AKU BELI KAD RAYA SPECIAL! KORANG ADA KER?

Salam..
sekarang ni aku dah tak produktif macam dulu yang gila publish 4 ke 5 entry satu hari. sekarang nak publish satu entry pun macam berpeluh peluh. sebab kesuntukan masa. banyak kerja kerja yang kena disiapkan, dating, malam pergi terawih lagi, lepastu siang pulak macam mengantuk dan otak beku tak ada idea. 

so hope penjelasan aku ni dapat la meredakan kesangapan korang yang selalu kecewa sebab asyik hadap entry yang dah basi je dalam blog ni. ahaks.

korang still guna kad raya tak?  

dulu masa sekolah tangan ni gatal je nak beli kad raya. lepas tu lumba lumba dengan kawan kawan siapa paling banyak dapat kad raya. sekarang? nan hado. semua dah canggih. guna facebook sumenya. dah tak sweet dah. :p

last week aku ada beli kad raya. actually aku tak tahu nak hantar kat siapa pun. tapi just nak beli sebagai charity sebab kad kad ni dibuat oleh mereka yang menggunakan berus warna dengan mulut dan kaki. sangat bermutu tinggi kalau korang tengok. 

harga satu set yang aku beli ni harga dia RM35. satu set ada 8 keping. berbaloi la sebab memang cantik. sebenarnya walaupun agak mahal, tapi mana tahu pembelian kita ni dapat sedikit sebanyak menyara hidup dorang ni kan? so jom kita tengok kad kad yang aku beli ni. cantik gila..


so diingatkan lukisan pada kad raya aku ni bukan nye printed ye..tapi dilukis dan diwarnakan menggunakan berus dengan kaki dan mulut. 
 
Photobucket
Photobucket



PhotobucketPhotobucket



Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

teruja bila tengok dorang lukis kad raya..kita yang cukup kaki tangan pun tak boleh lukis cantik macam dorang lukis. tu la dia kan..bakat yang Allah bagi. walaupun dorang ni ada kekurangan, tapi dorang ada kelebihan yang takde kat kita. :) 

Previous
Next Post »

37 komen

Write komen
August 2, 2011 at 12:40 PM delete

tu laahhhhh seyes susah kot
nak buat..aku nk jugak lahhh..
aku rase last dulu dapat time form5 je..
tapi yg kelaka nye..
lelaki bgi kat pempuan..
pempuan bgi kat lelaki..
agagaga..

Reply
avatar
August 2, 2011 at 12:40 PM delete

kreatif diorg kn
kita nie nk lukis org lidi pn blm tntu jd
ehhe

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 2, 2011 at 12:46 PM delete

wah cantiknya .. suka yg 2nd last tuh ...

betul tuh, sama2 laa kita menolong yg memerlukan .. kegembiraan patut dikongsi bersama

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
August 2, 2011 at 12:50 PM delete

tiap tahun babah dija beli kad raye dari diaorang ni, memang kreatif kan, tahun ni tak beli lagi.. dulu dulu rajin bagi kad raye, sekarang malas dah tau..hee

Reply
avatar
August 2, 2011 at 12:54 PM delete

semua ni ka cik aish beli????? tp mmg cantik la....berbaloi la mahal pun kn....tp cantik2 cm ni,syg plak nk bg kt org kn.....baik simpan.....hehehehehe

Reply
avatar
Dea
AUTHOR
August 2, 2011 at 1:08 PM delete

time skolah dulu, memang ktorang suka tukar2 kad raya..skang xde dh... huhu..pkai fb je wish..:)

Reply
avatar
August 2, 2011 at 2:46 PM delete

cik aish beli kad byk2 x tau nk bg saper.. meh bg cik bambam meh.. hehehe

Reply
avatar
EYFAalias
AUTHOR
August 2, 2011 at 3:20 PM delete

wahhh. suka gambar no. 2 yang kacau dodol tu. hehee. a'ah dulu2 selalu aje kumpul kad raya. skrg asik sms je. boring kot.

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 2, 2011 at 3:27 PM delete

errr cantek gila. ape kata cuba pos kan kat tea? huhuhu.

