OI LELAKI, PERGI TUKAR JANTINA LA!

tadi aku balik kerja naik KTM. sesak tu perkara biasa. orang kata naik KTM macam masuk tin sardin. okeh tu aku tak kisah sangat. aku berhimpit masuk train. ladies coach penuh lak. aku tahu kenapa. mesti gadis gadis semua takut kena raba dengan lelaki gila seks. kuakuakua. 

aku masuk je dalam train, pergh semua seat lelaki yang duduk. yang berdiri semua perempuan. ada yang pegang anak, ada yang macam tak makan setahun, terdodong sana sini, yang lelaki pulak, ganteng ganteng gitu. sasa sasa. ilek buat muka tak bersalah duduk sambil dengar walkman, baca paper.

pastu ada la satu perempuan ni. tak sampai hati agaknya tengok seorang ibu terhuyung hayang dukung anak dia, so dia pun bangun and dia bagi la perempuan tu duduk. bagusnya. ada jugak yang berperikemanusiaan. tapi kaum perempuan la..kaum lelaki? pandang je.... pergh..busit betul. 

tibe tibe PP Epal call. aku pun apa lagi. 

PP Epal : kamu, kat mana?
Aish : dalam train. sesak ni. penat berdiri. (sambil kuatkan suara)
PP Epal : yeke, kalau kita dengan kamu naik train, seat ada satu je kosong, kita nak duduk ke atau kamu yang nak duduk?
Aish : mesti la kita. kamu kan LELAKI! cukup kudrat. bagi la perempuan duduk. (sambil tinggikan suara dalam train)

ending nya, lelaki yang duduk senang lenang tu, mula tak senang duduk. nape bang? panas ke kena perli? korang patut pergi tukar jantina lagi baik la aku rasa. 



Previous
Next Post »

35 komen

Write komen
Ku Azhar
AUTHOR
October 1, 2011 at 1:04 AM delete

aiyookk....ade org dh mrh...larik!!!

Reply
avatar
Ana Farhana
AUTHOR
October 1, 2011 at 1:07 AM delete

btl2,kdg2 tu bengang gak.

Reply
avatar
azira
AUTHOR
October 1, 2011 at 1:09 AM delete

betul..lepastu dok complain kenapa pompuan melayu jatuh hati kat bangsa lain...huhu

Reply
avatar
October 1, 2011 at 2:37 AM delete

aisey... terasa pulak.

Bukan apa, pernah sekali on the way balik my glasses patah. Sekali tersalah masuk ladies coach. Tak tau la macam mana tak perasan signs yang pink2 tu.

Mula2 jalan tu tak perasan.
Bila dah perasan terus buat2 bapuk.

Reply
avatar
Laila Majid
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:42 AM delete

hahaha memang patut kene sebijik kat lelaki-lelaki tu

naik ktm seperti nak pergi berjuang ke medan perang sebab nak masuk dl ktm satu hal nak berimpit2 dah 2 hal --'

Reply
avatar
October 1, 2011 at 11:23 AM delete

seriously sy x mcm tu.kesian kot..tp mmg lelaki ske bt bangang cmtu.konon byr sdri,spe cpt dia dpt.ingat lg masa tu kt pos ofis.dpn sy ada 30org lg.bebrp minit lps tu masuk sorg nenek bertongkat.sebelah nenek tu ada lelaki muda.sy duk blkg,jauh jgk la.tgk je la dlu.ingat bdk tu bg la nenek tu duduk.yela..nek tu lmbt,mst dpn dia ada dlm 30org jgk.lme klu nk berdiri.at last org india dpn nek tu yg bgn bg nenek tu duduk. bdk melayu tu cm %^&*.mgkn dia ada buasir x bole nk diri lme2.fuc****

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
October 1, 2011 at 11:48 AM delete

haha.. memang padat..bila dah padat tu yg lelaki masuk jugak bhgian pmpuan tu.. kih kih kih.. hati2 lah..

kalau aku ,aku duduk.. kih kih kih

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
October 1, 2011 at 12:28 PM delete

Haaa..betul3..

Masa kite naik LRT aritu pun...perempuan yang lebih prihatin.

Lelaki ni..selambe.Buat2 tak nampak!!
Ish3..

Kalau ada pun,sebilangan kecil lelaki yang bersikap prihatin!

Reply
avatar
~marlia maya~
AUTHOR
October 1, 2011 at 3:48 PM delete

heeee ^^ nice entry...kdg2 guys yg buat girls nmpk lebih hbat dr depa kan kan kan... ;)

Reply
avatar
MAYA_mustwany
AUTHOR
October 1, 2011 at 4:51 PM delete

memang masih ramai lagu yang laki muka tebal duk tanpa pikir org yang lebih memerlukan.memang rela masuk coach gurlz w/p macam sardin gak kdg2,tpi lbih selamat.coz prnh kene dlm lrt laki xsnnoh.euwwweekk..

Reply
avatar
sherah
AUTHOR
October 1, 2011 at 4:57 PM delete

setuju ! x ramai lelaki yg gentlmen kt malaysia nie....

Reply
avatar
October 1, 2011 at 5:28 PM delete

erkk tuh mmg situation yg selalu terjadi bila naik KTM ,smpai sy pun rasa malu tgk ..huuu sabar jelaa ..

p/s = smlm sy trpaksa tunggu tren dari 4pm smpai 6.30pm sbb trlalu sesak dari kl sentral ,nasib dpt naik tp semuanya macha ..ckp dlm telefon mcm kwn dia beribu batu jauhnya ..kebetulan kwn sy call ,sy perli dorang gakk .."wehh taley ckp kuat lg ke ?aku kurang dgr laa"
terus macha2 slowkan suara .. :p

Reply
avatar
October 1, 2011 at 6:01 PM delete

bukan semua lelaki cm tu..
haha

tp kalo naik train selalunya lebih suka berdiri sebabnya rasa cam bersalah bila tengok orang yang sepatutnya duduk, berdiri.

pnah sekali tu bangun dan suruh auntie tu duduk. tp dia tak mau. semua pandang keji.
malu giler..


hahahak


moral: berdiri je la wahai lelaki

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:25 PM delete

@Ku Azhar hehe bukan marah..geram je

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:25 PM delete

@azira hehe tu a kan...tp tak semua malay guys mcm tu..hope, dorang ni ada kesedaran la sikit nak change.. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:26 PM delete

@Mamü Miguel Ellezda Vies haha buat2 bapuk tu sgt tak boleh belah tau..niway..klu tk sengaja, stop je kat next station n tukar coach..leh je kan? ;p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:27 PM delete

@Laila Majid btul2..huhuh...macam sardin

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:27 PM delete

@Rozuan Ismail hehe jgn la sentap..klu u tak buat, ok la :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:27 PM delete

@Iz.Eusof (Abg Stalker) u yg lelaki pun geram..ni kan pulak i yg pompuan ni..sian tau tgk nasib pompuan zmn skng..huhuhu..lelaki mcm ni patut sumbat dlm kandang kuda je

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:28 PM delete

@ArulchelseA hehe ko duduk ea? ok..fine. wekk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:28 PM delete

@Cik RoSs yup...sebilangan kecik je yg prihatin..yg lain? huh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:29 PM delete

@~marlia maya~ mmg pun..lelaki2 mcm ni tayah la nak tunjuk macho lg..klu mcm tu perangai nya..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:29 PM delete

@Nazrey Dylandy yeeke? sama la..i pun tgu train gak around 2 oclock..hehe..nasib bek tak terserempak kan

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 8:30 PM delete

@yusuf mujahidin ™ klu mcm tu ok la..tp rasanya tk sume yg tolak offer nk duduk..hehe

Reply
avatar
budak_baik
AUTHOR
October 1, 2011 at 9:17 PM delete

em..ade jgk gurls yg perasan laki nk ngorat die lbh2 kalo laki bg dduk..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 9:25 PM delete

@budak_baik haha takde maknanya..pompuan tu akan pk...waaa gentle nya lelaki ni..

takde makna nak pk dia ni nak ngurat aku ke? no no no..hahaha

Reply
avatar
JIJI YU
AUTHOR
October 1, 2011 at 9:29 PM delete

ceyt.tak jentelmang langsong r laki tu..

Reply
avatar
MAYA_mustwany
AUTHOR
October 1, 2011 at 10:35 PM delete

waaa part mas,terus lompat xnak reply.kecik atie dgn cik aish~hu3.
kih3

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
October 1, 2011 at 11:06 PM delete

@MAYA_mustwany eewww sorry dearrr..aish seyes tk perasan..terlepas pandang..

pasal ladies coach tu mmg sesak mcm sardin..sbb sume dah mcm cuak gile kan bila ada lelaki himpit2..huhu..

Reply
avatar
October 1, 2011 at 11:16 PM delete

@Cik Aish
Ha'ah... memang tukar pun lepas tu, tak pandang belakang pun. Tak mau tau reaction orang. hehehe

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
October 3, 2011 at 10:44 PM delete

terbaek la cik aish.. hehehehe..^_^

Reply
avatar
October 3, 2011 at 10:54 PM delete

betul tu i sokong..kadang2 tempat perempuan tu sesak ..ada jugak jantina lain yang sesat..lepas tu tak malu...rasa nak sepak jer kat luar..

Reply
avatar
Cik Bambam
AUTHOR
October 4, 2011 at 12:18 PM delete

len kali pakai speaker..biar 1 tren dengar..hehehe.. laki xde manner maknanya tuh! iskkk~

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...