TERJUMPA EX BOYFRIEND MASA BERAYA!!

pernah tak korang berada di situasi aku ni? terjumpa EX boyfriend masa tengah syok beraya dekat rumah kawan kawan? dan masa tu korang bawak pengganti. mesti korang menafikan sekeras kerasnya yang everything under control. semuanya okay. tak ada masalah..tapi jauh di sudut hati, korang akan rasa weird sikit. rasa something.  

let me tell you this.

bila korang terjumpa ex boyfriend dekat mana mana rumah masa korang tengah beraya, dan benda tu actually unexpected pun, pastu korang just to ignore that person, pandang pun tak, jeling pun tak, korang buat derk je, apa barang der nak pandang EX boyfriend yang pernah buat korang menangis dulu..and walaupun korang tak senang duduk, actually at that moment, korang sebenarnya dah boleh lupakan EX boyfriend korang tu. tahniah.  

mustahil la korang nak tiba tiba rasa sedih, teringat balik all the cerita lama korang dengan ex korang tu pastu bila tiba tiba terjumpa balik setelah sekian lama masing masing buat hal sendiri, korang tiba tiba nak bad mood. err tu semua seyes damn pathetic aite? 

and lastly aku nak cakap..you must keep telling yourself, "that someone is just a friend" and tak perlu rasa sedih or wateva. "past is past." yang penting korang dah ada pengganti dia yang lebih baik dan sentiasa buat korang happy. just make ur ex regret leaving u..tunjuk kan kat ex korang masa tu, yang korang dah jumpa pengganti yang lebih baik dan korang boleh hidup happy tanpa dia. 



P/s : semalam adalah hari drama king sedunia. kalau awak baca entry saya kali ni, saya cuma nak bagitahu satu je, saya bahagia sekarang. dan saya tahu awak pun tak kisah satu sen pun. kita plan, kita usaha, kita doa, tapi it still His call.



Previous
Next Post »

24 komen

Write komen
tort
AUTHOR
September 5, 2011 at 3:33 PM delete

gulp~ ape rasenye cik aish??? nk tao kisah selanjut nye... hehehe

Reply
avatar
azira
AUTHOR
September 5, 2011 at 3:46 PM delete

eh cik aish..
saya pun ada jumpa dengan ex saya jugak time raye haritu..tapi, kami dapat borak2 macam biase je. haha~macam member lama. bagus kan kami neh....heheh

Reply
avatar
September 5, 2011 at 4:16 PM delete

agreed! Let the past is past. :)

kalau nak moody masa terjumpa ex, itu namanya emosi terganggu. orang macam tu jenis orang yang cepat beremosi. orang yang cepat beremosi ni adalah orang yang kurang rasionalnya kerana tahap pemikiran untuk melakukan sesuatu perkara itu adalah terbatas akibat emosinya yang terlampau. tak ke begitu cik asih? kekeke.

I hope, cik aish happy dengan encik pp epal. happy life, long smile cik aish! :D

Reply
avatar
mai meowmeow
AUTHOR
September 5, 2011 at 4:16 PM delete

wahhh ~
tak pernah rasa lagi situasi ni .
tapi kalau terjadi . sure punya saya dengan lantang jerit dalam hati "aku hebat" HAHA . #macamtakadakenamengena.

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
September 5, 2011 at 4:34 PM delete

stakat ni xprnh terjadi lg kat saye la..
hehe

Reply
avatar
September 5, 2011 at 4:35 PM delete

smpi sekarang still contact dgn enchek ex...kdng2 free,,kiteorg kuar same...even die da ade gf..afta break kiteorg jd bestfrens...xbole nk pngl enchek ex daa,,call it bestfrens...=)

Reply
avatar
September 5, 2011 at 4:39 PM delete

penah kot aish.haiiihhh rasa nk sumbat lemang banyak2 dlm mulut dye.hehehe

Reply
avatar
September 5, 2011 at 4:45 PM delete

alamak, gulp..mesti jantung berdetak kalau D'ya jumpe ex..bukan apa, takut segala kenangan datang menjelma..uwahhh, takoot

Reply
avatar
diya
AUTHOR
September 5, 2011 at 5:12 PM delete

tataulah ape jadi kalau sy yg jumpe ex saye, mau terus senyappp tak keluar suara langsung haa.

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
September 5, 2011 at 8:03 PM delete

tak rasa sedih pon ter'pandang ex. cume rasa "sakit hati" sbb ternampak "berok" mcm die depan mata. LOL.

hehe.. hope cik aish happy dengan si pp epal.. >.<

Reply
avatar
miki
AUTHOR
September 5, 2011 at 9:04 PM delete

mesti hti akn rasa lain mcm bila pikir blik.. hermm

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 5, 2011 at 9:59 PM delete

aku bwk anak2 bini aku ry umah ex aku. angkut ngan mak pak mentua aku skali. tp dolu2 ler. adeler 3 @ 4 kali ry kot. tp skg dh xlg. almaklumler skg ni aku ala2 bz sket. ngurus gerabak ketapi. aduss...

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 5, 2011 at 10:11 PM delete

@torttakde kisah selanjutnya..hehe..tu je citernya

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 5, 2011 at 10:11 PM delete

@azira bgus la mcmtu..putus cara baik..tp kitorang putus cara baik gak tp tak contact lgsg da pastu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 5, 2011 at 10:14 PM delete

@Mr.Thinker@Ali hehe thanks ye..
btul tu..sgt informative la komen kamu. hehe

Reply
avatar
September 5, 2011 at 10:16 PM delete

@Cik Aish

hehehe. terima kasih kata begitu cik aish. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 5, 2011 at 10:20 PM delete

@Ezy Chiaki huuu klu terjadi btul kat cik ezy camne

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 5, 2011 at 10:21 PM delete

@syazwani 'atiqah wa yeke..bgs la camtu..susah nak cri mcm korang tau

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 5, 2011 at 10:22 PM delete

@rara pinkmafia huhu mmg..kdg2 rasa tak suka napa la leh jumpa..tp tu la..past is past

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 5, 2011 at 10:22 PM delete

@D'ya Marshmello hmm tu la yg aish rasa smlm, dya

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 5, 2011 at 10:24 PM delete

@mikimmg pun..teringat balik..tp tak de pape..so far alhamdulillah..tak sedey pun

Reply
avatar
azira
AUTHOR
September 5, 2011 at 11:41 PM delete

@Cik Aish

ow kalo putus cara xbaik memang agak berderau jugak la darah kan..hehe

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...