TERMINAL ONE SEREMBAN TEMPAT DATING PALING LOW CLASS

sebenarnya aku nak cerita tentang Terminal One ni sejak aritu lagi. nak publish dah. tapi aku peram dulu agak agak nak jadi tuak, baru ah aku publish. so korang jaga jaga jangan mabuk lepas baca entry ni. 

tapi aku bukan nak cerita pasal tuak ke arak ke mabuk or wateva. tapi aku nak share dengan korang yang pernah duduk seremban, atau pun pernah naik bas or komuter and singgah terminal one seremban ni. so share share la pengalaman tu ye! ;p

tengok environment dalam tu, gelap gelap je. dari sini aku nampak orang indon, nepal, filipin, bersidai kat tangga tuh. ahaks

dulu kan masa aku remaja ala ala gadis sunti yang sweet sweet tu, aku selalu gak turun sini. haa malunya ingat balik citer 10 tahun lepas. aku pun tak tahu kenapa budak sekolah mesti dating kat sini. maybe dia dekat dengan stesen bas. so korang pun tahu kan dak dak sekolah akan naik bas jemput pakwe ke makwe ke kan. "you tunggu bas nombor plat bla bla bla, i naik bas tu, you naik tau"! ok macam tu ah kan lebey kurang. tragis. 

tapi lama lama aku naik menyampah masuk terminal one ni. sebab..
  1. kat sini lah budak sekolah balik sekolah, melencong, tapi before tu, dorang bukak ah tudung, tukar kasut, yang lelaki lak, akan bukak tali leher, kuarkan kemeja dari seluar, and naikkan kolar baju. well kau tetap budak sekolah la oi!
  2. kat sini lah semua pelancong asing akan berkumpul menemui sahabat handai. kalau mat saleh aku tak kisah lagi. tapi pelancong asing ni sebenarnya bangla, nepal, indon, dan macam macam puak lagi ada. yang gelap, yang berkarat semua ada. pilih jangan malu malu
  3. kat tangga tangga terminal one ni akan ada port port tersembunyi untuk budak budak kapel yang mereng ni beromen romen. halo. korang ni dah takde mak bapak ke ha? jangan sampai aku jumpa korang kat tangga tu. (samseng pulak aku harini.hehe)
so kalau diberi pilihan, aku takkan jejak terminal one ni. biar lah orang nak kata aku anak nogori tak sodar diri. tapi nak buek camno. aku sendiri ngeri dengan tempat aku ni. aku kalau nak window shopping, better aku turun Jusco (so sapa sapa terjumpa, say helo la ye) tak pun aku turun melaka. nak turun KL, macam menyampah pulak nak harung jam. 

moral of the story, sapa sapa budak budak sekolah yang dating kat sini, ingatlah, jangan jadikan diri korang low class! baik korang duduk rumah baca buku. haha..keji weh statement.

ok lah bye.
Previous
Next Post »

50 komen

Write komen
July 1, 2011 at 1:12 PM delete

dulu duduk seremban, tak pernah sesekali jejak kaki ke sini..hehe..

Reply
avatar
robowtasmara
AUTHOR
July 1, 2011 at 1:19 PM delete

pernah tinggal seremban time practical kat HTJS dulu, terminal1 ni mcm seram je tgk, gelap smacam, haihh xDD "pelancong" pun ramai =.="

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
July 1, 2011 at 1:23 PM delete

memana je ada kes2 mcm ni...nk dating kat melaka ke jb ke klcc pun ramai pndatang tp tk kan nk dating kot.. kih kih kih.. berperangai dating pun 2x5 ngan bangla dah low class..

*nak tmpat ok g masjid..tk yah dating2 ni..

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
July 1, 2011 at 1:34 PM delete

hahaha
penah sekali je pegi sini selame 2 taon blaja kat N9

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 1, 2011 at 1:45 PM delete

@Anis Adila Aris hehe yeke? nape? so pegi mana je

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 1, 2011 at 1:45 PM delete

@robowtasmara ahaks..yup..skng lg tragis...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 1, 2011 at 1:46 PM delete

@ArulchelseA hehe..btul..tp rasanya terminal one ni lg sadis..sbb terlalu ramai..bukan ramai je..terlalu!

