STRESSKAH AKU?

apa itu stress? stress bermaksud tekanan yang hanya boleh dikawal dengan cara muhasabah diri dan berkomunikasi dengan otak sendiri. 

aku agak je tu. korang cari sendiri la maksud stresss dalam kamus dewan bahasa T___T


Photobucket

Semalam befday PP Epal. kitorang candle light dinner dekat Lake Club Putrajaya. aku tak sempat pun nak belikan hadiah untuk dia. sebab dalam kepala otak aku ni, aku nak buat kapel ring je. tapi kalau aku tak bawak jari dia, camne aku nak beli kan? sekali tak muat? maklum la..jari dia gemuk sikit. sesedap rasa mengumpat pakwe sendiri..haha

So semalam aku just beli befday kek je. brother cashier tu siap tanya aku nak berapa batang lilin..aku nak je jawab 27 leh? yelah umur dia kan dah 27..ulang balik..27 okay!! tua kan? haha..ngumpat lagi..bestnya. ala dia bukan tau pun. 

tapi aku just mintak lilin sebatang je. ala ala romantik gitu. pastu aku buat befday kad. biasa lah..aku memang suka bagi kad. sebab ucapan befday dekat msg atau pun post dekat wall facebook adalah sangat tak sama dengan ucapan befday dalam kad. hand written gitu..ouch.

so petang tadi aku tanya dia. dah baca ke kad yang aku buat tu? 

"tak bukak pun lagi."

ye. aku suka jawapan tu. awak ada satu hari dari malam tadi, sampai petang untuk baca. tapi awak tak sempat baca. walaupun awak berada di rumah seharian. ye. relate kan la tajuk entry aku dengan kisah yang sadis ni.

dear pp epal..
awak, saya tahu saya bagi kad je. bukan ipad. kalau ipad mesti awak eksaited kan kan kan..takpe lah awak. saya tak kisah. :)

:)





Previous
Next Post »

27 komen

Write komen
September 25, 2011 at 7:47 PM delete

hahah..salah tajuk sebenarnya ni aish.patut entri SENTAP. ;))

hapy belated besday encik pp epal!sweet 27.muda lg tu..gagah lg. :P

Reply
avatar
azira
AUTHOR
September 25, 2011 at 8:18 PM delete

ololo....stress sebab ni la??
tu la perangai lelaki aish...saba je la...

Reply
avatar
Hazirah Hamid
AUTHOR
September 25, 2011 at 9:38 PM delete

oh cik aish stress sebab tu la eh, alolo comel je :) eh kad tu handmade tau tak ternilai dgn ipad tu wpun ipad tu nilai dia mmg tinggi, hee
chill la cik aish tamo stress stress ^_^

Reply
avatar
che-a/atiah
AUTHOR
September 25, 2011 at 10:17 PM delete

cik aish dah merajuk ni..

Reply
avatar
September 25, 2011 at 10:39 PM delete

happy belated day pp epal...hhehe..masih muda lagi tu selagi lom mencecah 30..heheh..so jgn strees ok

Reply
avatar
September 26, 2011 at 2:17 AM delete

@Hazirah Hamidhapy belated besday encik pp epal ! jangan mara2 syg .. :) dalam hati die seronok sbnarnye huhu tp die tak nak tunjuk. "lelaki la katekan..

Reply
avatar
September 26, 2011 at 9:11 AM delete

kikikiki same mcm rara,rara pon suke bg kad.setiap event mst bg kad..hmm bile dye kata tak bukak ag mmg sonok kan cik aish.tp en.bambam rara lak jenis tak sabo.nk bukak depan mata kite.hehehe

Reply
avatar
L
AUTHOR
September 26, 2011 at 9:52 AM delete

sedehnya kan... urm... btw.. sabarlah..

jom kita solat?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-2.html

Reply
avatar
Cik Bambam
AUTHOR
September 26, 2011 at 11:13 AM delete

kalau bg iPad..dan2 tuh jek dia buka ek..huhu

Reply
avatar
tort
AUTHOR
September 26, 2011 at 12:57 PM delete

ish2..cik aish... romantik gitu..nex year besday kite awk bawak kite g lakeclu b jugak eh??? :P
buleh x?? hahaha :P
lalalalaa~

Reply
avatar
MAYA_mustwany
AUTHOR
September 26, 2011 at 5:54 PM delete

he2..ok da faham naper stress.suppose tukar touching/sentap.kih3.~enjoy this entry..he2.so sweet.

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
September 26, 2011 at 8:53 PM delete

hehehee..27tahun tu dah tua ka??

tak tua laaaaa..semakin matang laaaaa( sebab i pun 27tahun )hehhehee

Kalau u bagi kad..i,tak bagi apa2 pun sebab i terselamat!!( besday dia dah lepas before kami couple!!!hahhahaa...

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
September 27, 2011 at 12:14 PM delete

kate ngan pp epal, bukan senang cik aish nak kasi card.. BACA CEPAT! hehe.

Reply
avatar
JIJI YU
AUTHOR
September 28, 2011 at 11:02 PM delete

waaahaha..aku dapt lapan kapel ring..susah nak pakai..

Reply
avatar
MAYA_mustwany
AUTHOR
September 29, 2011 at 1:56 PM delete

http://mustwaniekl.blogspot.com/2011/09/ni-mas-nak-senarai-blogger-yang-mas.html

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:32 PM delete

@azira hehe dia dah mintak maaf da..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:32 PM delete

@Hazirah Hamid ha tau tkpe..only girls yg faham kan..sobs

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:33 PM delete

@che-a/atiah haha majuk sikit je..(ngada lebih aish ni) hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:34 PM delete

@Rizzyanaphotography thanks dear..really appreciate ur comment..:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:35 PM delete

@rara pinkmafia yeke..haha..tu la..lain orang lain caranya kan..pp epal suke bukak sorok2..pape tah..last2 lupa bukak..sentap makk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:35 PM delete

@Cik Bambam hehe tau tkpe...ipad takde..testpad ada la..ahaks

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:36 PM delete

@tort hehe..tak la romantik sgt pun..tp aish try utk beri apa yg terbaik for ur rship :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:37 PM delete

@Cik RoSs haha btul2 ..terselamat!!

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...