EH LELAKI PUN ADA DEKAT PETAK BRA?

usah ditanya apakah objek di atas. takde rotan, pelempang pun berguna juga. baiklah. ini adalah bra. bra merupakan pakaian dalam yang dipakai oleh kaum wanita yang sudah mengalami pertumbuhan di payudara mereka. ok. tidak perlulah aku nak jelas kan secara detail kerana muka i tiba tiba menjadi merah. 

ok ini benar. memang i tak suka bila lelaki sibuk nak ikut perempuan beli bra. hahaha. i tak tahu apa motif lelaki nak ikut ladies beli bra. i tak pasti sama ada nak protect girlfriend dari kena kidnap or what. i bila tengok lelaki ada dekat bahagian bra, i akan cancel beli bra. walaupun urgent i nak beli bra baru hari tu. benci.

pelis la. i rasa macam nak bagi pelempang sedas dua. what say you? bukan apa..sebab ladies tak perlukan khidmat nasihat u all untuk beli bra. nak pakai kaler apa, bentuk apa, kain dari kapas, sintetik or whatever, lelaki tak akan boleh jadi perunding imej untuk bra. never. erk. bagi i lelaki boleh sekadar teman, tapi jangan sampai nak acu acu bra tu macam u all pulak yang nak pakai. i geli lah. bukan i je. gadis lain pun kan? 

lelaki zaman sekarang dah la tinggal berapa kerat je. i mean tolak nyah dan gay, so yang gagah tinggal berapa kerat je. yang beberapa kerat tu pulak sibuk nak acu bra, nak sibuk sibuk dekat petak bra. auw. tragedis i dibuatnya.
mana peranan kementerian pembangunan wanita? kami mahukan privacy! kami mahukan privacy! hahak. 

ok dah abis dah cerita.

P/s - terpaksa menggunakan ganti diri "i" berbanding "aku" sebab rasa macam sesuai je dengan entry kali ni. motif? 


Previous
Next Post »

39 komen

Write komen
thaqibzaki
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:18 PM delete

serius kata tak tau menau tentang bra ini. dan juga serius kata tak berminat nak usya2 bra kat shopping complex sbb orang pasti akan tengok pelik even teman si gadis sekalipun. =,=

Reply
avatar
FaraLoveChoco
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:19 PM delete

betul3.. fara nak masuk tempat bra pun segan.. mesti mak jadi mangsa.. kalau boleh tak nak lama2.. amek size terus bayar.. huhu..:-)

Reply
avatar
Cik Zety
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:19 PM delete

tawu takpe. kalau tengok ralit pilih tetiba dtg asben wife terus cam err tak jadi ah -.-

Reply
avatar
Cik Eliza
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:22 PM delete

wahaha.

saya amat malu bila ada di tempat jualan benda denda kecik kecik itu.

heeee~

Reply
avatar
Fathiah Hamim
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:23 PM delete

kengkadang tuh, tengok couple budak sekolah lagi ada dekat tempat bra. -_-

Reply
avatar
onie
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:24 PM delete

kahkahkahkahkah! aku pon rasa nak lempang oh kalau laki duk ikut pompuan beli bra,haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:29 PM delete

@thaqibzaki hehe yea..tu la yg kt cari..tayah nak sibuk2 tau..tak selesa la nak pilih2 bila lelaki ada..pecah la rahsia..haish

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:29 PM delete

@FaraLoveChoco hahaha..malu kan? klu pompuan2 he takpela..ni lelaki pun ada..sibuk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:29 PM delete

@Cik Zety hehe tu la..aish pun penah cancel tau sbb lelaki ada..tak kuasa makk

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:30 PM delete

@Cik Eliza dekat shopping complex kdg2 ada jualan bra kat ruang legar..ada ke patut? perlu ada tindakan segera.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:31 PM delete

@onie haha niat mmg nak lempang sedas dua..tp hak pengguna kan nak buat camne..redho

Reply
avatar
Lea Isnawi
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:31 PM delete

betul2
sgt menyampah kalo lelaki sebuk je kat bahgian bra ni
tp lagi segan, kalo nak bayar, lelaki yang jaga kaunter
adehhh =.='

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:34 PM delete

sy tk masuk cmpur benda2 ni..bini beli sndiri la... i g bhgian kereta je.. kih kih kih

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 9, 2011 at 9:38 PM delete

@Lea Isnawi tu la...mana perginya peranan kementerian pembangunan wanita? hahaha..kami mahukan privacy!

Reply
avatar
Jo Qusary
AUTHOR
November 9, 2011 at 10:14 PM delete

pompuan yg gatal bawak laki beli bra sekali tu pun patut dikasi pelempang sama...

