BUKIT BROGA : FINALLY SAMPAI JUGAK!

Salam to all my lovely buddies!

hari ni best berhappy-happyan dengan PP Epal. dengan semangat berkobar kobar, pukul 5 pagi kejut dia bangun. penat ah jari lemah gemalai i ni call dia. cis. susah gila nak bangun mamat nih! cancel terus! sebab bukan apa, janji pukul 6 mesti sampai rumah jemput tuan puteri ni. so nasib baik dia bangun jugak. sebab kalau dia tak bangun jugak dah pukul 5.30 pagi tu, aku nekad tidur balik. esok nak remove dia dari FB! huh ada unsur ugutan di situ. 
 
so pukul 6.15 pagi tadi, dia sampai ambik aku. kitorang sampai Broga pukul 6.45 rasanya. kejap je. cos tak jauh pun kalau lalu hiway Lekas!

actually ni first time aku naik Bukit Broga. yelah, tengok macam best je kan member member pergi sana. menggelegak jugak hati dibuatnya. so nasib baik si dia bawak. thank you my dear! nanti saya bagi upah lolipop okay!

dah sampai sana, we all amik masa 30 minit untuk sampai puncak broga tu. haiyo. sangaattt penat. ibu ibu mengandung, bapa bapa yang sedang dimakan usia, dan adik adik yang belum cukup ilmu di dada, takyah lah nak berangan naik. sebab seyesly sangat penat! 30 minit mendaki!! 

and quite dangerous sebenarnya. 

nampak tak muka penat di bawah?


ni bukan buat buat tau. ni memang penat yang ikhlas. 



bajet gagah tapi pp epal.


comel tak saya? (boleh blah!)

akhirnyaaa sampai jugak.

  PP Epal paksa aku letak gambar berdua. if tak letak dia majuk. huh

alhamdulillah semuanya selamat. dan kesian kat dia sebab kamera dia penuh dengan gambar aku. muahaha. tu lah tujuan saya ajak awak! sebab saya punya kamera cap ayam je. yea keji punya gurlfrend! bak kata si dia, everything for you la my dear! luv you!


Previous
Next Post »

41 komen

Write komen
NARDtheNERD
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:17 PM delete

i tak pernah lagi gi broga..
huhu..
:P

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:19 PM delete

saya bukan ibu mengandung dan saye juge belum di mamah usia..
tp utk sampai mmg susah kot..keretapi panjang..hehehe...

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:20 PM delete

ade homestay tak..?
kene makan 2 hari baru sampai kalau bawak anak2 ni..

Reply
avatar
July 10, 2011 at 10:29 PM delete

saya bkn sorg ibu mngndung,bkn jgk adik2 yg belum cukuo ilmu di dada...tp cuma kurg kemmpuan ja kot....hehe...broga tu kt mn ek????? xtau pun....hehe

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:30 PM delete

haruslah letak gambar berdua .. nanti ada orang ngurat plak kan .. hahaha.

30 minit dari senawang sampai ke broga ????!!! .. gila laju !!!!! bawa roket ke hape haa ?

Reply
avatar
July 10, 2011 at 10:30 PM delete

*shawl,baju dlm N3 ni sama ke dgn N3 buli tu ek????? baru trperasan ja....hehe)

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:30 PM delete

@Fazil Hamid
takde kemudahan langsung .. even, tandas pun takda .. yang ada, parking kereta je ..

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:32 PM delete

erk patut pp epal .. ada iras sikit r .. Bang jangan marah k !! chill !!

Reply
avatar
July 10, 2011 at 10:34 PM delete

x mencabar la broga....hehehe...

Reply
avatar
pRiNCe
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:34 PM delete

tak nmpak pun puncak keempat..tmpat duduk tu kat puncak pertama n kedua kan..hehehe..:)

Wajah Sebenar Maria Ozawa Tanpa Make Up
Jalan Paling Bahaya Di Dunia

Reply
avatar
July 10, 2011 at 10:35 PM delete

best nyer cik aish...jeles sgt...widad dah teringin dari tahun lepas tapi tak naik22 gak..huhu..dah dekat dah ni..ikut higway lekas cepat dan pantas...tapi tetap tak sampai.. sebenar nyer tak de mmber huhu..semua mmber dah keje..sedih sangat

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 10, 2011 at 10:53 PM delete

hahahah amboi dating! lepas ni habis lah entry pasal cik PP Epal ni. haha XP nape tak naik buai yang dr sheikh and dr halina naik tu? mesti romantik kalau kak aish duduk atas buai tu, cik abang sayang tolong buaikan. alalaa~ dah macam pre wedding pulak. hee~

Reply
avatar
July 10, 2011 at 10:54 PM delete

rara teringin nk g jujakkkkk.huaaaaa.nt nk ajak cik tunang lah.

