ADA SATU BENDA YANG BUAT KITA TAK JADI MASUK BLOG MEREKA

salam..hai guys!

Photobucket
macam kenal je profile blog ni? siapakah? haha. 

fine. ni pengalaman aku sendiri lah. bila aku ada masa nak jenguk blog blog yang pernah tinggalkan jejak kat Belog Cik Aish (thanks sangat sangat i really appreciate muah muah) and bila aku klik kat profile mereka, sometimes masa tak mengizinkan untuk aku fikir blog mana yang patut aku pilih. you just imagine ea..contoh dalam gambar di atas, if aku spend half an hour untuk blogwalking, and aku jumpa profile macam tu, sometimes i have to click X.

my experience
A : hey you..penat i komen komen blog u but why ea  you tak pernah jenguk blog i?
B : eh i da komen la blog u.. i komen blog Rasa Sayang. you tak perasan ke?
A : oo yeke? i jarang update blog tu. i cuma aktif kat blog Rasa Cinta je. 
B : Lol (mana la i tau u aktif blog mana??)

sometimes kita tak tahu blog mana yang mereka aktif update. ectually tak salah pun kalau kita nak letak more than one blog. Belog Cik Aish pun ada dua blog. Belog Cik Aish and another one is Gubahan Hantaran Ratu Sehari (yeah, people can think that my personal blog mestilah Belog Cik Aish aite?) but the problem is..when you guys put more than 2 blogs, and sometimes sampai 5 blog! haha. pastu semua blog tu nama lebih kurang sama. huwaa..

1. take time fikir mana satu blog aku nak klik.
2. sekali klik salah satu blog tu, dia kuar macam ni tau.. "no older post"
kalau blog tu tak pernah update satu entry pun, fine la maybe mereka nak kita tengok header dia je. but you take my time almost 10 minutes untuk fikir mana satu blog yang patut aku masuk, and you take almost another 10 minutes untuk bukak blog tu (beratttttt) and the result is.... "no older post" 

so patut ke aku nak undo page and cari senarai blog lain yang aktif? no la..i just klik X. my tips is... just put 1 or 2 blog je. kalau satu blog tu is about contest, or business online, put the correct name for that blog so that people can differentiate which one personal blog and which one is not. so it easier for us to visit your blog and leave some comment.. 

tapi kalau semua tu blog personal, plis la.letak la nama contoh macam ..
Belog Cik Aish (yang ni aktif) 
Belog Cik Aish (tak berapa aktif)
Belog Cik Aish (jarang update)


but perlu ke nak buat macam tu? hehe. 

thanks for reading!



Previous
Next Post »

51 komen

Write komen
Azzah
AUTHOR
November 24, 2011 at 2:14 PM delete

azzah pun ada 2 blog,1 lagi tutorial.rasanya tak ada yang keliru kot

Reply
avatar
Abg Stalker
AUTHOR
November 24, 2011 at 2:24 PM delete

setuju!bru jp td blogwalking.then nk le singgah blog org yg da dtg ke blog kita.skli tgk link sampai 3 blog.err..terpaksa bukak satu2 +_+ buang masa ok.mmg le ikhlas,tp fhm2 le..blogging ni bkn fulltime job.

Reply
avatar
Cik Zety
AUTHOR
November 24, 2011 at 2:25 PM delete

Hahaha,setuju jugak. lagi satu, yg xda link belog. hahaaha, mmg sian laa baru rajin nak bw kan tapi xde link :)

Reply
avatar
November 24, 2011 at 2:30 PM delete

haha setuju.kdg2 tension gak bile bukak je profile org lain, rse nak mgamuk pun ade.tpi apakan daya, lolz XD.

JOM SINGGAH & COMMENT : Siapa Nak Free Photoshoot ?

Reply
avatar
Raisya Haris
AUTHOR
November 24, 2011 at 2:36 PM delete

Setuju sangat! Tapi saya cuma ada satu blog je, nasib, nasib. (:

Reply
avatar
sarah mohamad
AUTHOR
November 24, 2011 at 2:46 PM delete

Pernah jugak terjadi macam ni, kalau nama dah lebih kurang sama jek .. memang X terus lah. malas dah nak pikir2 panjang. HEHE

Reply
avatar
November 24, 2011 at 2:55 PM delete

kann cik aish..bila nk bukak belog tu, mcm2 link belog dier ade..ades...;p

Reply
avatar
November 24, 2011 at 3:22 PM delete

betul2.walaupun sy ada tiga blog tp sy letak satu je kt profile..supaya mudah org nk blogwaking dan follow..itu yg penting..slalu guna ayat nie "i follow u..u must follow me back or i kill u hahaha...."

Reply
avatar
November 24, 2011 at 4:09 PM delete

tumpang lalu... :)

good entry!!!

Reply
avatar
zoe
AUTHOR
November 24, 2011 at 4:16 PM delete

betul jugak tuh.. example die sgt bertepatan. kelakar pun ye.. hehehe.

Reply
avatar
Akim Iqbal
AUTHOR
November 24, 2011 at 4:53 PM delete

Aiseh, blog ittew ? wkwkwkwk

Reply
avatar
Acik
AUTHOR
November 24, 2011 at 5:51 PM delete

acik ada satu blog aje. tu pun x daya nak update selalu. hahahaaa ...

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
November 24, 2011 at 7:06 PM delete

haha btol2. kadang2 malas dah nak carik yg mana 1 blogger tu selalu update.. (T.T)

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
November 24, 2011 at 7:11 PM delete

nsb baek saye ade 1blog je..
yg 1 tu pon xlarat nk jge..
cane ek dorg blh ade byk2 blog..
hihikk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:29 PM delete

@Azzah waa ada blog tutorial ke? nak tgk la..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:30 PM delete

@Abg Stalker hehe yup...blogging bukan fulltime job..so plis dont wasting my time..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:31 PM delete

@Cik Zety aa tu pun selalu jugak..syg je..elok2 kt nak klik, trus tak dpt masuk blog dia..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:31 PM delete

@D'ya Marshmello tu ah apa kan daya..huhuh...redho jela

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:31 PM delete

@Raisya Haris yup..satu blog da cukup..tu pun susah kot nak update slalu..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:32 PM delete

@sarah mohamad hhaa tu la pasal...so mereka2 ni kene buat something la..kt just share je tips ni..hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:32 PM delete

@zoe haha example tu btul2 jadi kat aish lor..cuma nama blog terpaksa dirahsiakan..tettt

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:33 PM delete

@Akim Iqbal blog ittewww?? pelat eaa..haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:33 PM delete

@cik EPAL haaa tu la cik epal..mmg leh bikin konpius..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:33 PM delete

@Acik haa sama la ngn aish...mmg tak mampu nak update selalu..ni kan pulak 2 3 blog..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:34 PM delete

@Marya Hana yup..kt nak baca blog dia yg selalu update..tp jenuh nak cari..huhu byk sgt

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:34 PM delete

@Ezy Chiaki dorang punya fulltime job kot.hihi

Reply
avatar
ღ Nurrul
AUTHOR
November 25, 2011 at 1:59 AM delete

setuju ! Nurrul buat dua blog pon.. kadang2 macma menyusahkann orang lain aje...

Reply
avatar
November 25, 2011 at 9:46 AM delete

persetujuan terhadap entri ini saya berikan.. hai, new follower here> sila beri tunjuk ajar. hee :)

Reply
avatar
Miss Xyz
AUTHOR
November 25, 2011 at 9:58 AM delete

nsib baik kat pro5 tu sye buh stu jer blog, xde la cik aish konpius kan.. hekhek

Reply
avatar
Cik Bambam
AUTHOR
November 25, 2011 at 10:25 AM delete

wuhuuu~ terasa ai taw.. nsb baik dah mention awal2 satu belog lagi utk GA.. kah3..

Reply
avatar
Liyana Aziz
AUTHOR
November 25, 2011 at 11:49 AM delete

hahahaha... sama ar dgn konflik bila BW! hahahahah... keluar sekali 4 blog! aduhhh

Reply
avatar
EYFAalias
AUTHOR
November 25, 2011 at 2:26 PM delete

hahahaha. suka entry ni. setuju sangat, kadang2 sampai 3 4 blog. xtau nak singgah yang mana.

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
November 25, 2011 at 3:40 PM delete

Ha betul la tu...bila nak follow,tak tau nak folow yang mana.Agak2 yang kurang update tu,tak payah letak la kot link dia.huhuuhuu..buat keliru aje

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 25, 2011 at 3:59 PM delete

@Cik RoSs aa tu la pasal..penat je kt bukak..bukan la nak kata apa..tp bak kata abg stalker..blog ni bukan fulltime job..so kt ni klu leh nak kurangkan masa yg membazir..huhuh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 25, 2011 at 3:59 PM delete

@EYFAalias hehe ramai atra kt yg hadapi benda ni tp takde yg pertikaikan..tu yg aish buat entry pasal ni.hhee

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:00 PM delete

@Liyana Aziz haha amikkkk...4 blog sekali..pilih2!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:00 PM delete

@Cik Bambam klu mcmtu takpe cik bambam..org tak keliru.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:00 PM delete

@♥ Zahira ♥ pergh mcm dlm makamah lak.hehehe

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
November 25, 2011 at 11:27 PM delete

nasib baik mas de blog satu je.saper2 yang follow tapi banyak blog.terpaksa la terkedek2 bukak semua untuk make sure mana satu yang aktiv

Reply
avatar
November 27, 2011 at 2:51 AM delete

even I have one blog,but I really no time to create new threat...

Reply
avatar
Ihsan Arifin
AUTHOR
November 27, 2011 at 6:26 AM delete

mengade gile taruk sampai ribu riban blog. tujal jugak dahi tu kang kah kah kah

Reply
avatar
December 1, 2011 at 8:30 AM delete

betul2, susah nak balas jejak bila dekat profile tengok list blog sampai lima enam

Reply
avatar
Sharz
AUTHOR
April 21, 2012 at 9:56 PM delete

kite ade 4 blog..tapi isi semua lain2..yang personal Sharz & Catz..yang lain pasal masak2 dll..patut takde readers.. =p

Reply
avatar
April 21, 2012 at 10:48 PM delete

salam awak, kita nak tanya...mcm mana nak padam blog yang x aktif tu yer? saya nak padam x bole pulak. bole beri tunjuk ajar. tq so much...

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...