Reply
avatar
Nurul Alyaa
AUTHOR
November 9, 2011 at 10:39 PM delete

huhu. tu la. saya pun malu jugak kalau ade lelaki kat area2 situ. huhu. kalau nak berkepit pn, agak2 la. hukhuk.. =-=

Reply
avatar
Abg Stalker
AUTHOR
November 9, 2011 at 11:19 PM delete

klu patung2 kt mall tu pki bra nmpk comel je kn..HAHAHA #pipi merah2.

dan,dan,dannn...i ank tunggal,so sumtimes my mom srh bli 'pad'/tuala wanita kt kdi.+_+ terpaksa krn sygkn mama.plis,jgn lempang i sedas 2.

motif gn i jgk?HAHAH

Reply
avatar
budak_baik
AUTHOR
November 10, 2011 at 12:37 AM delete

mengancamnye entri kali ni adui..haha..memang aku ushe nk elak lalu kat tmpat mcm tuh..haha..kalo terpaksa pun, menonong je jalan..haha

Reply
avatar
Popoi
AUTHOR
November 10, 2011 at 3:12 AM delete

spe laki yg pandai2 tu?? grrrrr,,, =_=

Reply
avatar
November 10, 2011 at 5:52 AM delete

dorang nak stim2 duk usha bra kot. kah kah kah. :P

Reply
avatar
Hazirah Hamid
AUTHOR
November 10, 2011 at 2:41 PM delete

sama lah kita, paling rimas kalau ada lelaki dekat area bra tu grrrr!! terus potong niat nak beli haishhh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 10, 2011 at 9:44 PM delete

@Nurul Alyaa hehe nak buat camne..risau awek lari lattew ;p

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 10, 2011 at 9:44 PM delete

@Abg Stalker ye i rasa mmg nak lempang u sedas dua tiga das sekali..
huhuh

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 10, 2011 at 9:44 PM delete

@budak_baik yeke menonong? aku tak caya.haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 10, 2011 at 9:45 PM delete

@Hazirah Hamid hehe sama la..trus tak jadi beli..sbb mata dorang mcm memerhati je..haha padahal tak pun..tp tu la..tak selesa

Reply
avatar
Marya Hana
AUTHOR
November 11, 2011 at 1:28 PM delete

setuju sgt cik aish. kadang2 x selesa lelaki2 ni ikot gf/ bini pilih bra. bini/gf dia tak segan ah, kita yg tengah pilih ni pulak yang seram sejuk bila dia pandang aje.. (T.T)

bengang bengang.

Reply
avatar
tort
AUTHOR
November 11, 2011 at 4:23 PM delete

Pergh..entry kali ni mngancam woo!! hahaha...
Tahniah cik aish~!! jom ite anta memo kt kemneterian pembangunan wanita jom!! i sokong u!! haha :P

Reply
avatar
eNaL_WaNie
AUTHOR
November 12, 2011 at 1:39 PM delete

hhahaa enal pun ,, tapikan ramai jugak cam tuu tapi yang perempuannye buat tak kesah jee ,, haha .. erm akak tolong buatkan tutorial macam mane nak buang blog title ??? plizz ..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
November 13, 2011 at 12:46 PM delete

lelaki kalau ikut memang x paptut, tapi kalau suam i ikut itu saya sokong..sebab ada masa darurat, isteri akan minta kita beli untuk mereka..apa macam kalau x tau?

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 13, 2011 at 12:56 PM delete

@Marya Hana haha...mmg tak selesa pun..

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 13, 2011 at 12:57 PM delete

@tort jom..sambil bawak banner..hahaha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 13, 2011 at 12:58 PM delete

@eNaL_WaNie hehe..tu la..depends pada perempuan tu gak..kita takleh paksa seseorang tu utk halang pakwe dia dr temankan..:)

ok nnt aish carikan tuto tu ye

Reply
avatar
nini
AUTHOR
November 13, 2011 at 5:44 PM delete

yerp...rsa sangat2 segan......

Reply
avatar
generasi
AUTHOR
November 13, 2011 at 7:40 PM delete

i selalu juga teman wife i shopping tp time dia nak pilih bra @ suar dlm i hilang laa... heheee bukan ape segan hihiiii...

Reply
avatar
Cik Bambam
AUTHOR
November 14, 2011 at 10:59 AM delete

hahahahha.. pernah dgr cerita tak.. laki tolong belikan bini dia bra.. saiz dia ukur kan.. dia tekup jek guna tgn dia.. kah3.. gilooo~!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:29 PM delete

@generasi hehe ye..kdg2 kt bukan segan ngn pasangan kt..tp segan ngn orang sekeliling kt.. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:29 PM delete

@Cik Bambam first time dgr ni.hahaha terukk aahh..maluunye

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon