BETAPA NIKMATNYA MENJADI BONGSU!

salam to all my dear buddies!
Photobucket
i luv all my sisters! dari kanan, aku, kakak #2, kakak #3, and kakak #1.


hari ni jom kita explore keindahan dan kenikmatan menjadi anak bongsu. firstly aku nak bangkang sekeras kerasnya orang kata anak bongsu ni manja, apa dia nak dia dapat. ops. thats not me ya. aku nak mintak duit belanja memang susah oh sejak zaman sekolah sampai sekarang. berdikari!!

ingat lagi aku pernah kot jadi akak topup dekat hostel dulu. ahaks. cari duit punya pasal. gigih ohh..

ok tapi kan di sebalik tabir tu semua, jadi anak bongsu memang best dari satu sudut. sharing is caring! ye..aku ada 3 orang kakak dan sorang abang. so bila ramai perempuan, opkos collection kasut, baju, mekup, memang kitorang share! 

kakak #1 
"fuyyo, lawa nya kasut baru kau. pinjam boleh?"
"boleh, tapi dengan satu syarat, aku nak pinjam kau punya tudung yang kau baru beli tu."
"orite!"

kakak #2
"eh aish, aku beli foundation maybeline. macam tak masuk pulak dengan kulit muka aku. kau nak? amik ah"
"pucuk dicita maybeline mendatang oh. thanks !"

kakak #3
"aish, kau ada baju kurung warna pink tak? pinjam?"
"amik lah dalam almari tu. eh jeans yang aku pinjam dari kau aritu, aku dah pulang tau!"

ok bahagia tak bahagia kat situ? semua kitorang share. dari kasut, tudung, baju, seluar, mekup, semua ah! pakaian kecik tu opkos la terkecuali. benci tau. mana sama saiz! ahhaha. oklah. so back to da point, aku suka jadi anak bongsu! asalkan adik beradik sebulat sepesen dan seporting. 


P/s - tapi satu je tak best. kitorang selalu rebut cermin. haaa. payah cenggini. haha. bye
Previous
Next Post »

40 komen

Write komen
July 5, 2011 at 4:54 PM delete

cik aish...widad sokong.,. sama la kita...hahah... macam2 dapat..
yang paling best perfume baru beli dari kedai...Harga sekitar rm 300.." widad ko nak tak..Bau dia tak sedap la.." haha..padahal widad bau sedap jer..ape lagi ambik je la.. macam2 la..memang best...!!!

Reply
avatar
aizamia3
AUTHOR
July 5, 2011 at 4:54 PM delete

itu untungnya, mesti dapat free.. hikhikhik.. yang kakak baik hati mesti bagi punyelah kat adik kesayangan lepas nengok si adik kedip2 mata nak.. mesti comel je..

Reply
avatar
Miss A
AUTHOR
July 5, 2011 at 4:55 PM delete

bestnye jadik bongsu.sye anak ketiga.hihi

Reply
avatar
syahira ariff
AUTHOR
July 5, 2011 at 5:03 PM delete

sy share jer pakaian kecik dengan adik sy
takde aper2 pun
haha

Reply
avatar
KeTaM_BaTu
AUTHOR
July 5, 2011 at 5:06 PM delete

erk... macam tu eh. bes jugak jadi anak bongsu. tp sy anak tengah2... ^_^ anyway, sy hepi dengan apa yang sy ada skrang..

ular paling berbisa di dunia

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
July 5, 2011 at 5:09 PM delete

btul tu..ari tu baru dpt jersi dari london.. mintk je mesti dapat..kih kih kih

Reply
avatar
July 5, 2011 at 5:39 PM delete

CB x leh share ngan adik..sbb saiz kami lain..ahhahaha.. ngan kakak leh lar.. tp adik bongsu den mmg manja terlebih gedik! wahahhaha.. mampuih den kalau dia dpt tahu den mengato nie! ngeee~

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
July 5, 2011 at 5:54 PM delete

kalo kasot, baju kurung tu same saiz boleh la kongsi2..
huhu..
best mmg best..
hee

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 5, 2011 at 6:35 PM delete

tempah laa cermin besau2 dan banyak2 .. wakakaka ..

uish tak aci .. semua dapat ...

my family semua tak sama saiz .. heheh .. mmg of coz baju semua tuh dia punya sorg ..

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 5, 2011 at 6:43 PM delete

hahha ziema anak kedua. so mmg kena banyak mengalah lah dgn adik2. plus kitorang tak tinggal sekali. ziema tinggal dengan uncle and auntie. adik2 tinggal dgn parents. sobsobb T__T

Reply
avatar
July 5, 2011 at 7:30 PM delete

wuuuuu jelesnyaaa.......:((((

Reply
avatar
Alin
AUTHOR
July 5, 2011 at 8:04 PM delete

samalah juga. tp adik beradik sy ramai laki cuma sy sorg je perempuan. huhu. selalu juga share2 brg. adik beradik semua sporting. tQ pd parent jugalah sbb ajr syg2 dgn adik beradik. hehe^^

Reply
avatar
Apih El Nino
AUTHOR
July 5, 2011 at 8:17 PM delete

Anak sulung dan bangga menjadi anak sulung yang berdikari.

Reply
avatar
July 5, 2011 at 8:17 PM delete

adik sy manja woo semua nak itu nak ini nak..sekarang da besar pun camtu gak

Reply
avatar
Anne Nurain
AUTHOR
July 5, 2011 at 8:48 PM delete

sy ada kkak n adik ppuan 2 org..
saiz kami lebih kurang ja..
so, snang nak share2 stuff mcm baju, sluar, kasut dll.. hehehe..

Reply
avatar
July 5, 2011 at 9:25 PM delete

yg sharing is caring tu mmg betoi...saya anak ke5 dr 7org....tp anak bongsu pmpn sbb ada adik2 lelaki dua org....tapi time nk share,mmg share....plus,kami lebih kurang je saiz...hehe

Reply
avatar
syashafie
AUTHOR
July 5, 2011 at 9:46 PM delete

cermin jgak yg nk direbut an ? hik3 :P

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
July 5, 2011 at 9:48 PM delete

hehe.. betulla.. walaupun dijah bukan anak bongsu, tapi adik bradik ktorg smue prmpuan, so, byk la yang boleh share..:)

Reply
avatar
Dea
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:03 PM delete

beznye... sy ad adek prmpuan, tp kcik agi... :P.. nk sher apenyer...dier mintak ade la... :P

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:17 PM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY ha ah sama la kita widad! best kan? bersyukur la dpt akak2 yg mcm ni..tk berkira..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:17 PM delete

@aizamia3 hehe tu la..tp klu terlebih kelip, penampor lak dpt. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:18 PM delete

@Miss A hehe tkpe..anak ketiga pun ok..asalkan adik beradik tu saling bermurah hati. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:19 PM delete

@syahira ariff adess..camne lak tuh? jap nak imagine..kekeke

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:19 PM delete

@KeTaM_BaTu hehe anak tgh mesti garang kan? hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:20 PM delete

@ArulchelseA pergh..untunggg laa..hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:22 PM delete

@b a m b a m ' s haha cis..akak yg jahat. hahaha..ala cb biasalah tu..adik2 mmg manja ngn akak nya ye tak?? hehe..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:24 PM delete

@Cik Ezy hehe yup...em mcm ne lak ngn anak tunggalkan? mesti sunyi

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:25 PM delete

@iPai haha..cermin asik retak je..tu pasal tk nak beli lg..hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:27 PM delete

@Alin bagus la kalau mcm tu..dgn adik beradik, jgn la berkira sgt..sbb tu kan darah daging kt gak..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:29 PM delete

@░♥si lampu neon♥░ hehe kat siapa lg nak bemanja klu dgn akak nya..kan kan :p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:30 PM delete

@Anne Nurain aaa tu la yg aish ckp, best kan..leh share mcm2

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:32 PM delete

@Jasmin Ibrahim oo yeke..so kira bongsu la jugak kkan..hehe mesti mak ayah risau anak bongsu pompuan ni :P

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:33 PM delete

@syashafie tu la dilema adik beradik perempuan. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 5, 2011 at 11:33 PM delete

@khadijah yela..tk semestinya bongsu je kan? bessttt..;p

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 6, 2011 at 12:54 AM delete

mak ai .. sampai retak tuh ... ganas ... hahah .. beli laa cermin kalis retak

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 6, 2011 at 1:25 AM delete

@iPai ha ah la..betapa tragis nya dan betapa tak sgup nya cermin tu tgk kitorang.hahaha

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
July 6, 2011 at 12:11 PM delete

aku sorang pompuan. nk kongsi barang dgn sape? T_T

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 6, 2011 at 12:52 PM delete

huhuh cermin pon leh hidup kan ... ish3 ..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 6, 2011 at 4:01 PM delete

@Cik Mira lor yeke..haha..takpe..share kereta ke motor ke..ok gak tuh

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...