SIAPA KITA UNTUK DEMAND HIDUP YANG SUCI DARI MASALAH?

secara jujurnya, aku seorang yang kuat menangis. hati aku sangat fragile. sepanjang hidup aku ni, aku menghadapi banyak kesusahan, kegagalan, baik dari segi hubungan dengan kawan kawan, mahu pun percintaan. namun aku cuba untuk tabah. 

siapalah aku untuk melawan segala ketentuan Tuhan kan?

namun di alam realiti, aku lebih suka berdiam diri. kesusahan yang aku hadapi sebelum ni menjadikan aku seorang pemendam maha hebat. bagi aku, lebih baik pendamkan saja dari meluahkan. kadang kadang aku risau kalau kalau hati aku ni meletus macam gunung berapi. T__T

sebab aku percaya, tempat paling sesuai untuk aku luahkan adalah pada yang Esa. aku ingat lagi kawan aku di alam maya ni, pernah nasihatkan aku, sekiranya kita bersedih, dan menangis, menangis lah ketika kau menghadapNya. ketika solat. ketika menadah tangan memohon Dia berikan kau kekuatan. 

betapa setiap hari, aku mengharapkan supaya hari aku ceria. aku berharap sangat keluarga, kawan kawan, dan si dia, tidak mengkhabarkan berita yang buatkan aku sedih. aku selalu berdoa, kalau ada yang membenci, jangan la ajak orang lain untuk bencikan aku. 

setiap hari bila aku bukak blog, aku mengharapkan tak ada komen komen anon yang boleh menyakitkan hati aku. tiap kali aku bukak facebook, aku mengharapkan tidak mendapat komen atau mesej yang buat aku terluka. kan bagus kalau hidup ni macam tu. 

tapi siapalah kita untuk menentukan perjalanan hidup ni sentiasa ceria. kan? 

aku bersyukur sebab bila banyak ujian yang aku tanggung, satu perkara yang buat aku terfikir, kesakitan tu lah yang akan mengajar aku tentang hidup ni. sekurang kurangnya aku jadi manusia yang reti bersyukur. 

really..pengalaman lepas really taught me so many harsh lesson..aku dah serik. now and forever..I refuse to be taken advantage of. aku sayang semua orang..i try to be nice dengan semua orang..But if someone tries to fool me, I won't let it happen anymore...
Previous
Next Post »

32 komen

Write komen
diya
AUTHOR
August 15, 2011 at 10:15 PM delete

cik aish mcm sedihh je?
kdg2 ape yg kite harapkan tak pun terjadi...

Reply
avatar
Unna
AUTHOR
August 15, 2011 at 10:16 PM delete

huhu sedih je bc entry cik aish harini. huhu sabar la. dh tersurat kan.

tp betul apa cik ckp. pengalaman tu buat kita matang. tahu bersyukur. dan Allah tetap ada dengan hambanya :)

Reply
avatar
Dzarief Zuhdi
AUTHOR
August 15, 2011 at 10:16 PM delete

sabar hadapi dugaan hidup, InsyaAllah, Dia sentiasa dekat dengan kita.. :D

p/s: kad raya dah siap.. nnt sy antaq..

Reply
avatar
mary ann ;)
AUTHOR
August 15, 2011 at 10:25 PM delete

mengadu dengan DIA adalah lebih afdal kan...


semoga cik aish tabah menghadapi hari yg mendatang.. senyum sikettt ;);)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 15, 2011 at 10:28 PM delete

@diyabetul.tak sume yg kt harapkan tu akan jadi kenyataan..hidup ni tkkan lepas dri maslah :)

Reply
avatar
NaNaKyu
AUTHOR
August 15, 2011 at 10:39 PM delete

kesedihan tu kadang2 datang supaya kita mengingati Allah..hidup ade naek dan turunnye..penuh dengan ujian sebagai tanda kecintaan Allah terhadap hamba2Nya..redha,tawakal,berdoa..jgn pke kan sgt masalah tu..xde ape yg kte xley selesaikan..trust me..:)

Reply
avatar
August 15, 2011 at 10:47 PM delete

cam sedih ja kan hidup cik aish ni....tp nape tgk kisah cik aish selalu ceria ja ek?????? adakah brlindung d sebalik kesedihan??????
*jap2....nak tnya.....apa nm sebenar cik aish???? kt fb lain,kt blog lain.....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 15, 2011 at 10:56 PM delete

dlm hidup kite ni, ada 1 ms tu kite rs DOWN. DOWN2 sgt. ksdhn trsa smpi ke ulu ht. ke sum2 hitam. sensitip sgt2. kite rs bhwa khidpn kite tnpa hala tuju & semer org xpdulikan jeritan batin kite. ignoring us.....

Reply
avatar
August 15, 2011 at 11:17 PM delete

kita bukan sape2 nak demand lebih lebih. huhuhuhu. aku pun kadang2 tak sedar jugak

Reply
avatar
August 15, 2011 at 11:50 PM delete

yeargh! go go go go cik aish! haha.

never back down yo! err. apakah?

berdoa byk2. kan allah bg ujian berselarasan dgn kemampuan hambanya.

I'm at your back giving a support for ya. :)

Reply
avatar
August 15, 2011 at 11:51 PM delete

Wrong, I'm in front of you. so, nobody can make fool on ya.

sbb: pasti ramai yg nak kat blakang sokong cik aish. saya pilih depan, biar halangan dari depan kena saya dulu. hahaha. Joke! :p

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
August 16, 2011 at 12:47 AM delete

semakin byk kesedihan menghimpit kita.. semakin dkt kita dgn kebahagiaan.. insyaAllah..^__^

Reply
avatar
H.J
AUTHOR
August 16, 2011 at 8:00 AM delete

tabah ye cik aish..saya bukan anon.saya HJ..hehe

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
August 16, 2011 at 9:01 AM delete

masalah tula yg mngajar kita erti hidup.. klau tk de masalh bukn hidup namanya..

Reply
avatar
August 16, 2011 at 10:26 AM delete

hidup mmg byk pancaroba kan.. :')

Reply
avatar
Jue
AUTHOR
August 16, 2011 at 11:55 AM delete

xpe..bw bsr..anon2 ni xley lyn sgt
wat sakit hati je..diaorg lg suke kalau kite sedih2

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:30 PM delete

manusia tak lepas dari masalah...tp jgn lari..hadapi masalh dgn tabah sabar dan tenang...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:32 PM delete

@Jue aah..tp ada gak anon yg baik..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:32 PM delete

@b a m b a m ' s tu baru la namanya hidup..kan kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:32 PM delete

@ArulchelseA btul btul..so terpulang la masing2 camne nak handle..emm

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:33 PM delete

@H.J hehe sy tau..awk h.j. ahaks.h.j stand for what?

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:33 PM delete

@gadis melayu thanks atia.. :) insyallah.. em

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:34 PM delete

@Mr.Thinker@Ali huhu hows sweet la mr thinker@ali.. hehe..thanks a lot for ur support..i'll always remember ur word!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:34 PM delete

@Taufiq Tiramisu hehe btul btul..takkan selamanya kt berada di atas.. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:35 PM delete

@Anonymous btul la tu..mmg ada time2 kt akan rasa down..haish..cepat2 la berlalu rasa ni..tak suka

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:36 PM delete

@Jasmin Ibrahim hehe..aish happy go lucky..klu ada masalah mcm ne pun, try utk buat biasa je. klu boleh, jgn tnjuk kat org yg kt ni down..tp tu la..kt ni manusia kan..kdg2 tak nak tunjuk tapi, dr gaya kt punn org leh nampak..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
August 16, 2011 at 1:37 PM delete

@NaNaKyu btul tu nana..mungkin bila kt senang, kt terlupa Dia..sbb tu dia jentik sikit diri kt ni ngn masalah supaya kt tak lupa Dia..

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 16, 2011 at 3:16 PM delete

wah kenapa ni .. sedih je ..


erm, sesi mengambil kesempatan dgn virus hi how are you tuh dikira tak ? wkakaka

Reply
avatar
August 16, 2011 at 9:14 PM delete

jgn sedih2 tau cik aish..widad sentiasa ada di sisi cik aish...kita kena reda' diatas segala nyer ape yang berlaku pada diri kita.

Reply
avatar
sifu im
AUTHOR
August 17, 2011 at 1:05 AM delete

ohh..klu ko buka blog, de org komen yg buat ko terluka cmne??ko nk suh ak luka kan ko tak??haha

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 17, 2011 at 12:13 PM delete

pengalaman itu mengajar kita erti kehidupan sebenar.. hhuhuhuhu..

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...