YOU TETAP MACHO WALAUPUN YOU MAIN BUNGA API JE


 
sempena bulan puasa ni aku nak bagi korang sedar sikit betapa bahayanya main mercun especially mercun bola ye adik adik. kalau tengok dekat paper, dekat telepisyen, corong corong radio, most of the case melibatkan mercun bola. yup. mercun bola paling bahaya. sebab sumbu dia pendek. 

macam aku, aku sendiri main mercun gak. pastu mesti kena marah dengan ayah sebab buat bising. pernah sekali tu, bakar thunderclap, tiba tiba dia menyerong masuk perkarangan rumah. nasib baik tak masuk rumah. lepas tu aku pun serik la nak bakar ke atas, tapi aku tanam dalam tanah. bunyi nya toksah cakap la. kebabom. 

sebenarnya mercun memang bahaya. tak kira lah kau main mercun bola ke, mercun meriam ke, malang tu kan ke tak berbau. bau hangit meletop kat jari korang ada la. huish. mintak dijauhkan. kadang kadang main pop pop pun boleh putus jari. nama pun malang tak berbau kan? ada ke dalam mana mana akta kata, mercun bola saja yang boleh buat jari putus? tak de kan? 


entry ni aku pun tak tahu apa motipnya. nak kata aku nak nasihat korang jangan main mercun, aku sendiri main mercun. ingat lagi dulu masa study, on the way nak balik kampung, aku bawak mercun gila banyak tapi takut kena tahan dekat roadblok, aku simpan mercun tu dalam baldi baju baju kotor. takkan polis nak check kan? mesti abang abang polis tak mahu dituduh sebagai gila seks kan? yelah, sebab gatal selongkar baju kecik ai tu. hehe.


so dari main mercun baik korang tengok telepisyen ke, baca novel ke, sambil menikmati karipap moreh, Siap, korang boleh landing dengan gaya kuak lentang, gaya mengiring maut ataupun meniarap ala-ala baby lagi. Pergh!!!! Best giler!!!! tayah nak berasap sangat lah dengan mercun tu kan.
oklah. raya nak dekat, jom la bagi kad raya kat blogger yang korang suka, sambil tu boleh promote blog korang jugak. klik sini
Previous
Next Post »

17 komen

Write komen
August 11, 2011 at 10:35 PM delete

kahkahkah......ayat last tu lawak la.....heheh....sy lani jrg main dh mercun....cuma tgk org main ja.....huhu

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
August 11, 2011 at 10:38 PM delete

saye lg la tkot nk maen mercun..
bunga api pon kdg2 tkot nk maen..
kuikuikui..
2la.. xyah la nk maen mercun2..
maen pelita sdh..
huhu

Reply
avatar
Dzarief Zuhdi
AUTHOR
August 11, 2011 at 10:45 PM delete

org main mercun saya main ps2..haha.. lagi macho

dalam proses nk buat kad raya.. tunggu yer.. hehe

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
August 11, 2011 at 10:46 PM delete

comel ape lelaki main bunge api.. cik aish ajak la boypren cik aish men bunge api.. sweet gituw...hee

Reply
avatar
iPai
AUTHOR
August 11, 2011 at 11:19 PM delete

tibe2 rasa cam nak main mercun plak ..

Reply
avatar
izzad
AUTHOR
August 11, 2011 at 11:37 PM delete

same la gambar entry kite cik aish..tapi yg atas jela..heheh

http://kitasemuaguru.blogspot.com/2011/08/ramadhan-jangan-main-mercun.html

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
August 12, 2011 at 12:20 AM delete

mase i kecik2, selalu gak ayah i beli banyak2 mercun utk anak2 die men ngan sepupu sepapat semua.. otw balik kg tak sah kalau xde roadblock, tapi lepas je.. xya check.. sbb ayah i pon polis.. ekekekke :P

Reply
avatar
Unna
AUTHOR
August 12, 2011 at 7:59 AM delete

hahaha dulu unna pun main mercun. dulu mercun mana haram mcm sekarang kan cik aish :)

Reply
avatar
August 12, 2011 at 8:31 AM delete

main mercun pop-pop sudah. haha. skg ni degree dapat cuti 4 bulan. so, sepanjang puasa berada di rumah jaa. kalau x, masa balik 1 beg penuh mercun. bahaya gak masa sem dua dulu bawa balik. pk2, takut meletup jaa. nasib baik selamat. kekeke.

sy x suka mercun, suka jual mercun. :)

Reply
avatar
Fazil Hamid
AUTHOR
August 12, 2011 at 9:33 AM delete

dah pencen main mercun..tak nak jadi contoh tak elok pada anak2 dan murid2..hehehe..

P/S : sape dah takde jari boleh hubungi saya..nak jadikan contoh pada anak2..hehehe..

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
August 12, 2011 at 10:22 AM delete

skang main mercun pun i tak suka.. enth tk tau la knpa.. kih kih ..cam tk minat je..tp klau bg free i suka la.. kih kih kih kih

Reply
avatar
August 12, 2011 at 11:17 AM delete

kalau main mercun pop-pop lagi cumel lar aish.. hahahha

Reply
avatar
Liyana Aziz
AUTHOR
August 12, 2011 at 1:57 PM delete

mesti hakak aish baca novel cenggitu kan? meniarap, mengiring dan sebagainya kiah...

oh, x main mercun bola, main bunga api yang warna merah tu... hahahahhaha

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
August 12, 2011 at 2:42 PM delete

hahaha.. betul tue..

better dok tlg kcu dodol ke, psg pelita ke.. lg bgus..

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
August 12, 2011 at 3:55 PM delete

maen bunga api klu ramai mmg seronok.. lg klu mlm raya.. tue la nikmat.. hehehe..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 13, 2011 at 7:14 AM delete

ntahler. xdelh plak aku gtl2 tgn rs nk men mercun @ bunga api. biasa beli pop2 tu je utk anak2 aku. xmlibatkn kgunaan lighter lsg. xmacho ke aku? ish xphm......

Reply
avatar
Tea Dno
AUTHOR
August 17, 2011 at 12:24 PM delete

tahun ni belum main mercun lagi.. hehehe..

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon