KUIH RAYA DAH SIAP! YEA!

Setelah bertungkus lumus, akhirnya siap jugak kuih untuk kawan kawan yang tempah. muahaha. penat tau. tapi takpe, mengenangkan permintaan kawan kawan yang order kuih ni haritu, aku berjaya jugak siapkan. tapi rasanya esok nak buat order untuk jiran pulak. haish.


Photobucket
cantik tak? ni namanya kuih HAZEL COOKIES. sebab biskutnya aish buat dari tepung hazel. so rasa hazel la. takkan rasa rose lak kan. T__T


Photobucket
ni baru satu dulang. ada lagi dulang dulang lain yang belum dicoklatkan. haish. toping dia ada coklat hitam dengan coklat putih. aish guna sudu je nak ukir ukir corak atas dia ni. :p


Photobucket
amcam? ada macam biskut famous amos tak? haha.


Photobucket
coklat hitam dia nampak kilat kan? haa ada la rahsianya. hihi


Photobucket
ok. masa untuk packaging! kena kemas kemas sebab bukan untuk makan sendiri. untuk kawan kawan yang order. kena la buat kemas kemas. :)

sok nak siapkan order untuk jiran pulak. kuih apa? tungguuu.. hehe.

Previous
Next Post »

25 komen

Write komen
Ezy Chiaki
AUTHOR
August 22, 2011 at 4:51 PM delete

untung la pndai wat kuih raya..
cik ezy lgsg xreti..
stakat tlg2 org buat boleh la..
haha

Reply
avatar
AUTHOR
August 22, 2011 at 5:01 PM delete

bestnyee buat kuih raya. mesti sedap kuih raye cik aish ni kan? comel plak tu

^__^

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
August 22, 2011 at 5:22 PM delete

waa....nak buat jugak lah heee

Reply
avatar
August 22, 2011 at 5:23 PM delete

untuk pp epal sbb cik aish pandai buat kuih. hehehe. :)

nampak sedap, nasib baik puasa. :p

Reply
avatar
Miss Xyz =)
AUTHOR
August 22, 2011 at 5:29 PM delete

sye blum lgi buat misi buat kuih rye.. hukhuk

Reply
avatar
aimie
AUTHOR
August 22, 2011 at 5:33 PM delete

cikk aisshhh sedapnyaaa :p nyumm nyumm hehe tringin nak rasa

Reply
avatar
August 22, 2011 at 5:40 PM delete

weh. nampak sedap je. hahahha. taknak blanja aku ke? :p

Reply
avatar
Abang Stalker
AUTHOR
August 22, 2011 at 5:51 PM delete

ptt la senyap seketika.bt kuih rupanya..:)

Reply
avatar
IJAT360
AUTHOR
August 22, 2011 at 6:29 PM delete

kueh yang bersalut coklat seperti itu menjadi perhatian kanak2..dan kendian sampul kuih itu akan dibuang merata-rata terutamanya di celah sofa..

Reply
avatar
♥ Dea ♥
AUTHOR
August 22, 2011 at 8:34 PM delete

sedapnyer..t raya nak g umah cik aish buleh??.. hehe

Reply
avatar
Hazirah Hamid
AUTHOR
August 22, 2011 at 9:16 PM delete

pandainya cik aish buat kuih raya mesti sedap kuih tu kan :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:49 PM delete

@Ezy Chiaki haha ala aish pun reti sikit2 je bila bejala ngn mak..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:49 PM delete

@ ahaks..tu ah..nasib tak kaler pink.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:50 PM delete

@cik najihah hehe buat cpt//raya nak dkt daaaa

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:50 PM delete

@Mr.Thinker@Ali hehe..nak ke? t aish pos la. hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:51 PM delete

@Miss Xyz =) aiyakk yeke..cpt la..raya nak dekat daaa

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:51 PM delete

@aimie meh dtg raya umah aish meh.hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:51 PM delete

@Taufiq Tiramisu haha..tayah banje2..free je...dtg umah aku k. haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:52 PM delete

@Abang Stalker hehe tu la..sunyi je blog ni..sibuk..nak balas kunjungan mmg tk sempat :(

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 22, 2011 at 11:52 PM delete

@IJAT360 haha tu mmg wajob berlaku di bulan2 syawal ni..letih aku mengemasnya

Reply
avatar
August 22, 2011 at 11:54 PM delete

@Cik Aish

xpe lar. segan lar. kekeke. pos ke rumah pp epal je okay. :)

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 23, 2011 at 12:37 AM delete

ehhh.. comelnyaaaaaa... nak boleh? :P

meh baca ni laa cik aish., ngeeeee....
http://www.tehuzz.com/2011/08/tak-rugi-makan-di-nasi-arab-damsyik.html

Reply
avatar
August 23, 2011 at 8:39 AM delete

wahhhh mcm sedap,nk raye umah aish lah.

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...