MY BIG DECISION

Alhamdulillah. doa yang aku panjatkan sepanjang bulan ramadhan yang lepas dimakbulkan tuhan. aku percaya bila kita betul betul inginkan sesuatu, minta la padaNya, kerana Dia sentiasa mendengar setiap apa yang kita inginkan. dan doa paling dimakbulkan tuhan adalah doa ketika kita hendak berbuka puasa.  T__T

Syukur tak terkata sebab aku diterima di Permodalan Nasional Berhad. ini semua rezeki dari Tuhan. minggu lepas aku buat decision untuk menolak tawaran kerja dekat syarikat Penerbitan Pelangi. alhamdulillah dapat dua tawaran dalam masa yang sama. cuma aku agak kelam kabut sikit nak pilih yang mana. 

Cuma aku mintak satu je. pada yang sudi lah. doa kan yang terbaik untuk aku sepanjang berada di tempat yang baru ni. doakan supaya aku dapat terus berbakti pada parents aku. yelah. kalau bukan untuk dorang, untuk siapa lagi? walaupun aku tahu dorang memang mampu hidup tanpa duit aku, tapi apa gunanya jadi anak kalau tak boleh nak sara dorang? 

Lagi pun, bahagiakan lah kedua orang tua dulu baru kita bahagiakan diri kita sendiri. sebab tanpa dorang, kita pun takde. aite?
Previous
Next Post »

14 komen

Write komen
mumui
AUTHOR
September 13, 2011 at 1:56 PM delete

congrats! hehe... ya... betul tu... bahagia parents dulu sebelum bahagiakan diri sendiri... =)

Reply
avatar
azira
AUTHOR
September 13, 2011 at 2:10 PM delete

semoga aish dapat sesuaikan diri and do ur best kat tempat baru tu..
amin...

sangat2 setuju part kalau "apa gunanya jadi anak kalau tak boleh nak sara dorang? "

Reply
avatar
siti kektus
AUTHOR
September 13, 2011 at 2:41 PM delete

Mudah mudahan smuanya ok nanti. Gudluck d tmpat bru. Hehe ;)Mudah mudahan smuanya ok nanti. Gudluck d tmpat bru. Hehe ;)

Reply
avatar
suhada
AUTHOR
September 13, 2011 at 3:43 PM delete

kaalau ada kosong,tlg gitau ek ;p

Reply
avatar
September 13, 2011 at 3:56 PM delete

waa..tahniah aishh!!!semoga maju jaya!!hhehhee...

Reply
avatar
September 13, 2011 at 4:53 PM delete

bestnye kerje tempat best.nanti ade kosong roger tau:)

btw, tahniah

Reply
avatar
September 13, 2011 at 5:17 PM delete

tahniah weh. hehehehe. goodluck tempat baru. kat somban jugak ke?

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 13, 2011 at 5:17 PM delete

@nazirulhazwan~ thanks sgt pada semua yang support aish ye..wish u all the best jugak! :)

Reply
avatar
September 13, 2011 at 6:36 PM delete

tahniah..ok keje tue.de kosong..text2 la kay yer..

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
September 13, 2011 at 8:22 PM delete

terlupe nak inform akak yg blog akk menawan hihi

Reply
avatar
JIJI YU
AUTHOR
September 13, 2011 at 8:54 PM delete

ingt perancangan die adalah yang terbaik..kita mngkikut rencana yang telah ditetapkan

Reply
avatar
September 13, 2011 at 10:01 PM delete

tahniah aish.tu lah kan.kite ni bile tak dpt keje mmg tak dpt,tp bile dh dpt,sampai banyak trus.

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...