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:08 PM delete

pegi plk kt gsc atas tu lg seram woi. da kbnyakan peniaga kt sane org asing juge. huhuhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:17 PM delete

@Cik Mira oo yeke? ak tak perasan..tp aku tau yg dtg tu byk org asing..scary especially tpt parking

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:20 PM delete

pergh .. gila ah .. terminal ni membesar bersama aku kot .. daripada tempat ni suci sampai tempat ni tak suci ...

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:22 PM delete

Dulu sebab takde tempat lain sangat ek, macam cik aish cakap juga, tempat ni dekat dgn bus stop ..

tp memang skrang penuh dgn pendatang asing yang ramai2 ..

aku hanya datang sini bila, aku kena cari barang2 tertentu dengan harga tertentu .. haha .. contoh, tgk harga hp, tgk game, n kedai popular ..

lama dah kot tak dtg sini .. ajak cik aish pergi r ..

Reply
avatar
Finaz Jaafar
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:25 PM delete

dlu ms study kat polipd slalu jadikan terminal 1 ni tmpat prsinggahn utk naik bas..tapi namenye nak dating kat sini idok leeeerrrrrr

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:26 PM delete

@iPai haha..yup..sini je byk jual brg2 enset..aku mmg turun sini sbb nak tgk brg2 enset..popular? kat jj ada kot.hehe.. ajak aku? taknak la g terminal one.hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:28 PM delete

@Finaz Jaafar hehe stesen bas pun scary kan? salute ngn stesen bas melaka...tak scary mcm ni

Reply
avatar
shah
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:29 PM delete

baru je hari isnin pegi terminal one ni....nak beli DVD PS2 nak main game...1st time datang terminal one..mmg low class...tp hajat nak beli DVD game punye pasal tetap la diteruskan...dengan Parking selepas jam 10 harganya RM2.10..hahaha tapi sebelom 10 lagi mahal...RM4.20...motif???... masuk2 je kat tingkat atas skali GSC....pon low classs....xbest..muahahaha

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:41 PM delete

marah btol cik aish.. ish, budak budak skrg ni kan.. mntak dijauhkan kita dan keluarge kite dari bnde yang macam tu.. amin

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:44 PM delete

@shah huhu parking dia mmg mcm tutt je tau..da la scary..pastu kene byr lak..hadoi..mahal tuhhhhh utk bangunan taraf mcm tu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 1, 2011 at 2:45 PM delete

@khadijah hehe bukan la marah..cuma tu la..sedih je tgk budak2 skola ni..zmn aish dulu pun, kitorang dak2 skola ada gak pegi..tp rasanya skng lg truk kot..tah la

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 1, 2011 at 3:02 PM delete

tp memang tempat kenangan r .. uhuh... sayu je tgk bila dah jadi cam ni ..

n aku tak tau plak ada kes yg ko kate kat tepi tangga tuh ..

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
July 1, 2011 at 3:37 PM delete

ohh ade ke budak2 berdating..?
alamak, pernah pegi situ sekali je, 2 tahun yg lepas, mase mula2 kenal ngan si dia. itu pon pergi ramai2..

Reply
avatar
July 1, 2011 at 3:46 PM delete

yup.. i suka ngan tjuk entry u tu.. btoi gak terminal one tmpat low class orang buat date...

Reply
avatar
July 1, 2011 at 4:26 PM delete

a'a..nmpk menakutkn....huhu....x pa,p seremban nnti xpyh p dah sini...hikhik

Reply
avatar
hidheryusof
AUTHOR
July 1, 2011 at 7:10 PM delete

terminal one tuh kat mane eh..

Reply
avatar
hidheryusof
AUTHOR
July 1, 2011 at 7:10 PM delete

terminal one tuh kat mane eh..

Reply
avatar
MieMiM0301
AUTHOR
July 1, 2011 at 7:59 PM delete

dulu masa zaman sekolah..memang selalu pegi sana..sebab tusyen dekat2 situ jer..tapi dah besar sikit nie memang jarang gi sana..selalu g jj jer..