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
July 10, 2011 at 11:04 PM delete

waa broga ek..ada kilang haram broga jugak kt siu tu.. kih kih kih..

Reply
avatar
isma
AUTHOR
July 10, 2011 at 11:48 PM delete

kite dah penah naik.. tapi dengan mmber.. dgn incik sayang tak penah ag.. hahahahaha

Reply
avatar
Liyana Aziz
AUTHOR
July 10, 2011 at 11:53 PM delete

auchhhhhh!!! sweet sangat gambar korang... pemandangan pun cun... teringin nak naik tapi masalahnya tak ternaik... eheheheheh

Reply
avatar
July 10, 2011 at 11:53 PM delete

best tak? cam ramai org je time tu..bila laa nk g sane ni..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:52 AM delete

@NARDtheNERD oo pergi la..cantik..especially time sunset..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:53 AM delete

@Fazil Hamid haha faham faham...ramainyaaa..;p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:53 AM delete

@Fazil Hamid takdelaa...bwh tu ladang kelapa sawit je kottt hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:54 AM delete

@Jasmin Ibrahim hehe jasmin ni geram btul..haha..broga tu dkt ngn semenyih..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:54 AM delete

@iPai yela..ikut hiway lekas kot..30minit da sampai da..hiway lekas jgn harap la nak jam ke apa..kereta leh bilang ngn jari kot

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:55 AM delete

@Jasmin Ibrahim haha gamb yg dlm entry buli tu, gamb pg td la..time subuh tu before kuar umah..haha..sembab kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:55 AM delete

@iPai tandas ada la! td aku nampak..tandas mcm umah kg tu..ada umah kecik..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:56 AM delete

@iPai hahaha...part pertama yg aku detect..pp dia..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:56 AM delete

@zalin onceitalk yeke..alamak..sy pompuan..bg sy tu da kira mencabar habis da tu..hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:57 AM delete

@pRiNCe haha sampai puncak pertama ngn kedua je..tiga ngn empat tak larat..semput

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:57 AM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY lor yke..ciannya..klu widad duk area semban ni..boleh kt g sesama..hik.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:58 AM delete

@.m y z. hahha...ala sekali sekala dating..kekekeke..takmo la..aish naik buaian tu, runtuh terus..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:59 AM delete

@rara pinkmafia pegi la..amik gamba atas tu..aish suggest g time pas subuh..leh tgk sunrise

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:59 AM delete

@ArulchelseA kilang apa? haha biarla aku nak naik puncak tu je haa

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:59 AM delete

@isma g ngn member2 pun best..havoc je kan..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 2:00 AM delete

@Liyana Aziz hehe thanks..tkpe..tak ternaik tu la yg kt kene naik..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 2:00 AM delete

@::dAuZsHaNLeY:: mmg ramai pun...nak amik gamb pun kene mik port yg takde org..

Reply
avatar
siti ika
AUTHOR
July 11, 2011 at 9:46 AM delete

aisehhhh... aku rasa macam nak pegi jugak lah sebelum pose ni.. untungla, ada pp epal. aku ade si 'tak de pp' je. kehkeh..

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
July 11, 2011 at 11:12 AM delete

nk mendaki jgkkkk..
msti best giler..

Reply
avatar
ASaDa RyutaRo
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:40 PM delete

bukit broga yang popular. tengok ramai dah blogger mai ke situ..

kalau 30 minit, macam tak tinggi sangat. mendaki untuk senaman setiap hari pun boleh jugak ni..

Reply
avatar
nurul's blog
AUTHOR
July 18, 2011 at 9:16 AM delete

is. lupala tu janji kita naknaikbroga same2 kan..smpai hati kan...nnti kita plan lain ye.. ajak azie dgn fatma sekali..mood: sgt jeles...!!!!

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...