JOM SERANG COCONUT SHAKE DEKAT MELAKA! BEST OOH

Salam kawan kawan!
kembali ke segmen mentekadarah bersama aish! udah udah ler buang tebiat tu. T____T ok hari ni nak cerita satu tempat makan yang best. kalau sapa sapa yang dah pergi atau umah korang bersebelahan la plak dengan tempat makan ni kira memang best ah korang. kira boleh mentekedarah ari ari ah korang. sebab tempat ni memang best, sedap giler sampai menjilat meja. 

COCONUT SHAKE, PANTAI KLEBANG, MELAKA

sory ah kamera pun pakai kamera enset je. gambar pun cap ayam je ah.

kalau korang nak datang sini, korang pergi Melaka, pergi pantai Klebang. Senang citer korang google maps je ah sebab tempat ni memang glemer. dekat GPS enset abang ipar aku pun ada kuar kot tempat ni under kategory tempat makan popular melaka. dasyat uhh

Apa yang bestnya Coconut Shake ni?


tempat ni sempoi gile gak la. makanan bukan western mana pun. tukang jual pun ilek je brother-brother muda. Coconut Shake ni yang aku tau ah ingredient dia yang aku tengok brother ni campak campak dalam blender tu adalah air kelapa, isi kelapa, aiskrim vanilla Walls, dengan kiub ais. kira macam ice blended perisa kelapa la kan. nasib baik ah sabut kelapa korang tak blend skalikkk

 

yang bestnya owner kedai ni guna aiskrim Walls okay. memang lemak berkrim disukai ramai aahh. harga pun memang murah giler. satu cawan tu baru RM1.80 kalau tak silap aku. ala gambar blur. mintak maap la. tunggu aku beli DSLR esok aku zoom kasi pecah. 


 pukul berapa bukak pukul berapa tutup? 

so nak bagutahu tempat ni kalau korang nak datang ia dibuka pada pukul 12 tengahari sampai ah larut petang. tapi selalunya kalau aku sampai pukul 6 memang dah sold out. siap brother tu tayang banner tulis "Coconut shake habis" giler ah.

orang ramai memang toksah kata ah. kalau nak tapau kene beratur panjang macam orang nak cucuk duit kat mesin atm masa hari gaji la pulekss.. seyes nih. jadi aku advisekan korang kalau nak serang tempat ni sebelum pukul 6 petang. kalau tak..nanti habis korang gak kempunan. 

bye!


Previous
Next Post »

44 komen

Write komen
mizzkechique
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:30 PM delete

kenapa melaka?? jauh wooo...hukhuk

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:31 PM delete

pehhh memang terbaik lah kan tengok makanan masa tengah puasa. huwaa kejam kotttt. lapar lah pulak. hahaha XP bila lah ziema nak sampai melaka. cuti ni pun tak pergi mana2 T__T

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:34 PM delete

@mizzkechique sbb kat melaka je ada. haha..apa punya jawapan..tpt lain ada gak..tp kat sini paling sedap

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:34 PM delete

@.m y z. la posa ke.hahahah...jgn la baca lg..dah dah..kang batal posa..hehe

Reply
avatar
ASaDa RyutaRo
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:36 PM delete

sedap hingga menjilat meja?? saya syak cik aish dah buat keje2 pelik kat situ. hahaha..

tengok dari gambar dan bayangkan dari resepi siyes macam sedap. ada tak orang nak belanja saya minum coconut shake ni? teringin..

Reply
avatar
July 11, 2011 at 12:36 PM delete

Ramai org cakap sedap..widad nak g tapi tak sampai g.. uma jer dekat dengan melaka..nak bg tau sebenar nyer tak tau jalan pon..hahha..tapi kalu ada abg widad insyaAllah sampai..kalau ngn parent widad mesti sesat..maklumlah tak guna map.. nak g la nnti

Reply
avatar
nini
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:43 PM delete

alahai....da la ngah ganti pose nih =( menguji kesabaran betul....haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:49 PM delete

@ASaDa RyutaRo yup..sgt sedapp..bygkan..org jalan jalan cari mkn pun da dtg tpt ni..da msuk tv daaaa...huhuhu

meh la turun malaysia..nnt boleh la bwk kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:50 PM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY ooo widad duk melaka ke..alahai rugi tak pgi tau..aish yg duk sbn ni pun sgup turun mlk semata2 nk mkn sini