Reply
avatar
July 1, 2011 at 10:30 PM delete

widad tak pernah singgah terminal one seremban ni...tgok macam tak menarik jer..heheeh..widad pernah naik komuter sampai seremban lepas tu ada member tunggu jemput..sbb nak g uma open house member..

Reply
avatar
Oppa Kudin Nz
AUTHOR
July 1, 2011 at 11:31 PM delete

dah lame x pergi sana..
tempat nak melabur duet jugk tuu..haha

Reply
avatar
ASaDa RyutaRo
AUTHOR
July 1, 2011 at 11:43 PM delete

hahaha.. pernah pegi dating kat situ sekali! sekali tu je lah..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:12 AM delete

@iPai ada je..ak bc dalam paper dulu..hmm

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:13 AM delete

@Marya Hana haha...ramai kot yg dating kat situ skng ni..dak2 skolah la majoriti nya..emm aish pun penah g dulu..ahaks..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:14 AM delete

@Siti Fairuz Iskandar actually tmpat tu bukan la nak pandang rendah..tp disebabkan environment dia tu buat kt rasa geli la nak gi..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:15 AM delete

@hidheryusof dekat tepi bukit celahpong. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:15 AM delete

@MieMiM0301 hehe yela..sama la..aish pun..skng g jj je..tak minat nk g t1 lg

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:16 AM delete

@WidadCutieyGirlZ StorY hehe mmg bila kt tgk, mcm tpt scary je..n mmg scary pun..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:17 AM delete

@Oppa Kudin Nz oo yeke..ko beli apa kat sana oppa?

Reply
avatar
July 2, 2011 at 5:11 AM delete

pergi terminal one ni da macam kita ni dok kat negara asing... heeee~

Reply
avatar
nysa
AUTHOR
July 2, 2011 at 8:16 AM delete

haha..betol la cik aish..memang tak suka sangat pergi term tu..penuh dgn org indon,nepal jeee...menyampah kowt !!!!! hehe

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
July 2, 2011 at 12:36 PM delete

ingatkan dah lame tutup...hehehe...rupenye bukak lg..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:34 PM delete

@Izzat Nazmi Saiful Bahri aah kadang2 konfuse..ni msia ke indon?

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 2, 2011 at 1:34 PM delete

@nysa huhu sgt menyampah..pastu pandang mcm nak telan org

Reply
avatar
Tea
AUTHOR
July 2, 2011 at 8:47 PM delete

eh, org nogori ke? aaa, jumpa lg senogori. -..-
memang low class okeh dating situ. serius xpenah. wakaka. paling sakai pun JB. ehh? *tetiba. poyo lagikk.

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 3, 2011 at 8:04 AM delete

uhuhuh ... apa lg, suh cik aish naik jadi datuk bandar ..

haa tea pon dah jumpa cik Aish ni .. korang dua ni aku jumpa hari yg sama dan aku dapat tau korang2 dua duk seremban .. huhuhuh ... kecik betul dunia ..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 3, 2011 at 4:58 PM delete

@Tea haha paling sakai JB ea? okkkeeee..hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
July 3, 2011 at 4:59 PM delete

@iPai apa kau merepek ni ipai oii..hahahaha..ko klu jumpa aku, jgn buat perangai mcm ni..ok.haha

Reply
avatar
saiazuan
AUTHOR
July 4, 2011 at 1:08 AM delete

t1 ni la tmpat dak2 smban membesar huhu :D

cool sabtuday gathering with bloggers http://eleventx.blogspot.com/2011/07/blogger-sports-carnival-2011-with.html

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
July 4, 2011 at 7:16 AM delete

er ..? aku buat perangai ape ?? T_T ...

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
July 4, 2011 at 10:39 PM delete

ewwww tangga pun boleh jadi port? apa lah nak jadi dgn budak2 sekarang. kat mne2 pun sume lebih kurang je kot. nasib lah ziema ni jenis jarang kuar rumah. so tak payah lah mengadap benda2 mcm ni.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
December 26, 2012 at 9:03 AM delete

pelancong nye hensem xpe jugek..hehe

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon