MALU LA NAK SEBUT "SAYA CINTAKAN AWAK" :)

 i luv u? boring boring..


semua lelaki boleh say i love you. senang sangat. tapi berapa kerat dari lelaki yang boleh menyebut "saya cintakan awak". haha. maksudnya memang sama. tapi, feeling maybe lain kot. 

biasalah, kadang kadang manusia ni cepat bosan. balik balik kau jumpa pakwe kau, dia cakap i luv u. pastu kau cakap i luv u too. kang lepas jumpa, mesej enset pakwe, i luv u, kau reply i luv u too. boring kan? kadang kadang, si dia reply i luv u kat kita tapi mata kat game tengok bola. macam takde perisian je kat situ kan? hiks hiks hiks. what say you?

apa kata, korang capai henset korang, bagi mesej atau pun call, atau pun yang lagi best, bila time jumpa, korang say "awak, saya cintakan awak." sambil renung muka pasangan korang tu sampai merah. rasanya kalau 10 tahun kapel pun, tiba tiba buat surprise macam ni, feel macam first date pun ada. hehe. 

lepas tu mesti gelak tak hengat kan..eei jiwang la awak ni. dalam hati lak kata, "ooohhh romantiknya dia..!!! omg!" suka latteww

ucapan cinta yang jarang si dia sebut tu la yang betul betul memberi makna. :)


Previous
Next Post »

47 komen

Write komen
iLa VaNiLLa
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:11 PM delete

sangat setuju ! kadang2 sebut i love u.. sangat membosankan.. sama dengan kata maaf dan sorry.. lgi bermakna kalau cakap MAAF.. hik3..

martabatkan bahasa kebangsaan.. :)

Reply
avatar
haikalblank
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:13 PM delete

keh3...biasanya suasana surprise tu yang bagi feel mendalam dalam diri.

sweet? yeah, gua pun rasa begitu..tapi skang macam da tak kacaklah, bosan ikut cara drama ni. HAHA

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:14 PM delete

@iLa VaNiLLa setuju..kt lg suka dgr org kata, MAAF dari guna perkataan ops sory.. hehe..maksud mmg sama..tp...feel dia lain..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:20 PM delete

@haikalblank hehe..aah kan..drama la sgt kan...tp tu la..asik tgk dalam drama je..nak gak rasa real camne feeel tu kan. haha

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:22 PM delete

haha..
malu la nk tenung2 mata die..
muahaha..
tp ok jgk kn..
nk buat camtu la..
kompem die pulak yg malu..

Reply
avatar
aimie
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:24 PM delete

ohh romantiknyaa ! ahahahahh :p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:31 PM delete

@Cik Ezy hehe btul2..kdg2 pasangan yg da kapel bertahun2.tp stil malu nak bertentang mata kan. hahah..

Reply
avatar
July 22, 2011 at 2:31 PM delete

<--- sgt pemalu nak ucap 143 tuh.. hik hik hik

Reply
avatar
iLa VaNiLLa
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:31 PM delete

yup makna mungkin sama tapi lain peraaannyew.. mcm ada apa nth.. x tahu nk kata.. tp kalau ckap saya minta maaf, lagi cepat ila sejok.. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:33 PM delete

@b a m b a m ' s hehe 143 tu ok lagi..tp kalau sebut in malay..mmg malu ..haha..tp mcm sgt bermakna ;p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:34 PM delete

@iLa VaNiLLa :) sama la kita.. ;p give e five. hehe. klu org buat silap, pastu say mintak maaf, rasa mcm cepat sejuk..tatau nape..maybe terpancar keikhlasan dia mtk maaf tu kot. haha..guna la bahasa melyu ye tak.

Reply
avatar
July 22, 2011 at 3:15 PM delete

skunk ni bg ena kate2 love2 ni cam dah muak didengari..huuu....some peep, just said 'LOVE' itu ini, but xpernh nk tnjukkan..huuu

Reply
avatar
July 22, 2011 at 3:42 PM delete

hahah. memang rase geli pun
tp bila one time kita btul2 rasa ikhlas gila..
one time bila rase cm syg gilaa nk mmpus kat someone dan rse i love you tu x ckup lgsg nak gambarkan perasaan yg membuak2 tu, haa mase tu tak rse geli pun sebut pekataan cinta tu.
infact, rasa secure gila bila that special someone reply dgn pktaan yg sama. .

*komen dgn muka jiwang*

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 22, 2011 at 4:22 PM delete

ni nak request pp epal yang sama ke ?

atau dia hari2 wish macam ni .. hehehe

Reply
avatar
Jasmin
AUTHOR
July 22, 2011 at 4:46 PM delete

ahahahah.....malu la kita baca ni pun...hehehe.....betoi2....tiap kali msg,kol,msti i love u ja......huhu....nnti nk suruh cakap dlm bhsa mlyu la plak...tp kita single....awwww.......ahahaha

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
July 22, 2011 at 4:51 PM delete

betul betul.. jarang sebut tapi bile ebut tu kan rase cair je kan.. tapi kalo dija lagi suke cakap sayang dari cinte tau.. sayang pun dah cukup cair..hee

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
July 22, 2011 at 5:09 PM delete

hehehe...betul la..I luv U mcm takde nilai kan...
kat org tak kenal pon kite boleh ckp I luv U...
mcm ni...
cik aish..I luv U...hahahaha...

Reply
avatar
Yunn Sarah
AUTHOR
July 22, 2011 at 6:25 PM delete

ayat bese , i love u , muahhh , miss u .. adehh .. mang jarang sebut saya cintakn awk...saya rindukn awk ... pdhl sme jek mksud nye kn ...

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
July 22, 2011 at 6:55 PM delete

dah menjadi kebiasaan dh perkataan tu..x best!

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 22, 2011 at 7:00 PM delete

hahaha betul2! kadang2 benda yang jarang dia buat tu lah yang buat kita rasa mcm nak senyum sampai kening. ececeh :P

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
July 22, 2011 at 8:03 PM delete

betul3.. xramai yg berani... :)

Reply
avatar
syashafie
AUTHOR
July 22, 2011 at 8:43 PM delete

betul. yg jarang sebut tu laa yg paling bermakna :)

Reply
avatar
Angah Jaidaa
AUTHOR
July 22, 2011 at 9:17 PM delete

i luv u...
words yg xbleh ckp slalu.
coz it is so special!
biar jrang sebut, janji syg~
hihii...
t'singgah sini, so komen le...
jgn lupe jenguk blog sy~
http://simplyme-jda.blogspot.com

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:23 PM delete

@♥Lady Ainaa♥ kdg2, perbuatan lg susah dr percakapan...si dia senang ucap tp tjuk tak..hehe..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:24 PM delete

@wan zuliyana [apel] hehe siap komen ngn muka jiwang kan..adess..tul la..stuju ngn komen awk..likeeee

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:25 PM delete

@iPai hehe, tu ah kan...kan best dia ucap camni. hahahahaha tu la motip entry ni

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:25 PM delete

@Jasmin adess..klu single, meh praktis ngn aish meh.hahahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:27 PM delete

@khadijah hehe klu aish, syg tu mcm general la..ahaks

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:27 PM delete

@Fazil Hamid hahahaha..i luv u too.. adoiyai..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:28 PM delete

@Yunn Sarah hehe mmg sama maksud tp ntah la..feelnya lain

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:28 PM delete

@.m y z. hehe tau tkpe...sampai tinga senyum tu..huhuhuh

Reply
avatar
Ct Aja
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:37 PM delete

setuju sgt2... tp kalau saya wat camtu mesti tunang sy gelak...hi3

Reply
avatar
July 22, 2011 at 10:39 PM delete

cik aish..kadang2 orang malas nak sebut panjang2 saya menyentai awak..kan panjang tu..cuba sebut i love u..kan pendek tu..tapi orang yang tak reti ckp english tu la yang teror... widad ingat lagi masa sekolah..ada org tulis surat .. dulu widad tak tau perkataan "couple" tapi budak yang malas dan selalu fail dalam kelas dia boleh tau cakap " couple"..hehe..merepek lak tiba2..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:55 PM delete

@Ct Aja hhaha tu dah semestinya..gelak sbb malu kot.. ahaks..tu la pengerat rship korang :)

Reply
avatar
July 22, 2011 at 11:07 PM delete

uish.. cinta tu macam berat sangat maksudnye... still clueless.. hahaha :p

Reply
avatar
July 23, 2011 at 12:13 AM delete

hihi..setuju...tp mish semua mish malu nak sebut. mish jenis bila betul2 hepi baru sebut. hehehe..memang jarang laaa dia tu dapat...tp sekali dapat. mak ai..sukanya dia tuhan je yang tau. hee

Reply
avatar
July 23, 2011 at 1:44 AM delete

kalau selalu sebut tuh..bosan la dengar...hikhikhik

Reply
avatar
ciput cedut
AUTHOR
July 23, 2011 at 7:15 AM delete

hehehe..kite penah rasa mcm ni,.satu perasaan yg indah sgt...lagi2 bile cinta tu hadir dlm diri..rasa indah x terkata2...mase tu lidah jdi kelu la...hehehe....rindu sgt kt my bucuk..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 23, 2011 at 11:33 AM delete

@najihah sahami hehe yeke..mesti si dia rsa best gila bila once mish sebut benda tu kan..ahaks

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 23, 2011 at 11:34 AM delete

@ciput cedut hehe..phewwit...komen yg sgt puitis la..;p

Reply
avatar
Abang Stalker
AUTHOR
July 23, 2011 at 7:55 PM delete

sebut i luv u mcm air hujan je..


:P bole?sentap hati gepren.hAHAHA

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 23, 2011 at 9:29 PM delete

sejak entri ni dah ada brape kali ungkapan tuh dah ? hehehe

Reply
avatar
July 23, 2011 at 11:54 PM delete

yups,betul tu aish,rara n tunang jrg sebut i love u,but bile sekali dye ucap tu rasa mcm melayng2 jeee.hehee

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 26, 2011 at 6:28 PM delete

haha haritu ziema ada mention pasal benda ni dekat kita punya abang SETH TAN. ziema mention pasal entry ni. then tetiba dia cakap 'awak, saya cintakan awak bla bla bla'. haha so sweeetttt~ hypothesis accepted! haha.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 26, 2011 at 7:29 PM delete

@.m y z. heheeeee kkaaannn?? tu la...terkesima tau ahaks

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 1, 2011 at 2:55 PM delete

tp klu acap sgt lafaz pn pst mengkompiuskan kita kn? btui x? wordz juz wordz. mute still can express their feelings. without wordz. subhanallah...

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...