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:50 PM delete

@nini haha yeke..adess..mintak paap la ye..buat2 tk nampak je entry ni.kekeke

Reply
avatar
July 11, 2011 at 12:51 PM delete

alahai..suh dia bukak cawangan kat sebelah umah mish meh. hehe...tp mish xmakan kelapa..air nyior tu lg la...:)

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
July 11, 2011 at 12:52 PM delete

umanai sodap eh... bak sikit ah... kih kih kkhih

Reply
avatar
Asha
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:04 PM delete

sedap tu. melaka? jauhnya...=(

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:05 PM delete

mak aih..
sedap!
suke coconut shake..
bse beli kat pasar mlm je..
kehkehkeh..

Reply
avatar
Liyana Aziz
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:11 PM delete

pergh!!!! susah nak dapat air coconut shake yang sedap... macam ni kena g melaka la baru dapat... hekhekhek

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:44 PM delete

wah..boleh demam selsema ni..

Reply
avatar
Zyash
AUTHOR
July 11, 2011 at 1:52 PM delete

Org melaka ne pun xpernah g makan kat sane tau..huhu

Reply
avatar
July 11, 2011 at 2:15 PM delete

wat juadah berbuka pon sodap gak nie kann..ehheheh

Reply
avatar
Cahaya Anis
AUTHOR
July 11, 2011 at 2:22 PM delete

| sy juga penah g., sdp., bezzzz., mcm nk lg., hihi., tp rmai gila org g kt c2.,

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 3:13 PM delete

@najihah sahami HEHE RUGII AH MISH..AIR KELAPA LA PALING BESTTT!!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 3:14 PM delete

@Asha tpt lain pun ada rasanya..tp setakat ni , tkleh lawan yg kat mlka nnii

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 3:15 PM delete

@Cik Ezy oohh..hehe..tu ah best kan...klu minum ari2 mau semput kott

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 3:15 PM delete

@Liyana Aziz aaaa yup...mari serang melaka!! hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 3:15 PM delete

@Zyash laa yeke..ruginyaaaaaaaaaa

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 3:16 PM delete

@b a m b a m ' s sedapp..tp bulan posa dia tatau bukak ke takk..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 11, 2011 at 3:16 PM delete

@Cahaya Anis beratur panjang kan? huhu

Reply
avatar
Nour Akmal
AUTHOR
July 11, 2011 at 4:19 PM delete

tgk gmbr pn sedap je..
jauh plk nk g melaka..huhu

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 11, 2011 at 4:24 PM delete

pergh .. tak pernah dgr .. dah meleleh air liur ni .. cam sedap je ..

Reply
avatar
Miss Xyz =)
AUTHOR
July 11, 2011 at 4:51 PM delete

adeh, tgkp terliur tgk gmbr coconut shake.. ohh, sedapnye.. bila nk blnje tite ni? hhahaha

Reply
avatar
wanie m'nJ
AUTHOR
July 11, 2011 at 6:03 PM delete

oh sedapnyaaaaaaaaaaaaa!!

Reply
avatar
wanie m'nJ
AUTHOR
July 11, 2011 at 6:03 PM delete

oh sedapnyaaaaaaaaaaaaa!!

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
July 11, 2011 at 6:55 PM delete

ohh tatau lak kat klebang ade coconut shake. salu datang malam2, bestnyaaaaa :))

Reply
avatar
ASaDa RyutaRo
AUTHOR
July 12, 2011 at 12:04 PM delete

ade orang nak belanja nampaknya. hahahaha..

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
July 12, 2011 at 12:07 PM delete

pergh.. sdp tue.. huhu.. mmg xdpt r.. melaka kot.. T_T

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 12, 2011 at 1:03 PM delete

haha kak aish, tolong jangan bagi harapan palsu kat ziema. hakhak XP

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 8:29 PM delete

@Nour Akmal hehe..aish sgup dtg dr seremban tau..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 8:29 PM delete

@Miss Xyz =) aik..aish lak kene banje? haha boleh small the matter

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 8:29 PM delete

@Marya Hana haaa melaka happening kan mlm2

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 8:30 PM delete

@ASaDa RyutaRo haha tahun bila tu tatau la kan...

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...