 PM delete

@ziida_diida huhu thanks ziida..eh kamu pun ada blog ye.hehe..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:31 PM delete

@iPai huuhu..tu la..5thn..ahaks..doa2kan la ye

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:32 PM delete

@cottonlady yup..kepercayaan ni klu da hilang, mmg lama nak pupuk balik...hmm

Reply
avatar
July 24, 2011 at 11:40 PM delete

btol cik aish...sabar ok...kita akan bertemu jugak satu hari nanti ;)

Reply
avatar
Pocket
AUTHOR
July 25, 2011 at 2:23 AM delete

fuhh! kantul camana la kan,
jumpa rambut merah walaupun anda nyer rambut purple?

or terjumpa!!!
tak nak sebut la terjumpa apa.

tapi memang abih low level nyer lelaki lah sidia tu,

Reply
avatar
izzad
AUTHOR
July 25, 2011 at 8:46 AM delete

Wah...memang shit la pengalaman camtue...klau kawe pun mesti hancur luluh hati nie...tak pun memang dah kena penumbuk sedas...setiap perkara ada hikmah.. :)

Reply
avatar
July 25, 2011 at 12:29 PM delete

lula memang akan sembuh tp masanya tidak ketahuan.. :)

be strong too aish!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 25, 2011 at 12:56 PM delete

@Pocket hehe kantoi ..yela..sepandai2 tupai lompat kan..jatuh tegolek gak dia.. hehe..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 25, 2011 at 12:57 PM delete

@izzad hehe..ye..aish bg tamparan wanita malam tu kat dia. ahaks

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 25, 2011 at 2:36 PM delete

5 tahun ek ? hmm, kes saya dulu pon amik masa 4 tahun juga baru rasa nak jinak2 balik ..

Reply
avatar
izzad
AUTHOR
July 25, 2011 at 3:52 PM delete

Bagi penampar jepun ke? barula die tau sakitnye ati kan?

Reply
avatar
July 25, 2011 at 10:07 PM delete

jap2 nk tnya,nyibuk ckit....hehe...lelaki yg 2hari lps prtemuan tu dgn lelaki tahun 2011,org yg sama ka apa ek???? x phm....huhu

Reply
avatar
July 25, 2011 at 10:08 PM delete

aish syg! dye main kurik kundi dlm kete.kalau i,i terajang that girl.so kurg ajar.ich geram2.but aish,jgn tutp kan pintu hati anda utk lelaki lain aish.bukak kan hati tu.bukan sume lalaki same.rara doakan aish kekal dgn pp epal eh.sweeet je korg.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 25, 2011 at 10:14 PM delete

@iPai huhu..yela..kepercayaan tu bukan boleh dibina sehari dua kan..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 25, 2011 at 10:15 PM delete

@izzad hehe..tu la..mmg tragis bila ingt balik

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 25, 2011 at 10:16 PM delete

@Jasmin Ibrahim org yg thn 2006 tu la...org yg thn 2011 ni pp epal..ahaks..yg buat shit tu org thn 2006

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 25, 2011 at 10:18 PM delete

@rara pinkmafia yup..5 thn kot..hehe..dlm tempoh 5 thn tu pun mcm2 jadi kat aish..tatau la nape..slalu bad luck in rship..kuat tul dugaan..til la aish jumpa pp epal..doa2kan ye

Reply
avatar
July 26, 2011 at 5:08 PM delete

shiannn kat ko aish...sabarlah k...perempuan yg baik hanya untuk lelaki yg baik...if kita dapat yg jahat n menyakitkan hati tu kita anggaplah tu salah satu dugaan & ujian utk kita...org yg diuji ini Allah s.w.t syg...

*2nd comment dari aku hehe*

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 26, 2011 at 6:23 PM delete

mesti hati sakit gila kan bila tau dia buat sampai mcm tu dekat kita. kalau curang dengan pompuan lain kira ok lagi ni sampai dah terlanjur, ya Allah. speechlesssss~

mungkin cik PP Epal jodoh kak aish. who knows kan? bila nak jalan ni? haha tak sabar nak tgok gambar wedding kak aish :P

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 26, 2011 at 7:25 PM delete

@sYaZaNa a.k.a KakNgaH haish..aku mula2 tak cam ko..ok bru aku cam skng. haha maju da kawan aku sorang ni..welcome !! ahakss

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 26, 2011 at 7:26 PM delete

@.m y z. haish ke ctu lak dia kan. haha lambat lagi la ziema..kt pompuan..keputusan di tgn lelaki. haha.. ;p

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 30, 2011 at 1:44 PM delete

hahaha suruh lah dia masuk meminang cepat2! nampak dah macam makin sweet pulak korang berdua XP

Reply
avatar
Abang Stalker
AUTHOR
August 1, 2011 at 12:49 AM delete

potong anu dia je~


semoga kekal la dgn en.pp epal ye :)sesuai la korg.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 1, 2011 at 2:35 PM delete

i believe in no 2nd chance. bygones r bygones. spawn sis. byk lg pkra2 yg indah dlm donia ni yg kita bley kenang.wuargghhh........

Reply
avatar
October 8, 2011 at 11:44 AM delete

kuang ajo la budak yg wat camtu kat cik aish.. Sy doakan smoga cik aish bahagia ngan pilihan hati cik aish & smoga terubat luka di ati cik aish tu.. (^__^)

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...