PERSATUAN SALAH CAKAP

Pada suatu hari yang dingin...angin sepoi sepoi bahasa..hm, takkan ada lah aku nak buat cerita skema macam ni. nak buat macam mana, sejak azali tak minat sastera. 

cerita pasal bahasa ni, korang like tak page ni? PERSATUAN SALAH CAKAP dekat facebook. memang cool la page ni. aku pun like jugak sebab aku ni memang selalu salah cakap. nak buat camne, kalau mulut dah macam bertih jagung. sekali keluar sampai salah salah kaauuu!

kisah satu. (typo)
semalam aku pilih gambar dekat pen drive yang PP Epal bagi aku. ala gambar raya. saja la gatal nak pergi hantar cuci. pastu malam tu aku sempat la berYM dengan dia. 

PP Epal : kamu, kenapa mintak pen drive tu? 
Aish : kamu, biar lah, tu kan gambar raya, banyak gambar yang kita nak hantar cuci, bla bla bla..agak berjela la jawapan aku.
PP Epal : yela, cuci la semua. 
Aish : taknak la cuci semua. saya nak selecet dulu gambar gambar tu.
PP Epal : ok..kamu selecet la puas puas.
Aish : eh bukan selecet! select la! 
PP Epal : takpe. saya paham. sok kita pergi kedai gambar kita selecet gambar sama sama ye.
Aish : ggrr..dah dah la tu. 
PP Epal : ha ha ha

kisah dua (salah cakap)
tu typing error. yang kes lagi satu ni, aku dengan kawan kawan umah sewa. masa tu dia tengah mengadu kat aku masalah dia dengan boiprend dia. aku pun nasihatkan la dia bajet dokter cinta. waklu. haha.

Aminah : aku dah tak tahan lagi aish. sampai hati dia buat aku begitu bla bla bla
Aish : sabar lah aminah. maafkan dia. sedangkan umat ampunkan nabi 
Aminah : apa kau ni? bila pulak umat ampunkan nabi?
memang tak la aku nak jadi dokter cinta kalau dah gitu ayat aku. salah sana sini. 


so korang pernah salah cakap atau salah taip? boleh lah like page ni beramai ramai. nescaya, korang mesti gelak terbahak bahak sambil menendang nendang kerusi bila baca ayat ayat dorang yang serba serbi salah tu. lepas tu kalau karam sing walia baca, dia pun senyum sinis. hahaha
Previous
Next Post »

10 komen

Write komen
tort
AUTHOR
September 15, 2011 at 3:52 PM delete

hahahaha,,nk like jugak laa page tu..tot slalu salah ckap kot..pas tu kene bahan... hahaha :P
typo x yah ckp laa...mmg SELALU sgt da~!!! hahahaa...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 15, 2011 at 3:56 PM delete

@tortdulu kat umah sewa, kitorang siap buat list tampal kat pintu sapa yg salah ckp..adess..aish top ranking!

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
September 15, 2011 at 4:11 PM delete

ada persatuan jugak ye.. kih kih kih

Reply
avatar
September 15, 2011 at 4:48 PM delete

hahahaha..like lah persatuan mcm ni. haha

Reply
avatar
Finaz Jaafar
AUTHOR
September 15, 2011 at 5:57 PM delete

wahahaha..tak sangka ada ek group camnih..eh kite slalu salah ckp jgk tau..geram jeh

Reply
avatar
Cik Bambam
AUTHOR
September 15, 2011 at 6:31 PM delete

hahahaha..x abes2 ngan clumsy mistakes dia tau.. kekekekek.. naseb baik xde kat depan mata CB.. kalau idak..hilang comel gelak terguling2.. kekekek

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 15, 2011 at 6:51 PM delete

@Cik Bambam yela sis..tu la...huhuhu...malu nak citer kat org lain in real life, so kongsi kat cni pun ok..ahaks

Reply
avatar
♥ Dea ♥
AUTHOR
September 15, 2011 at 9:29 PM delete

haha..ade gak psatuan cmtu..:P
sy pon slalu gak tershasul cmtuh..:P

Reply
avatar
masz amysya
AUTHOR
September 15, 2011 at 11:54 PM delete

da join page nie..skit perut gelak..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
February 8, 2012 at 5:26 PM delete

saye un de create group salah shakap communnity 2011 kt fb..follow la.. :)

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...