SURAT CINTA PERTAMA. KORANG SIMPAN LAGI?

Ok. tadi masa tengah kemas kemas *konon rajin ah, boleh blah!* aku terjumpa satu kotak. berhabuk gila. macam blog yang tak berupdate pulak aku tengok. aku bukak ah kotak misteri tu, ha misteri kau. cuak jugak nak bukak. kot kot keluar lipas terbang. mau aku lari keliling rumah kang. sekali lor, surat cinta masa darjah 6 rupanya. simpan lagi! kekeke. 

tu cinta monyet pertama. tiada dua atau tiga. masa tu darjah 6. wah gatal gila darjah 6 dah ada pakwe. jangan ikut contoh yang tak baik ni okay. 

sebenarnya budak tu, baru pindah sekolah aku. so kitorang pun tertanya tanya oh siapakan gerangan budak baru tu? hensem ke? pandai ke? bila dah tau, ok memang dia hensem. hensem kategori budak kecik la masa tu kan. ahaks. tapi dia tak pandai. pandai lagi aku. haha. dia nakal. so dia masuk kelas hujung. aku masuk kelas pandai. wek.

dipendekkan cerita, hari hari time rehat, dia mesti tunggu aku kat tangga. sibuk je nak ngurat. *eh asal tunggu kat tangga je ingat nak ngurat, haha lantak ah kan* ada satu kali tu, tibe tibe cikgu aku bawak budak budak yang tak siap kerja sekolah masuk kelas aku, budak ni dari kelas lain. ada ah 10 orang budak lelaki. dia pun ada. denda nya, setiap budak budak ni kena duduk bersila atas lantai dekat setiap meja student lain yang ada dalam kelas tu.

pastu dia pulak kena duduk bersila dekat tepi meja aku. dorang pun apa lagi, sorak sorak ah. konon kapel paling sweet. gila apa? haha. 

tapi takde istilah kapel masa tu. kitorang tak kapel pun. tak macam budak sekolah zaman sekarang. kitorang masa tu cuma gitu gitu jela. jumpa berdua tak pernah dibuat! lepas UPSR, dia pun bagi surat kat aku. kitorang tak dapat jumpa lagi since lepas tu, aku pun pindah. form 1 dah tak sama sekolah lagi. hehe. sedih pulak kan?


Photobucket
banyak kesalahan tatabahasa. saudari ye..bukan saudara. 
malas nak tulis, sibuk. haha. lawak.
ada pulak time time suruh telefon. takkan ada ah kan. ko nak ko call la! pehal aku lak. haha


Photobucket
masa zaman kegemilangan Osama Laden. pengaruh sikit sikit ah kat budak ni. kahkahkah


Photobucket
siap tulis tarikh lagi kat belah kanan. macam buat kerja sekolah pulak kan? haha. dia tipu. bukan tahun 2008! tapi tahun 1996! gila maju budak ni.


dengar dengar dia dah pun kahwin. dah ada anak dah. wah ayat nak frust je pehal? takde la. tak frust pun. sian PP Epal nanti. lalalala.




P/s : Tahniah dekat blog INI sebab menang RM50 untuk contest aku baru baru ni! hep hep horay!

Previous
Next Post »

51 komen

Write komen
July 12, 2011 at 2:32 PM delete

08?darjah 6?hahha...suweet gile

Reply
avatar
Shafiq
AUTHOR
July 12, 2011 at 2:39 PM delete

Wahh, kecik2 Dh Tangkap Cintan Ye..Hihi
Sy Xpenah Bercinta..Boleh?..

Reply
avatar
pRiNCe
AUTHOR
July 12, 2011 at 2:42 PM delete

haha..ade jugak..tapi x nk tunjuk..sbb romntik sgt..:)

Skodeng Awek Seksi Sampai Hidung Berdarah Tanpa Sedar

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 12, 2011 at 2:47 PM delete

hahah tatabahasa sumpah tunggang terbalik tapi tulisan dia lawa pulak. selalunya budak2 kelas hujung tulisan dia, mak aih. cakar harimau. haha. gila sweet kot. ziema main tulis2 surat pun masa form 2. tu pun dah buang dalam tong sampah sebab takut kena kantoi dengan parents. hahah.

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
July 12, 2011 at 2:59 PM delete

kehkehkeh..
comel giler..
terbaek la tulis surat mtk no fon..
haha

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:05 PM delete

ade simpan lagi..
hahahah bile bace balik kelaka la..
ayat nak skema je kan

Reply
avatar
July 12, 2011 at 3:10 PM delete

rara ada 2 tin surat cinta,yg pertama dh lupa.aish mmg besh lah leh tau ag.hehe

Reply
avatar
July 12, 2011 at 3:26 PM delete

pweeeiittt!!! cik aish ramai peminat..harap2 jejaka tu bahagia yer.. tapi ayat tak leh bla.. Widad pon ada dapat mase from 1 tapi ejaan bayak tak betul..tapi malang nyer widad dah buang mase 7 taun yang lepas..hahah..rugi kan tak simpan boleh tunjuk kat anak22..

Reply
avatar
nanad
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:27 PM delete

sangat berbudi bahasa tuu..compare dengan budak-budak zaman sekarang..heh

Reply
avatar
ciput cedut
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:36 PM delete

salam..dlu ade gak..tp dh lme dh...kelakar bile ingt..hehehe....

Reply
avatar
ir yien 9897
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:38 PM delete

best nyer dapat jumpa surat monyet lama2..hehehe

sweett.. btw tulisan osama tue cantik lah even darjah 6 kan :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:44 PM delete

@Asyieq-iN Rkey aah darjah 6.heehee..jgn ikut contoh ni..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:44 PM delete

@Shafiq hehe bukan la becinta..cuma..tah..admire je ..lalalala..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:45 PM delete

@pRiNCe haha adess...romantik tu la yg best tuh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:45 PM delete

@.m y z. btul2...tulisan dia kira lawa gak ah walaupun lelaki darjah 6 kan..hehe...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:46 PM delete

@Cik Ezy tu a..sbb da lost contact kan..ada alamat je.. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:46 PM delete

@cik najihah hehe..tu ah..ayat mmg skema..tp rasanya dak2 sekola becinta zmn skng, tak mcm ni kan..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:46 PM delete

@rara pinkmafia pergh lgi dasyat..hahaha...phewittt

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:47 PM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY haha..tula..tak sngka lak aish simpan lg..aish mmg syg nk buang brg2 lama..byk kenangan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:47 PM delete

@nanad haa setujuu!! mmg baik la compare ngn dak2 skng..dorang lg advance

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:48 PM delete

@ciput cedut hhee tu la..ingat blk, boleh syum sampai telinga

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 3:48 PM delete

@ir yien 9897 huhu tulisan dia mmg ok..walaupun dia budak kelas ujung. ahaks

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
July 12, 2011 at 4:07 PM delete

hehe..comelnye.. kcik kcik lg dah ade pminat ye cik aish..:)

Reply
avatar
ct-kama
AUTHOR
July 12, 2011 at 4:07 PM delete

adooiiii...kelakar...=))

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 12, 2011 at 4:54 PM delete

wah .. cantik gila tulisan dia .. budak darjah 6 kot .. serius cantik ..


tapi pelik juga, napa nak ngurat tapi suruh orang yang call dia .. hehe ..

er, ada juga simpan kotak cam ni .. tak pergi geledah lagi .. kah2 ..

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 12, 2011 at 4:56 PM delete

header tukar lagi ?? wah2 .. rajinya ..

Reply
avatar
nelly
AUTHOR
July 12, 2011 at 5:17 PM delete

wow .nely dah lama buang ~

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 5:33 PM delete

@khadijah hehe..ala tijah pun mesti ada peminat kan kan..malu lattewww nk ngaku

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 5:33 PM delete

@FYA PELANG! ahaks..syg tau buang..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 12, 2011 at 5:33 PM delete

@iPai nama pun kanak2 rebina lg masa tu. haha

Reply
avatar
HonEyBuNNy
AUTHOR
July 12, 2011 at 8:57 PM delete

ila pun simpan lagik surat2 cinta yang ada...;_0

tahniah kepada blog yer...;)

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
July 12, 2011 at 10:32 PM delete

dah bakar...sbb tak minat budak tu...
hehehe...
kesian die sampai sekarang tunggu..

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 13, 2011 at 12:45 AM delete

Hobi ? cik Aish ni kerja apa ek .. macam banyak masa lapang je ..

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
July 13, 2011 at 10:32 AM delete

sy mana de simpan lg..bila thnnye.. berkurundah..ingt drjah 6 thn 93..mana nk simpan lg..

Reply
avatar
July 13, 2011 at 11:07 AM delete

ehhehe..kelakar lak.. akak x prnh lak ada surat2 cinta nie.. terjumpa surat cinta abang ada lar.. wahahaha..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 13, 2011 at 12:07 PM delete

@HonEyBuNNy perempuan mmg suka simpan kan..lelaki buang je. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 13, 2011 at 12:07 PM delete

@Fazil Hamid haha..cis..mengkejikan..sian dia

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 13, 2011 at 12:08 PM delete

@iPai manede byk masa lapang..post pun auto publish..update mlm2 je..header ni pun 10 minit je aku buat..cincai. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 13, 2011 at 12:08 PM delete

@ArulchelseA ee eei kamu dah tua ye.. hehehe gurau je

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 13, 2011 at 12:08 PM delete

@b a m b a m ' s abang? abang betul ke abang ehem ehem.hehe...

Reply
avatar
July 13, 2011 at 1:22 PM delete

hahaha...dlu2 main surat2 je kan.haha..lawak2.

Reply
avatar
July 13, 2011 at 1:22 PM delete

hahaha...dlu2 main surat2 je kan.haha..lawak2.

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 13, 2011 at 1:47 PM delete

owh macam gitu .. faham2 ..

Reply
avatar
July 13, 2011 at 9:32 PM delete

hehe..cik aish..mana tak nyer widad buang dah tak penting buang la..hahah..

Reply
avatar
July 13, 2011 at 11:33 PM delete

surat cinta pertama takde..tp sms 1st love ada la, dlm diari...hehehe...

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 26, 2011 at 11:06 PM delete

OK MISSION COMPLETE! HAHA banyak gila miss entry. nak rehat balik XP

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 31, 2011 at 11:12 PM delete

aku dh buang semua. siap bakar dgn pic2 dia skali. sb aku syg kn apa yg aku dh ada skg. laling... i lap u most....

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...