CELEBRATE RAYA DENGAN TITLE SINGLE

 yes, i have nobody

dah dekat dekat nak raya ni, mesti ada yang dah start shopping beli baju sama sama dengan awek, pakwe masing masing aite? ada yang janji nak beli baju warna sama. yang si pompuan nak beli baju raya pink, so yang pakwe kena pink jugak. sangat tak boleh belah tau. haha. 


common things yang kapel buat masa bulan puasa




 plan buka puasa sama sama dengan si dia.



 gigih kejutkan si dia bangun sahur


pakai baju raya sedondon..sama kaler gittew

tapi yang single mingle camne ea? walaupun ada yang stil boleh gelak gelak, happy happy kuar dengan kawan kawan, tapi sure korang mesti rasa lonely gak kan? tak sepuluh, mesti ada satu point kat situ. :p same happened to me last 2 years

dialog common aku dulu...
"i wanted that somebody. but i have nobody now. and feel really lousy. it hurts to celebrate raya without somebody. i cried..." 

hm. satu je aku nak nasihatkan orang orang single ni. dua tahun aku celebrate raya without somebody special. nak pergi mana mana, always ask family ke, kawan kawan ke untuk temankan. walaupun rasa tu lain, tapi benda tu buat kita rasa berdikari. tanamkan dalam diri, kita boleh gembira celebrate raya tahun ni walaupun kita takde siapa siapa special. 
i always told myself, he will come by one day. i just have to be patience. so korang yang single mingle tu, u too be patient, you will do fine one day :) stay happy.

P/S - raya nanti, rajin rajin kan la pergi open house mana tahu jumpa jodoh kat sana. hehe. eeeewwww
Previous
Next Post »

34 komen

Write komen
NaNaKyu
AUTHOR
August 9, 2011 at 12:49 PM delete

sy walopon xsingle..tp tetap kuar ngan kwn2 n family g mn2 pon..bf cm xwujud je..kih3..bkn ignore die or die ignore sy..tp ktorg xske berkepit..nnt kawen nk berkepit lg..bosan r kalo sme nk wat tym kapel..btol x..baju pnah sekali je same..tu pon tym nk menggediks..=.+

Reply
avatar
Ku Azhar
AUTHOR
August 9, 2011 at 12:52 PM delete

comel seh gmbar yg jam loceng tu!

Reply
avatar
August 9, 2011 at 12:54 PM delete

haha..kalau single boleh amek gambar ngn kawan lelaki berdua. xde sape nak marahhhh.hahhaa,

Reply
avatar
nini
AUTHOR
August 9, 2011 at 12:56 PM delete

@NaNaKyu


cam samalak kita ni taw...=p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 12:56 PM delete

@NaNaKyu hehe yeke..bgs la camtu..tak sume kapel nak berkepit je kan..hihi..wahh..kaler apa kah itu.. hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 12:57 PM delete

@Ku Azhar hehe lukis sdiri je.. simple je..

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:01 PM delete

hahah .. jumpa jodoh ke atau mat tahir .. ?

heee .. rilex je kan kalau raya single mingle ni ..

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:01 PM delete

ade boipren pon xsmstinye boleh berbuke same2..
boleh beraya same2..
sobsobsobs..
tetibe nk sedih..

Reply
avatar
deeyamorten
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:02 PM delete

single is simple, double is trouble :)

tp saya tak single pun. haha..

jemputlah singgah sini,

http://sayakongsicerita.blogspot.com/2011/08/thank-you.html

Reply
avatar
NaNaKyu
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:02 PM delete

@Cik Aish

kaler biru..kemeja je pon..T____T...tu pon kuar skali ngan akak n abg ipar..ape da..xde privacy..sadis!!

Reply
avatar
August 9, 2011 at 1:17 PM delete

kau asyik2 wat enrty sedih..
kalau cam tu..
meh lahh aku bawa kau keluar..
aku pakai baje superman..
kau pakai baju catwomen eh..
hahahahaha boleyyy?

