ADAKAH AKU LEMAH DAN LEMBUT?

 contoh ayat? teddy bear itu lemah dan lembut.


"LEMAH DAN LEMBUT  adalah merupakan perkataan asal yang terlalu panjang maka dipendekkan menjadi LEMAH LEMBUT.."

tak payah nak berkerut kerut dahi tu. aku belasah je tu. maklum lah aku bukan cikgu BM. korang yang girls ni lemah lembut ke?? malu la sikit dengan maknyah. dorang lagi lemah lembut tau. pegang garfu pun boleh terlepas. ops. 

korang rasa ah kan, perempuan zaman sekarang masih lemah dan lembut lagi tak? aku of kos la tak. ketawa pun berdekah dekat macam syaitonirrajim. nak buat macam mana. dah cuba untuk jadi lemah dan lembut tapi kadang kadang tak boleh nak hipokrit sangat ah kan. be yourself. 

tapi aku suka tengok perempuan yang semulajadi lemah dan lembut ni. *SEMULAJADI OKAY! bukan buat buat lemah lembut depan pakwe!* ketawa pun semut tak dengar. tutup mulut sambil gelak, bila cakap suara dia omaigod, aku pun rasa macam nak ngorat dia. nasib baik aku dah berhenti jadi les. haha. 

tapi aku walaupun tak berapa nak lemah dan lembut, aku takde lah sampai depan orang tua atau pun orang yang aku baru aku kenal, aku nak ketawa berdekah dekah. tu sangat lah kurang ajar. tak elok la macam tu kan. baru baru kenal tu, kalau ketawa, bawak bawaklah pandang bawah. sambil sipu sipu ke. ha kan elok tu. 

 
bila dah lama kenal, baru la boleh ketawa berdekah dekah macam manusia di atas.. ahaks


macam haritu PP Epal call aku. kebetulan aku penat baru kemas rumah. so takde nafsu nak ceria ceria. ingat aku ni geng bas sekolah nak ceria ceria sentiasa?

PP Epal : awak, awak tak sihat ke? (konon konon caring ah tu!)
Aish : takdelah. saya okay (suara nak pelahan je konon nak jadi lemah dan lembut)
PP Epal : habis tu kenapa awak tak gelak? (soalan yang menyampah)
Aish : saya okay (gila apa dia ni?)

lepas tu biasalah lelaki akan buat lawak bodoh yang aku tak tahu mana datang idea tu, sampai aku tak tahan nak gelak berdekah dekah. see? aku tak boleh nak serius serius dalam perhubungan ni. mesti kena gelak berdekah dekah. kalau aku tak gelak, mula ah dia ingat aku merajuk la, aku demam la..

so macam mana aku nak didik diri aku jadi lemah dan lembut ni? you tell me!
Previous
Next Post »

28 komen

Write komen
July 13, 2011 at 1:16 PM delete

haha..adoi...aish...aish dulu les eh?kua3..:P

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 13, 2011 at 1:44 PM delete

@najihah sahami
a ah .. les kot .. ada skandal kat tagged sampai cari kat FB .. wakaka

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 13, 2011 at 1:46 PM delete

ala, tak yah laa lemah lembut .. sebab lemah lembut ni ada yang perlu dan ada juga yang tak perlu .. tak perlunya bila depan mak bapak, mak bapak mentua ..

time lain2 tuh jadi diri sendiri je ...

bak kat Bruno Mars,
Just the way you are~~~~ ......

Reply
avatar
July 13, 2011 at 1:49 PM delete

aduh kes lemah lembut neh mmg susah..tambah2 pada keturunan hang jebat dengan mt kilau..:)

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
July 13, 2011 at 2:02 PM delete

hoho..
cik ezy pon xdela lemah lembot sgt..
cam aish jgk..
gelak cam cetan je..
kehkehkeh..

Reply
avatar
July 13, 2011 at 2:18 PM delete

hahahahahaha
tak pyn nk lembut sgt lahhhh
pasan pun korang kn..
maknyah tu lagi lembut kot
dari pempuan..
hahahaha

Reply
avatar
Ct Aja
AUTHOR
July 13, 2011 at 2:36 PM delete

hi3... sy pon kalau org mula2 kenal ckp lmbut (konon), bkn cntrol tp sy ssh sikit nak bsa dgn org,kalau x knal org xckp sgt, tp kalau da kenal, haa dgr la ketawa hantu...hihihihiihi

Reply
avatar
Dinda Iva
AUTHOR
July 13, 2011 at 2:38 PM delete

iva kalau tukar jadi lemah lembut #kandajebat demam seminggu..hahaha tapi xsalah nak jadi lemah lembut cuma jangan salah masa dan tempat je..hehehe

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
July 13, 2011 at 3:35 PM delete

cuba mandi dgn softlan...mane tau boleh jd lemah lembut...hahaha..

Reply
avatar
July 13, 2011 at 4:38 PM delete

lemah lembut sampai nk mkn pon sogan.menyampah i.hehe

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
July 13, 2011 at 4:39 PM delete

haha.. tu la kene jadi diri sendiri la kan, kalau dpn kawan biasenye x leh cover, smue nak kuar, tapi dpn org tua still respct tu ade, bkan nak hipokrt, tapi rase kurg sopan kalo gelak nak overkan..hehe ni ckp psl diri sndri..:)

Reply
avatar
amna
AUTHOR
July 13, 2011 at 5:28 PM delete

lemah lembut ?
dalam klgn kawan2 sekelas saya, yg betul2 lemah lemmbut tu cuma sorang dua je. kebanyakan kelakuan normal dan ada yg agak kasar.

biasa kan, kalau orang cover2 dgn orang yg disayangi n x dikenali. kalau x knl ttbe nk berkelakuan ganas2 x ke org kata gila~ :D

Reply
avatar
July 13, 2011 at 9:29 PM delete

hhaha..cik aish..widad nampak jer gini tapi ganas..hahah..tapi kalau ngn laki ni..tak kira la dia nak ape ker..widad mesti cakap selamber jer.. tapi kadang2 widad respect la..klau dia dah berlembut ngn kita takkan nak ganas lak kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:50 AM delete

@najihah sahami hahaha manede la...masih bernafsu lgi kat lelaki

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:51 AM delete

@iPai tu la..better jadi diri sendiri kan..nak ngilai mcm ne pun.. ahaks..melampau a tu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:52 AM delete

@Cik Ezy hahaha..tu ah kan..org dgr, cancel masuk minang. erk..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:52 AM delete

@Far8 budak baik pasan je...aku jeles gak ah dgn maknyah ni..sgt softlan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:53 AM delete

@Ct Aja haa tu biasa...mula2 kene cover sikit..kang elok2 org tu nak bekawan trus tak jadi klu mula2 kt buat pangai gila tu.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:53 AM delete

@Dinda Iva haha sampai mcm tu kan? kekeke..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:54 AM delete

@Fazil Hamid baik mandi ngn klorox je putih terus. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:54 AM delete

@rara pinkmafia haha nak kontrol punya pasal, mkn ayam pun boleh tercampak kan..tu la mkn lg pakai garfu..konon lemah dan lembut lattew.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:55 AM delete

@khadijah aaa yup..dpn org tua, biar la kt jadi hipokrit skit..ahah..sopan sikit..sbb tanda respect sebenarnya

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:56 AM delete

@amna tu la..yg sorang dua tu la buatkan kt rasa down kat diri sdiri..sbb jeles kot dorang lemah lembutt je..hehe..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 14, 2011 at 11:56 AM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY aish tau widad mmg ganas orgnya.. muahahahaha...

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 15, 2011 at 12:38 PM delete

cis betul sebab bocorkan rahsia tagged ? hehe

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 26, 2011 at 11:03 PM delete

err kita samalah. nampak je muka lemah lembut, ayu KONON nya lah tapi kalau gelak sumpah susah nak cntrol volume. hahaha adoiii. PP Epal mcm tu ke? sama mcm ex ziema. kalau tak ketawa nanti mesti ayat wajib yang ditanya 'ok ke tak ni?' T__T

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...