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 2, 2011 at 3:29 PM delete

tea lagi suka tengok kad gambar masjid tu. kedua-dua. kuning dan biru. serius nampak cantik dan seninya. :)

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
August 2, 2011 at 3:47 PM delete

kite yg cukop kaki tangan ni pon x boleh buat kad mcm tu kan..?

i lame gila x kasi card raya... mesej je. itu pon mesej sampai lambat kan..?

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
August 2, 2011 at 5:11 PM delete

ooo memang cuak dia melukis tu.. kih kih..

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
August 2, 2011 at 5:26 PM delete

kelebihan yg tiada pada kita.. subhanallah.. Allah Maha Mengetahui..

Reply
avatar
Abang Stalker
AUTHOR
August 2, 2011 at 5:45 PM delete

guwa sanggap entri lu aish!HAHAHAH ;))


aish,bg saya satu la :D *bt mke x malu ni.haha

eh,diorg ni mmg kekurgan pd fizikal,tp byk kelebihan yg lain.lukisan yg sgt cantik :)terharu.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 2, 2011 at 6:53 PM delete

subhanallah.. MAHA SUCI ALLAH yg mcipte ssuatu tanpa sia2. bila agaknya aku mmpu msyukuri nikmat-MU ya ALLAH...??? sob3...

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
August 2, 2011 at 8:22 PM delete

kreatifnye..
org normal pon xleh lukis secntek ni..

Reply
avatar
Acik
AUTHOR
August 2, 2011 at 9:25 PM delete

walaupun ada kekurangan mereka diberi kelebihan yg org sempurna macam kita x ada. cantik2 lukisan tu!

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 2, 2011 at 11:41 PM delete

@Anonymous
wah anon yang baik itu ..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 11:57 AM delete

@iPai kekeke sempat lg ko kan.. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 11:58 AM delete

@Acik yup..tu la..so kt ni kene la bersyukur ngn apa yg kt ada.. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 11:58 AM delete

@Ezy Chiaki tu la..stiap org ada kelebihan dan kekurangan..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 11:59 AM delete

@Anonymous :) stiap apa yg tuhan ciptakan tu ada hikmahnya :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 11:59 AM delete

@Abang Stalker hehe sangap? ye tau. aish da update tu, jgn sangap2 lg k. hahahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 11:59 AM delete

@ArulchelseA boleh tak satu hari ko jgn guna perkataan tu. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:00 PM delete

@Marya Hana haha biasa la tu..line busy..nak senang hantar by hand je..kad raya lg best kot.. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:00 PM delete

@Tea Dno hehe aah aish pun suka yg tu..cantik..leh kata kan sume la cantik!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:01 PM delete

@Tea Dno hehe pos kat tea? tea lak nak pos apa kat aish? kt tukar2 nak? haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:01 PM delete

@EYFAalias aah skng kumpul msg lak..tp tah la..msg mcm tak se sweett kad

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:03 PM delete

@b a m b a m ' s ala sis..klu sis nak, sis kene la dtg sini..aish bg by hand. ahaks

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:04 PM delete

@Dea aa ah skng pakai fb wish.. hee..tu la..sian kad raya..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:04 PM delete

@Jasmin Ibrahim haha yup..aish rasa syg lak nk bg siapa2..tp tu la...ingt nak bg si dia. kekeke

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:05 PM delete

@khadijah oo yeke? beli ngn dorang gak? tu la..cantik kan? berbaloii

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 3, 2011 at 12:05 PM delete

@Far8 budak baik huhu ah ko..dr kecik da pandai kan.. haha

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 3, 2011 at 2:42 PM delete

@Cik Aish
sempat je ... sapa laa anon ni ye ..

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
August 6, 2011 at 11:48 PM delete

waw serious cantik gilaaa. kalau ziema lah yang kaler2 benda alah ni, hancur kot. watercolour2 ni lemah sikit. Allah Maha Besar. dia tarik nikmat kaki dan tangan tapi dia bagi bakat melukis and mewarna yang hebat, yang takde pada org lain :)

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...