Reply
avatar
Nabila Huda
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:19 PM delete

single pun best ape..dah hampir 3 tahun single.. i'm ok je..kalau ada pun macam xda nak buat apa..

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:30 PM delete

x pe cik aish...single2 pon mahal hihi..

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:33 PM delete

kehkehkeh. tak penah kot rasa camtu. sebab dulu bebudak. ==,

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:33 PM delete

skang ni pun, raya dengan family jugak sebab si dia jauh bebenor. ==,

Reply
avatar
asnizaziz
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:36 PM delete

huhu..jompe jodoh kat open house?gud idea ^^

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
August 9, 2011 at 1:38 PM delete

single puas2 br best.. hahaha..

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
August 9, 2011 at 2:14 PM delete

cik aish ! setujuuuuuu sangat!!
dulu mase i single, kemain rajin i ikot parents pergi open house lah, kenduri, n wat so ever..

dengan harapan, jumpalah jodoh aku kat sini. puhpuhhhh!!

best jugak, dapat cuci2 mate.. dan berkenal kenalan kannnn.. :)

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
August 9, 2011 at 3:01 PM delete

cik aish, yang bab buke puase same tu, tak ade lagi plan ngan boyfriend pun taun ni, baju pun walaupun kitaorang dah couple tujuh tahun kan, tapi tak pernah plan nak sedondon..hee cume kejut sahur tu memang ari ari la, sebab selalu kejut dia gi kerje..:)

Reply
avatar
Miss Xyz =)
AUTHOR
August 9, 2011 at 4:18 PM delete

special? for me mak bapak keluarga tu smua da special ;)

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
August 9, 2011 at 4:26 PM delete

masa single la kena manfaatkan betol2.. ye tak.. hehehe..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:05 PM delete

@gadis melayu aish da puas manfaatkan masa single..ahaks..da boring..nk manfaatkan masa berdua lak skng.. muahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:05 PM delete

@Miss Xyz =) yup..mak ayah la yg paling special sekali..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:06 PM delete

@khadijah uishhh 7 tahun dijah? lamanya..apa rahsia? share la skit.hihi

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:06 PM delete

@Marya Hana haha taktik ni kt selalu pakai kan kan kan ..ahahaha cuci mata di hari raya

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:07 PM delete

@Far8 budak baik haha.. bukan entry sedih la..ni kan entry nak bagi semangat ..hahaha.. taknak aku pakai bj catwomen.. seksi tau. ;d

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:08 PM delete

@Ezy Chiaki alolo yeke cik ezy..takpela..maybe ada hikmah sume tu..maybe tu sume leh jadi pengerta rship korang..jauh d mata dkt di hati kan kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 9, 2011 at 5:08 PM delete

@iPai jumpa faizal tahir pun ok. haha

Reply
avatar
August 9, 2011 at 7:18 PM delete

eeeewwww~

saya x single. x mau yg lain. nanti kena blasah dgn si gadis hati sy pula. dia mmg garang. hahaha. :)

Reply
avatar
Liyana Aziz
AUTHOR
August 9, 2011 at 11:37 PM delete

kadang2 lebih baik sendiri... baju sedondon? mungkin tak ada raya kali ni... hukhukhuk

nampak tak ayat2 frust di atas??? hahahhaha

Reply
avatar
August 10, 2011 at 9:59 AM delete

harap2 nanti kita daapt jumpa cik aish ok..lalal

Reply
avatar
miss moon
AUTHOR
August 11, 2011 at 5:54 AM delete

suka tgk pic kartun kt jam tu..kreatif..like sgt...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 13, 2011 at 7:20 AM delete

apa mslh ngan single? ok pe. mgkn tu cuma tanggapan kite kot. ry lbh sonok ngan bekapel. bj sedondon. tp aku rs singel2 pn ok jgk what. meriah jgk ry. huhuhu. wuaaahhh..........

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon