RAMBUT REBONDING

 rambut rebonding. cantik?


Last weekend aku pergi Jusco. sebenarnya tiap minggu aku bertandang ke Jusco Seremban ni ha. aku dah banyak kali bagitahu kan? why korang tak cari aku kat sana? takkan ada lah macam tu kan. kau ingat kau Fatin Liyana ke? heh. emm aku rasa duduk Seremban ni macam bosan gila sebab tak ada kemajuan langsung dari segi pembangunan. jadi korang jangan harap lah aku  ni jenis sosial sosial ke apa. balik balik pergi Jusco je la kau. 

ok intro aku memang out. 

tak ada kena mengena langsung dengan rambut rebonding. cuma aku nak cakap yang aku pernah nampak sorang awek ni memang cantik sebab rambut dia kalau aku usap mesti tergelincir tangan aku. yela dah licin sangat rambut dia kan? extreme betul. so aku bayangkan adakah rambut dia ori? atau pun teknik rebonding semata mata? *dah macam nas ahmad ni pehal?

tapi untung la kalau rambut tu cantik ori. tapi kalau teknik rebonding semata mata, mesti cantik tu kejap je kan? sebab apa yang aku debate dengan member member aku yg pernah buat rebonding ni, first year memang cantik. tapi tu pun kalau guna product yang bagus lah. macam Loreal ke kan. memang lah tahan setahun.

lepas setahun tu, apa jadi? 

ha separuh keriting, separuh lurus. aku pernah tengok rambut macam ni. atas keriting. bawah lurus. fesyen apa ni? aku duk ngomel sorang sorang. rupa nya baru aku tahu, tu la akibat rebonding. mula mula memang cantik tak hengat rambut tu. tapi lama lama, jadi buruk. 

rambut kering, bercabang, lepas tu lagi teruk, 2 3 tahun lepas tu, mesti gugur punya rambut tu. so nak tak nak kau kena spend ribu riban untuk jaga rambut kau tu. amik vitamin, pergi spa, buat rawatan, macam macam lagi lah. tu pun kalau rajin plus duit nya ada. kalau yang dasar pemalas nak buat rawatan, lepas tu duit pulak sesak sesak nafas je, ha tu la yang akan terjadi pada rambut korang. anda menyesal?

seram tau. 

biar rambut buruk, asal hati senang. macam lelaki ni. haha

so moralnya, bersyukur la dengan rambut yang ada. biar buruk asal sihat. kalau cantik pun, tapi menyusahkan diri keesokannya, nak buat apa?
Previous
Next Post »

51 komen

Write komen
July 6, 2011 at 6:34 PM delete

apel penah buat act. masa matrik, kene tipu ngan apek kedai rambut, nak lain buat lain .dem

tahan lame gak sebenanye, kalau pndai jaga. tp x smestinye guna produk mahal. apel nye tahan nak dua tahun gak la. pastu k.o sbb tak jaga. haha

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
July 6, 2011 at 6:35 PM delete

bes la..stylo je mamat atas tu haha

Reply
avatar
Ct Aja
AUTHOR
July 6, 2011 at 6:36 PM delete

cool ar superman ni..hi3

Reply
avatar
July 6, 2011 at 6:38 PM delete

hmm betoi2...kdg2 jeles tgk org buat rebonding ni....tp bila pk,baik xpyh...nnti lg teruk,mnyesal plak....brsyukur ja....

Reply
avatar
July 6, 2011 at 6:59 PM delete

hahahah tergelincir tangan u ek ? hahah aish, u pun cikgu ek..ngajar katne..sorry laa jrang laa komen lepak lepak ni..petang ni ada la masa sikit nak lepak komen2 =)

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
July 6, 2011 at 7:06 PM delete

prnh buat rebonding skali je..
lps 2 xbuat dh..
skrg ni rmbot dh terok..
uwaaa..

Reply
avatar
July 6, 2011 at 7:12 PM delete

msa rebonding mmg cntik.. dah abis rebonding lgi terbaik.. ehehhe

Reply
avatar
ASaDa RyutaRo
AUTHOR
July 6, 2011 at 7:53 PM delete

kalau nampak orang yang rambutnya lurus teknik rebounding tu, saya rasa macam pelik.

bukan saya yang pelik, tapi orang tu nampak macam pelik. pelik tapi benar. hahaha..

Reply
avatar
July 6, 2011 at 7:59 PM delete

erk..alhamdulillah dengan rambut sedia ada...^^

syg duit laa nk g rebonding. mahal wo....

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 6, 2011 at 8:02 PM delete

hensem ape superman ni ...

dah tiap2 ujung minggu cari kat jausco tuh .. tak jumpa pong ...

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
July 6, 2011 at 8:42 PM delete

gila la..cuak aku tgok..kih kih kih kih

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
July 6, 2011 at 9:33 PM delete

aku tak ade gak terpk nak wat rebond tapi pk balik aku ni da la pakai tudung. kagn beketak2 rambut aku. buang duet jek.~

Reply
avatar
Liyana Aziz
AUTHOR
July 6, 2011 at 9:46 PM delete

betik! after buat segala rebonding ke, perm ke, sangat merosokkan rambut! hukhukhukhuk.. nyesal sebab penah buat perm, rambut asyik gugur je... =(

Reply
avatar
cik hani
AUTHOR
July 6, 2011 at 9:55 PM delete

cik hani tak penah rebond rambut sebab rambut mmg straight.. cuma tak secantek yang rebond la..
rasa mcm sayng duit je nak wat rebonding.. sebab kena spend byk utk maintainance rambut tu kelak..syg duit i oiiii...hihihi

Reply
avatar
July 6, 2011 at 11:09 PM delete

widad takot la nak buat rebonding ni..nak tunjuk pada sape kan?? suami..hahah suami pon tak de... kat luar sape nak tengok dah pakai tudung kan..so tak yah lah buat membazir jer.. ahh nak tanya la kalau buat treatment ok tak?? sma macam rebonding ker??

