5 'PERTAMA KALI' DALAM HIDUP

tengah teringat ingat char kuew teow petang petang ni, tiba tiba aku ingat 5 perkara yang pertama kali jadi dalam hidup aku. aku pun tak faham apa kene mengena char kuew teow dengan entry ni. mungkin sebab aku taknak ingat sangat bentuk makanan feveret time perut aku tengah berdendang tora ni, so thats why aku kena pikir benda lain pulak. 

pertama kali dalam hidop aku...

1. kena sepak terajang dengan sorang lelaki dayus pada tahun 2006. mak ayah dia nangis nangis supaya aku tak buat report polis sebab mendera fizikal aku depan rumah sewa pukul 5 pagi gara gara cemburu babi buta. dah babi, buta pulak tu. 

2. simen kaki sebab crack dari buku lali sampai betis akibat kemalangan jalan raya sebab naik motor dekat hiway. terduduk atas hiway sikit lagi kene gilis lori. fuh nasib hidup lagi. kuku kaki habis semua tercabut. kelakar tengok jari takde kuku. tinggal daging je pink pink. ngeri ?

3. jejak kaki di kota London pada tahun 2006 dan France, Italy dan Switzerland pada tahun 2011. Mac haritu.

4. menitis air mata masa nyanyi lagu UiTM di hatiku time konvokesyen sebab masa tu rasa happy gila dapat gak habiskan study walaupun banyak ponteng kelas lepas tu suka tangguh assighment

5. repeat satu paper sebab bergaduh dengan lecturer pasal lecturer tu dengki tak nak bagi markah tutorial. salah aku gak sebab suka ponteng kelas dia. tapi dia pun bersalah sebab dia ajar tak best. haha. 

nama pun pertama kali. memang tragis dan meninggalkan kesan dekat hati pink aku ni. tapi the past makes you stronger and more able to deal with similar scenarios in future. satu hari nanti, kita akan ingat balik semua benda 'pertama kali' ni dan senyum. Coz you will have only consciously remembered the happy memories.

waaa jam baru pukul 5 petang. lambatnya nak berbuka. ok bye.

lupa lak lagi satu. pertama kali aku mimpi basah. entry tu aku malas nak tag. haha malu. 



Previous
Next Post »

44 komen

Write komen
August 8, 2011 at 5:40 PM delete

waah. gila betol laki tu. memang babi tu. kesian ko.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 5:48 PM delete

@Taufiq Tiramisu haha..walaupun da lama, tp stil ingt lg..gila btol.

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
August 8, 2011 at 5:53 PM delete

cuak aku..kih kih.. kena trajang ke dulu..kih kih

Reply
avatar
tort
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:12 PM delete

yg mimpi basah tu x leh blah~!! hahaha...

Reply
avatar
Dzarief Zuhdi
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:20 PM delete

ish.. babi dayus..kasi flying kick jer..


crita mimpi basah tak der ker.. haha.. nak tau jugakk..hahaha

Reply
avatar
Miss Xyz =)
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:22 PM delete

mak dgn ayah dia je yg nangis? anknya? haha XD apa2 jelaa..

apa2 pun, pnglmn ajr kita lbih dewasa ;)

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:30 PM delete

Hoh??pernah kena terajang ke??
Siannnn....

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:35 PM delete

pergh .. gila ye .. macam2 betul ..

nak komen satu2 macam takleh blah plak ..


1. ni ke benda yg ko nak kongsi tuh ?

2. aku tak penah kena exiciden cam ni

3. london memang sejuk .. rugi aku tak pergi jejak bridge ..

4. wewwiiittt .. graduation goggle ..

5. mak ai .. berutal sangat ni sampai gaduh .. uhuhuh

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:36 PM delete

mimpi basah tuh memang takleh blah ok ..

Reply
avatar
August 8, 2011 at 6:39 PM delete

wahhhh cam ngeri ja 2 tratas tu....mcm mn rasanya kena trajang kan....kuku trcabut....eeee...mntk2 la xdk pngalmn cam tu....yg no5 tu plak lwk....hehe....

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
August 8, 2011 at 8:17 PM delete

heee... cik aish punye hantaran ni dah kene turun ni, sebab dah ade kecederaan xde kuku..hee bestnye dpt jln2 tu.. suke..:)

Reply
avatar
August 8, 2011 at 8:22 PM delete

pergh mmg tragis siot..saya baca pun nak nangis2 je terharu gila...!!! halo aishh sorry lama da sangat tak singgah komen T_T macam bz je hidup saya ni woooahh

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
August 8, 2011 at 8:27 PM delete

kenangan sekali seumur hidup.. harap jgn berulang lg.. huhuhu..

Reply
avatar
August 8, 2011 at 8:27 PM delete

yg terakhir, kena warning awal2 untuk 15 ke atas sahaja. hahaha. kuning2.

tang kemalangan jalan raya tu, serius cuak sbb terimaginasi. huhu.

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
August 8, 2011 at 8:35 PM delete

gilelah kan..
yg no 1 tu..babi x cm tu hahah

Reply
avatar
August 8, 2011 at 9:06 PM delete

len kali report jek aishhh!! kang dia pukul anak dara org lain lak..ishhh!!

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
August 8, 2011 at 9:36 PM delete

lelaki kadang byk mengajar kita kan..

1st time kn ada, baru boleh tau baik ke buruk.. :)

Reply
avatar
August 8, 2011 at 10:15 PM delete

best nyer g kota london...;)...

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:19 PM delete

siot punya lelaki. huhuhu.

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:20 PM delete

Alhamdulillah setakat ni tak penah kena tendang lagi dengan lelaki. tapi, kena tumbuk penah. ==,

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:34 PM delete

@tort haha.. suka tort ea tang tu..weeee

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:35 PM delete

@Dzarief Zuhdi haha..taknak la setori pasal mimpi basah..bulan posa ni kan. hahahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:35 PM delete

@Miss Xyz =) anak dia tak nangis. huhu..anak dia bengis..wah sempat lak aku mengumpat org ni. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:35 PM delete

@Cik RoSs hehe tu pAsal serik nk becinta lagi dulu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:36 PM delete

@iPai aku dah kata aku berutal orgnya..blog je pink tau. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:36 PM delete

@iPai hahaha aku pun rasa mcm tak leh belah je ayat tu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:36 PM delete

@Jasmin Ibrahim hehe nak buat camne..sume org mesti akan lalui pengalaman2 mcm ni.. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:37 PM delete

@khadijah aiyak dijah skng kuku aish dah tumbuh la..hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:37 PM delete

@░♥si lampu neon♥░ yeke..tkpe tkpe..aish faham, cikgu.. hehehe...sudi komen ni pun dah terharu sgt2 da ni

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:37 PM delete

@gadis melayu yup..mintak jgn la berulang lgi..aminnn

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:38 PM delete

@Mr.Thinker@Ali haha..nape 15? nape tak 18? tu la..baca balik pun ngeri lgi..haish

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:38 PM delete

@cik najihah huhu..tu la..babi pun bersopan santun lagi.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:39 PM delete

@b a m b a m ' s em tak sampai ati..mak ayah dia baik ngn aish..so aish pk mak ayah dia je...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:39 PM delete

@izfanora yup..mmg..lelaki ni mmg buat kt belajar mcm2 ttg hidup ni tau.huhu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 8, 2011 at 10:39 PM delete

@Tea Dno pergh yeke? hmmmm lelaki mcm tu mmg taklayak jadi lelaki..suh dorang jadi nyah

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
August 9, 2011 at 8:50 AM delete

eh same lah kite, mase konvo cam sedih lak nyanyi lagu uitm, sbb teringat main2 mase belajo, mak ayah harapan menggunung.. sobs.. :(

lelaki yg dayus tu, NYAH KAU!!

Reply
avatar
Unna
AUTHOR
August 9, 2011 at 10:49 AM delete

kesian cik aish kena sepak. huhu kalau unna report je polis. baru padan muka.

part mimpi basah xleh blah sgt. cik aish cik aish. lebeh masuk air lam kepala ni. hihihi

Reply
avatar
miss moon
AUTHOR
August 9, 2011 at 11:44 AM delete

wah..beestnye dpt g london...msti seronokkan.

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 9, 2011 at 2:26 PM delete

haa, nanti kau tgk search keyword dalam blog ni ada tak keyword mimpi basah .. mesti tibe2 naik tinggi kan .. haa, ayok tak tau !!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:12 PM delete

@Marya Hana ha ah tu la kan..huhu..mmg sedih .. tatau nape..ayooo

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:13 PM delete

@Unna haha ala..bukan la mimpi mcm dak lelaki..mimpi majlis kawen je..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:13 PM delete

@iPai haha..adess yeke..pasni aku tukar la..mimpi kering

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 13, 2011 at 7:37 AM delete

tp sb kene terajang tu yg cik aish dpt pluang pegi london kn? ops sori. he3. ms silam mmg mbntk kite menjadi spt apa yg kite skg ni.so skg ni cik aish lebih GAGAH & KUAT HATI kn? bravo....

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...