PEREMPUAN SHOPPING MEMANG TAK BOLEH BELAH

perempuan selalunya diperkotak katik kan oleh kaum lelaki. yes. sebab apa? shopping terlalu lama. kadang kadang tak beli pun. tapi lama nya ya rabbi. kalau ada bantal dengan baju persalinan kat shopping complex tu mau tumpang tidur kat situ lepas tu sok pagi sambung shopping. huhu. melampau bebenar. sama la aku pun. he. 

Photobucket


ok jom kita tengok skrip skrip yang biasa aku dengar dekat mulut mulut korang yang pink pink tu bila keluar shopping. 

Sebenarnya jangan la cepat tertipu ye dengan sale sale ni. aku paling bengang betul dengan shopping complex yang auta ni. bila time tak sale, bukan main banyak pilihan, lawa lawa baju. tapi bila sale, haraam. semua stok nak buat kain buruk je aku tengok. lepas tu harga lepas potongan tu sebenarnya harga asal dia. tipuu tippu. 

perempuan memang camni. kalau boleh dalam almari nak ada semua jenis kaler. biru, merah, kuning, kelabu taik anjing, kelabu masam masam. ha macam macam kaler la kan? tu adalah alasan terbaik untuk keluar shopping. rasa macam tekanan perasaan bila takde kaler yang dia nak tu. :p


time time ni la semua event kau ingat kan? hehe. macam la dalam almari tu takde baju langsung kau nak pakai kan? asal ada event je, beli baju baru. apa pun tak boleh. macam la orang tahu kau pakai baju yang sama pergi kenduri tahun lepas? kan? ada ke orang perasan? hehe duno la melainkan kau angelina jolie. 

aku taknak kata apa la kan. tapi perempuan ni asal nampak barang je mula la imagine macam macam. mula la bayangkan kalau pakwe dia pakai mesti lawa. kalau adik sedara dia pakai mesti cun. kalau mak dia pakai mesti nampak muda. nak belikan lah! murah hati la kononnya. hehe. 

selalunya kalau shopping dengan pakwe, memang agak sian jugak la dekat dorang yang terpaksa jadi perunding imej tak bertauliah. haha. nak buat camne kan? kata sayang. pastu kena la cakap ..chanteekk..cayang pakai apa pun chanteekk... (kalau cakap tak cantik, nanti merajuk muncung itik) 

KEPUASAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN. KEKEKEKE.

so kaum lelaki kena la terima hakikat ni ye. macam korang gak gila bola. kitorang tak kisah pun. walaupun tengok bola dengan shopping adalah dua perkara yang jauh berbeza. satu keluar duit. satu lagi keluar suara. jerit sana sini. gol la tu la ni. membazir suara je. baik membazir duit g shopping kan? haha lagi tak boleh belah lah aku ni. bye.
Previous
Next Post »

25 komen

Write komen
August 4, 2011 at 10:01 PM delete

weyh membazir suara lg ok
dri duit hbs
haha

Reply
avatar
August 4, 2011 at 10:01 PM delete

Saya x berapa suka shopping sgt. datang, cari, beli, balik. hahaha. kalau barang yg susah cari, nak yg baik punya mcm peralatan koputer mmg shopping sakan. amek masa yg lama. my gf pun boleh naik bosan. bola, x minat tonton. suka pd futsal. :)

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
August 4, 2011 at 10:02 PM delete

hahaha.. sib r izfa xbrp nk gemar shopping..

tp, bila sekali dh shopping, mmg sakan..

Reply
avatar
Lissa
AUTHOR
August 4, 2011 at 10:02 PM delete

betul.betul.perempuan dan shopping bagai isi dengan kuku^^

Reply
avatar
EYFAalias
AUTHOR
August 4, 2011 at 10:12 PM delete

eyfa tak suka shopping. Kaki penat. ahahaa

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
August 4, 2011 at 10:22 PM delete

Shopping kan terapi...hahhahaa

Reply
avatar
Liyana Aziz
AUTHOR
August 4, 2011 at 10:33 PM delete

hukhuk... x dapek nak nolong... yana jarang2 shopping unless memang kalau duit tengah berkepuk dalam purse... bhahahahah...

bola yana boleh layan lagi... selalu before shopping yana make sure yana nak beli apa

Reply
avatar
Aida Azryn
AUTHOR
August 4, 2011 at 10:40 PM delete

hehe. aida suka shopping gak. >.<

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
August 4, 2011 at 11:03 PM delete

sopink la terapi terbaek utk kite org pompuan!
kehkehkeh

Reply
avatar
Abang Stalker
AUTHOR
August 4, 2011 at 11:10 PM delete

baik..sbg kaum adam,terima je la..=='

Reply
avatar
Solihahazahar
AUTHOR
August 4, 2011 at 11:20 PM delete

perghh nice entry. suke2 ^^

Reply
avatar
August 4, 2011 at 11:37 PM delete

kahkahkah...........betoi la cik aish..........tmbh2 yg ada sale tu.....wlpn kita tau tu mmg hrga sbnr,tapi tetap nk beli gak........perempuan..............hikhikhik

Reply
avatar
fadhdeela
AUTHOR
August 4, 2011 at 11:39 PM delete

hahaha biasa la perempuan shopping la ape lg...kita suka window shopping..kalo mampu beli kalo xmampu senyum jer :P

Meh sini: Safee Sali & Amirulhadi Dihina Sebagai Monyet Oleh Isteri Ketua Pasukan Singapura.

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
August 5, 2011 at 12:13 AM delete

huhu memang pun...kena ada tmpat menungu bagi lelaki ..kih kih kih..

Reply
avatar
Jo Qusary
AUTHOR
August 5, 2011 at 12:17 AM delete

Aku benci shopping walaupun aku perempuan...

Reply
avatar
Dea
AUTHOR
August 5, 2011 at 6:46 AM delete

slalu tu, masa sale, kdg2 tengok harga before tu mcm xlogik la pulak.. lam hati ckp, kalau harga after plak, ni harga sale ke, harga sebenar dia..??.. haha

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
August 5, 2011 at 9:29 AM delete

no komen...perkataan sale=wajib beli..
hehehe..

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 5, 2011 at 9:55 AM delete

err haha tea nak shopping tengok time jugak. tapi memang ye lah. boyfie tea sampai nak tidur tunggu tea shopping baju. ==,

Reply
avatar
August 5, 2011 at 1:10 PM delete

untunglahh boyfie miza tasuke miza shopping. haha :D
tapi miza tak minat sangatlah shopping-2 nih.

Reply
avatar
August 5, 2011 at 1:37 PM delete

haha, ayat tak boleh belah.setuju sangat, biasa la perempuan kalau suka shopping.janji cantik huhu :P

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 5, 2011 at 2:23 PM delete

ni apsal entry ni semenjak dua ni macam pedas semacam je .. tak terasa tp boleh merasai orang yang akan terasa .. hahaha

nasib aku tak suka banyak warna ... kalau tak dah macam2 kaler aku ada ..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 5, 2011 at 4:11 PM delete

aku rs kaum adam tpksa ler time hakikat tu. kaum hawa kuat soping. lgpn klu derang npk chantek, korang jgk yg tumpang kembang lubang idung kn? kn? kn? kn?

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
August 5, 2011 at 4:38 PM delete

paling x boleh blah yg first sekali.. konon diskaun.. tp brg hampeh.. kdg2 ada yg x sesuai dgn harga.. sbr jela.. ngeeeee~

Reply
avatar
.m y z.
AUTHOR
August 6, 2011 at 11:35 PM delete

haha ziema out of list. tak minat sangat shopping. even tengah sale pun tengok macam takde feeling. hahaha.

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...