Reply
avatar
amna
AUTHOR
July 7, 2011 at 12:02 AM delete

brader pakai baju superman tu mmg hebak.. like the style. kikiki~~

Reply
avatar
Miss A
AUTHOR
July 7, 2011 at 1:37 AM delete

teringin jugak nak buat rebonding,tapi last2 tak jadi.i love my natural hair.Hehe :)

lgpun,kalau lepas kahwin,only suami je kot tgk.so buat ape nak lawa2.Die kena trime jugak kan baik buruk kite.

Ouh,berkaitan dengan rambut tu memang,kejap je.mcm kawan sye.lepas buat rebonding,trus kering,bercabang je rambut die.huhu taktaulah ape nak jd kan.hehe :)

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
July 7, 2011 at 1:44 AM delete

sy suke rambut kerinting...hehehe...

Reply
avatar
HAJAR hasan
AUTHOR
July 7, 2011 at 10:43 AM delete

errrkk!!!! lorh. awat sadis sgt lelaki tu. tapi takpe. asalkan dye happy.

pssttt: rambut itu mahkota wanita. jagalah ia sebaiknya. :)

Reply
avatar
July 7, 2011 at 5:31 PM delete

org rambut kerinting buat rebonding lg teruk rupanya..errr.. mcm ketak2 rambut abg naz! ehhehehe

Reply
avatar
July 7, 2011 at 5:44 PM delete

hahaha teruk gakkk..
sampai macam tu sekali..
x pyh ar rebonding kann..
boleh ke tak entahh..
tgk aku...rambut korea je..
hahaha =p

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 7, 2011 at 8:55 PM delete

alalaaa cunnya mamat superman tu. hahaaha. conclusionnya pakai tudung lagi senang. takde lah org complaint rmbut dia ni mcm ni. rmbut dia tu mcm tu. settle! :D

Reply
avatar
July 7, 2011 at 9:47 PM delete

pengakuan dr tunang rara, dye benci giler tgk rara buat rebonding.hehehe

Reply
avatar
July 7, 2011 at 10:47 PM delete

hahahaha. seram la kalau dapat bini ada rambut cam mak lampir. haha

Reply
avatar
amirah anis
AUTHOR
July 8, 2011 at 7:45 PM delete

hai2... :) xminat lah buat2 rambut ni..xreal...tp kalau cuci2..best jgk...enjoy!

Reply
avatar
FaraLoveChoco
AUTHOR
July 8, 2011 at 11:37 PM delete

cik aish.. fara ada tag utk lgi 1 contest.. hehe..:-)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:51 PM delete

@wan zuliyana [apel] o yeke..sbb klu ikutkan loreal paling ok..klu yg murah2 ni kdg2 ok tp tu lg buat rambut rosak..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:51 PM delete

@cik najihah nnt aish kimsalam kat dia ea.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:52 PM delete

@░♥si lampu neon♥░ ahaks..licin punya pasal kan..emm aah dulu gstt.. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:52 PM delete

@Cik Ezy tu la..tkpe cik ezy skng ni buat treatment kasi rambut tu ok balik ye

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:52 PM delete

@☀ Izzaty Hedry☀ ahaks ada mcm mamat superman tu tak?

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:53 PM delete

@ASaDa RyutaRo hehe tp lelaki kan suka prmpuan rambut cantik mcm tu..ni tak pelik..tp benar tau

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:53 PM delete

@najihah sahami ye btul2..tayah la membazir..asalkan rambut sihat cukup la

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:54 PM delete

@iPai haha yelah tu..ko mana nak nampak aku kann..sapa lah aku ni

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:54 PM delete

@ArulchelseA haha ko tk bis2 ngn cuak tau

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:54 PM delete

@Cik Mira aah btul2..nnt nak ikat rambut, rosak balik..bek tayah

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:54 PM delete

@Liyana Aziz yup sbb chemical dia kuat sgt..leh gugur rambut

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:55 PM delete

@cik hani yup..lepas buat kene rajin treatment..klu tak, rosak..so mmg pakai duit byk..syg kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:55 PM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY emm tah la..aish tka pernah caya dkt treatment saloon. sbb stil guna bahan kimia, so kt just buat sdiri kat umah..ada petua2 dia hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:56 PM delete

@amna main tepekjetu. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:57 PM delete

@Miss A selagi rambut kt nampak ok dan kemas, ok la..tp jgn la merebang mcm orggila lak..lari laki nnt. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:57 PM delete

@HAJAR hasan ye..jaga la sebaiknya...klu rosak..alahai sadis

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:58 PM delete

@b a m b a m ' s ahaha..tu la..mula2 cantik.lama lama ketak balik..pelik je tgk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:58 PM delete

@Far8 budak baik rambut korea ea? hahahaha...cayala

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:59 PM delete

@.m y z. yep betul..tp kdg2 dorang buat camtu utk suami..tp tu la..leh rosakkan rambut...da elok rambut asal..g buat sapa suh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:59 PM delete

@rara pinkmafia oo yeke? hahahaha..takpe..so jgn buat..dia da jujur abis dah tu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:59 PM delete

@FaraLoveChoco aish dah tak o9 2 arini..byk kene kejar..hehe..tengs tau

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 9, 2011 at 3:00 PM delete

@Taufiq Tiramisu mcm mak lampir ko kata.hahahahaha

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon